× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο στο Απολιθωμένο Δάσος

Γνωριμία με τα μοναδικά απολιθώματα και την ανθοφορία της Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/2/2024

Ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο στο Απολιθωμένο Δάσος
' χρόνος ανάγνωσης

Στο Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου η Άνοιξη έχει ήδη φανεί! Το Πάρκο του Απολιθωμένου δάσους ξεκινάει και φέτος την λειτουργία του από την 1η Μαρτίου και μας υποδέχεται με περισσότερα από 30 διαφορετικά φυτά, ήδη να ανθοφορούν.

Κάθε χρόνο αμυγδαλιές μαζί με τα κίτρινα λαμπερά άνθη του Σινέκιου, σηματοδοτούν την άνοιξη στην περιοχή του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποικιλόμορφα λουλούδια με μία απεριόριστή παλέτα χρωμάτων έχει ξεκινήσει να στολίζει κάθε γωνία του Πάρκου καθιστώντας το ένα απαράμιλλο γοητευτικό τοπίο φυσικής ομορφιάς, που κάθε εβδομάδα μας αποκαλύπτει νέα στολίδια που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.
Ο επισκέπτης διασχίζει τις νέες πλακώστροτες διαδρομές που συνδέουν όλες τις απολιθωματοφόρες θέσεις, που ανακαλύπτει τους μεγάλους ιστάμενους και κατακείμενους απολιθωμένους κορμούς ηλικίας 20.000.000 Σεκόιες και πευκίδες, κυπαρίσια και βαλανιδιές, πλατάνια και καρυδιές είναι μερικά από τα είδη απολιθωμένων δένδρων, πρόγονοι της σημερινής χλωρίδας.

Η πρώτη ορχιδέα που άνθισε φέτος είναι η Orchis papilionacea subs. Heroic, η οποία ανθοφορεί δίπλα σε σκιερές φρυγανικές θέσεις δίπλα στα πλακόστρωτα μονοπάτια που οδηγούν στους απολιθωμένους κορμούς.
Αρκετά είναι τα είδη που ανθοφορούν όπως το Σπάρτο, ο ασφόδελος τα άγρια γεράνια, οι ροζ και κίτρινες μαργαρίτες, διάφορες ποικιλόχρωμες ίριδες, το χαμομήλι, καλέντουλες και σιλίνες χαρίζοντας μοναδικές εικόνες με τα άνθη τους στα λιβάδια και στις φρυγανικές περιοχές της Δυτικής Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια πανδαισία χρωμάτων μας προσφέρουν τα απολιθωμένα και σύγχρονα φυτά που στολίζουν με τα χρώματα και τα αρώματα τους, την περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου - Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO, αποδεικνύοντας την στενή αλληλεπίδραση των φυτών και γεωλογικών σχηματισμών που καλύπτουν την επιφάνεια του νησιού.

Παρουσιάζουμε την ομορφιά των ανθοφόρων φυτών του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και σας προσκαλούμε σε μια επίσκεψη στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι!

Ωράριο Λειτουργίας Πάρκου : Σάββατο και Κυριακή 8.00-16.00
Ωράριο Λειτουργίας Μουσείου : Τρίτη – Κυριακή 8.00-16.00
Πληροφορίες: 22510-47033, 22530-54434.
www.lesvosmuseum.gr

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης