× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέα δεδομένα στην γραμμή Μυτιλήνη – Αιβαλί

Δρομολογείται καταμαράν 1.000 θέσεων τον Απρίλιο και θα πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/2/2024

Νέα δεδομένα στην γραμμή Μυτιλήνη – Αιβαλί
' χρόνος ανάγνωσης

Την δυνατότητα πολύ μεγάλης αύξησης των Τούρκων τουριστών που φθάνουν στην Λέσβο από την Τουρκία δίνει η νέα επιχειρηματική κίνηση του τουριστικού πράκτορα Άρη Λαζαρή και του τουριστικού – ναυτιλιακού πρακτορείου Mitilene Tours. Το ναυτιλιακό πρακτορείο και σε συνεργασία με την τουρκική ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Ζαλέ από τον Απρίλιο θα δρομολογήσουν στην γραμμή Αϊβαλί – Μυτιλήνη ένα πλοίο με μεταφορική ικανότητα 1.000 επιβατών, το όνομα του είναι Emine Zale. Πρόκειται για ένα πλοίο τύπου καταμαράν που μέχρι τώρα εκτελούσε δρομολόγια στις ακτοπλοϊκές γραμμές της Κωνσταντινούπολη και των Πριγκηπόννησων.
Τα τέσσερα μικρά σκάφη που είναι δρομολογημένα στην γραμμή Μυτιλήνης – Αϊβαλί είχαν συνολική μεταφορική ικανότητα 1.200 επιβατών. Η προσθήκη του νέου πλοίου θα αυξήσει την δυνατότητα μεταφοράς επιβατών κατά 83% στη συγκεκριμένη γραμμή.
Σε δήλωση του στο «Ν» ο Άρης Λαζαρής τόνισε «ετοιμαζόμαστε το πρώτο ταξίδι του Emine Zale να γίνει στις 12 Απριλίου. Πρόκειται για ένα πολυτελέστατο πλοίο, είναι ένα πραγματικό στολίδι. Θα δώσει νέα διάσταση στην ταξιδιωτική εμπειρία όσων ταξιδεύουν στην γραμμή. Μόλις υπογράψαμε την συμφωνία συνεργασίας και είμαστε ενθουσιασμένοι.
Φαντάζομαι πως καθημερινά θα έρχεται στην Λέσβο ένα ολόκληρο χωριό από Τούρκους τουρίστες.
Σκοπεύουμε άμεσα να ενημερώσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε η Μυτιλήνη και η Λέσβος ολόκληρη να προετοιμαστούν για να ανταποκριθούν σε αυτή την μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος που θα έλθει το φετινό καλοκαίρι στο νησί.
Η πρόκληση δεν είναι μόνο να αντεπεξέλθουμε αλλά να μη χάσουμε τον τουρισμό τα επόμενα χρόνια. Θα εξαρτηθούν πολλά από τη φετινή μας στάση συνολικά».


Εκτίμηση του κ. Λαζαρή είναι πως η αύξηση των διαθέσιμων θέσεων επιβατών στα πλοίο που συνδέουν την Λέσβο με τις πόλεις των Τουρκικών παραλίων μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη ανάπτυξη των αφίξεων Τούρκων τουριστών που είναι πιθανό να φθάνουν μέχρι και τις 300.000 στο σύνολο του έτους. Όταν το 2023 οι αφίξεις είχαν ανέλθει στις 73.500.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι Τούρκοι αγρότες χαιρετίζουν τον αγώνα των Ελλήνων συναδέλφων τους

«Αγωνιζόμαστε για τα ίδια δικαιώματα εκατέρωθεν του Αιγαίου» δηλώνει η Ένωση Όλων των Αγροτών Παραγωγών Τουρκίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

Γεωπόνοι αντιδρούν στη μετάβαση του ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πώς θα κάνουν ενστάσεις οι αγρότες για τις επιδοτήσεις 2025

Αναλυτικός οδηγός από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για λάθη σε στρέμματα, τιμολόγια, βοσκοτόπους, ΚΑΕΚ και ΑΤΑΚ, με νέες προθεσμίες και διαδικασίες έως τις αρχές 2026
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση στο χρόνο καταβολής των εισφορών στον ΕΛΓΑ

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα ισχύουν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαχείρισης των ζημιών από τους παγετούς και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 30ής Ιουνίου 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο βορείου Αιγαίου στο πλευρό των παραγωγών

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για αδυναμία προστασίας και «σκιές διαφθοράς» στη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τιμές ρεκόρ για τα αρνιά της Λέσβου

Η ευλογιά των προβάτων και η μειωμένη παραγωγή στην Ευρώπη εκτοξεύουν τις τιμές παραγωγού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ζητούν την κατάργηση του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Ερώτηση στην βουλή κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΚΚΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση μπλοκάρει τις αποζημιώσεις για την ευλογιά των προβάτων

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσαν για το θέμα τέσσερις βουλευτές του κόμματος ανάμεσα τους και η Μαρία Κομνηνάκα
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης