× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ταφόπλακα της Κοινωνικής Ασφάλισης το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης»

Απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/2/2020

«Ταφόπλακα της Κοινωνικής Ασφάλισης το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου στην πλατεία Σαπφούς η απεργιακή συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του Π.Ε.Κ. Θοδωρή Ασλανίδη.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε ψήφισμα συμπαράστασης των απεργών της ΛΑΡΚΟ. Χαιρέτησαν ο Στέφανος Λούκας, μέλος της διοίκησης του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, εκλεγμένος με την ΠΚΣ, ο Γιάννης Ελευθερίου, πρόεδρος του Σωματίου Επαγγελματιών Υπαλλήλων Οδηγών - Εισπρακτόρων και Ελεγκτών Νομού Λέσβου, η Σοφία Καζαμία από το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών - πρωτοβουλία αναπληρωτών, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Μαρσέλντ Γιάννο, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου και ο Νίκος Χρυσάφης, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τέλος οι συγκεντρωμένοι, με μια δυναμική πορεία και συνθήματα «η ασφάλιση κτίστηκε στων εργατών τις πλάτες δεν την παραδίδουμε στους κεφαλαιοκράτες», «εργάτη μπορείς και αν το καταλάβεις θα γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις», πορεύτηκαν μέσω της αγοράς στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής όπου συναντήθηκαν με την πορεία των αγροτοκτηνοτρόφων.

Η ομιλία του προέδρου του ΠΕΚ μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
« Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει ν' αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Κανένας δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα ψέματα της κυβέρνησης. Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί στην κυριολεξία την ταφόπλακα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Και δεν είναι μόνο το συνταξιοδοτικό αλλά αφορά τις παροχές στην Υγεία, την Πρόνοια, την προστασία στη δουλειά, τις κοινωνικές παροχές, τα εμβόλια των παιδιών, τα φάρμακα, τα δικαιώματα των ΑμΕΑ, την προστασία της μητρότητας και πολλά άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το νέο νόμο:

Διατηρούνται για όλους τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια (ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια υπηρεσίας (ν. 4336/15)), δηλαδή το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν μαζί ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Καμιά εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων. Διατηρείται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες κατά 5 χρόνια και μάλιστα στο όνομα της "ισότητας" (ν. 4387/16).

Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι με τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο που επικρατούν, με την εκ περιτροπής και ανασφάλιστη εργασία που οργιάζει, με τις συνθήκες γαλέρας που έχουν καθιερώσει αλλά και την ανεργία που έχει εκτιναχθεί στα ύψη, η σύνταξη φαντάζει ένα όνειρο πολύ μακρινό και απραγματοποίητο για την νέα γενιά σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Το ΕΤΕΑΕΠ (Επικουρική Ασφάλιση και κλάδος Εφάπαξ Παροχών) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα της ΝΔ με τους "τρεις πυλώνες", δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση. Την ίδια στιγμή, ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ και τα 7 δισ. αποθεματικά του ΕΤΕΑΕΠ κι είναι απολύτως βέβαιο, ότι και αυτά θα λεηλατηθούν. Στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 προβλέπονται πάνω από 70 εκατ. ευρώ περικοπές στην επικουρική ασφάλιση. Σύνολο 226 εκατ. ευρώ περικοπές στην κύρια κι επικουρική ασφάλιση.

- Παγιώνονται στο διηνεκές οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έφτασαν στο 50%, όπως και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι μειώσεις έφτασαν στο 42%.

- Με το νέο νόμο καταργούνται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη. Ενώ λοιπόν οι εργαζόμενοι πλήρωναν και συνεχίζουν να πληρώνουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία για 14 μήνες η όποια σύνταξη βγει θα είναι για 12 μήνες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στην εθνική σύνταξη των 384 ευρώ. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια εργασίας.

- Διατηρείται η λεηλασία των 80 δισ. ευρώ που έγινε διαχρονικά στα Ασφαλιστικά Ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για να επιστραφούν τα κλεμμένα.

- Καταργούνται τα ΒΑΕ για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων.

Φτάνει πια! Ως εδώ! Τέρμα στα ψέματα και τις απάτες!

Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλευρό των αλιέων ο Αλέξης Τσίπρας

«Χώρα που δεν παράγει δεν έχει μέλλον» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με με τους διαμαρτυρόμενους αλιείς στη Θεσσαλονίκη
Στο πλευρό των αλιέων ο Αλέξης Τσίπρας
ΕΡΓΑΣΙΑ

Μόνιμες προσλήψεις στη Λέσβο με τη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Συνολικά 24 θέσεις στο νησί, από τις οποίες 17 μόνιμες και επτά αορίστου χρόνου – Δειτε αναλυτικά τις ειδικότητες που ζητούνται
Μόνιμες προσλήψεις στη Λέσβο με τη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΩΡΙΑ

10.500 γεωτεμάχια στον λαβύρινθο του Κτηματολογίου

Ο Στρατής Μανωλακέλλης μίλησε στο «Ν» 99 fm για τα λάθη σε Μυτιλήνη και Γέρα, τον κίνδυνο απώλειας αγροτικών επιδοτήσεων, τα προγράμματα ανακαίνισης και την έρευνα για το διαλυτήριο του Αλιαγά
10.500 γεωτεμάχια στον λαβύρινθο του Κτηματολογίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Ένα παιδί, ένα καφενείο και ένα χωριό που επιμένει

Στους πρόποδες του Ολύμπου, ο Ασώματος επιμένει να ζει με περίπου 100 κατοίκους – Οδοιπορικό του «Ν» όπου μιλούν ο πατήρ Χρήστος, η Ανθή που κρατάει ανοιχτό το καφενείο και η πρόεδρος Αφροδίτη Μολυβιάτου
Ένα παιδί, ένα καφενείο και ένα χωριό που επιμένει
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στον Μόλυβο το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του Αιγαίου

Οι 37οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου διεξάγονται στις 10 και 11 Οκτωβρίου, με περίπου 630 συμμετέχοντες από 19 νησιά
Στον Μόλυβο το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αντί στεφάνων δωρεές στη «Φλόγα» στη μνήμη του Ευστράτιου Γονιδέλλη

Η οικογένεια του 45χρονου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή επέλεξε να στηρίξει το έργο της «Φλόγας»
Αντί στεφάνων δωρεές στη «Φλόγα» στη μνήμη του Ευστράτιου Γονιδέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διακοπή νερού στη Λάρσο τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου

Από τις 7 το πρωί και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών για τη σύνδεση του νέου κεντρικού αγωγού ύδρευσης στον Ευεργέτουλα
Διακοπή νερού στη Λάρσο τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή τα προβλήματα των αλιέων της Δυτικής Λέσβου

Αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ αυτών και η Μαρία Κομνηνάκα, μεταφέροντας τα αιτήματα του Συλλόγου Αλιέων «Ο ΜΑΚΑΡ»
Στη Βουλή τα προβλήματα των αλιέων της Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η γεωλογική ιστορία της Λέσβου ζωντανεύει για τους μικρούς μαθητές

Δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά Νηπιαγωγείου ξεκινούν στις 6 Οκτωβρίου στην έκθεση του Παλαιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
Η γεωλογική ιστορία της Λέσβου ζωντανεύει για τους μικρούς μαθητές
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου σε διαμαρτυρία για την επίσκεψη Ρούμπιο

Συγκέντρωση την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 18:30 στην πλατεία Σαπφούς-Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί εργαζόμενους, νεολαία, σωματεία και συλλόγους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου σε διαμαρτυρία για την επίσκεψη Ρούμπιο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με θυελλώδεις βοριάδες το Σάββατο στη Λέσβο

Τοπικά οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ από την Κυριακή αναμένεται σταδιακή εξασθένηση και άνοδος της θερμοκρασίας
Με θυελλώδεις βοριάδες το Σάββατο στη Λέσβο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μουσική και χαμόγελα στο γηροκομείο Μυτιλήνης

Το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επισκέφθηκε τη Μονάδα Ηλικιωμένων και Χρόνια Πασχόντων, προσφέροντας στιγμές χαράς στους περιθαλπόμενους
Μουσική και χαμόγελα στο γηροκομείο Μυτιλήνης