× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Δεν μετανιώνω για το LesvoShop. Θα ξαναστήριζα τον πρωτογενή τομέα»

Ο Παύλος Βογιατζής, πρώην Νομάρχης και βουλευτής, εφ’ όλης της ύλης, μετά τη δικαστική απόφαση για την ΑΕΝΑΛ μιλά στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 10/2/2024

«Δεν μετανιώνω για το LesvoShop. Θα ξαναστήριζα τον πρωτογενή τομέα»
' χρόνος ανάγνωσης

Τι ήταν αυτό που το 2010 τον οδήγησε να πάει να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την ΑΕΝΑΛ; Ο πρώην βουλευτής και πρώην Νομάρχης την περίοδο που ανέλαβε τη διαχείρισης της Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΑΕΝΑΛ), Παύλος Βογιατζής μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» μία μέρα μετά τη δικαστική απόφαση που αθώωσε 16 κατηγορούμενους από τα αδικήματα της απιστίας, ηθικής αυτουργίας σε απιστία και συνέργειας σε απιστία για την υπόθεση της ΑΕΝΑΛ.

Γιατί ανέλαβε την διαχείριση της εταιρείας ενώ ήταν Νομάρχης από την στιγμή που είχε εισηγήσεις να την κλείσει καθώς δεν μπορούσε να σωθεί; Όπως επανέλαβε κληθείς να απαντήσει ο κ. Βογιατζής, κύριο μέλημά του ήταν να αναδειχτεί ο πρωτογενής τομέας του τόπου, γεγονός που πιστεύει ότι έγινε με την ΑΕΝΑΛ και το Lesvoshop, με την προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού και τη δημιουργία brandname αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Lesvoshop, «δεν έγινε για να βγάλει χρήματα η ΑΕΝΑΛ αλλά για να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας. Δεν μετανιώνω την απόφασή μου να το αναλάβω, θα το έκανα ξανά. Εξάλλου θα πήγαινε πολύ καλά το Lesvoshop, αν δεν το σταματούσε η κρίση, και αν υπήρχε η ανάλογη απαιτούμενη στήριξη», σημείωσε. Μάλιστα ανέφερε ότι πριν κλείσει είχε βρεθεί άτομο που θα αγόραζε το brandname του Lesvoshop έναντι 500.000 ευρώ και ότι πλέον η Περιφέρεια μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Εκτός της ΑΕΝΑΛ, ο κ. Βογιατζής σχολίασε και τον αγώνα των αγροτών, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να τεκμηριώνουν γιατί αγωνίζονται, αποδίδοντας πολλά προβλήματα και στην κλιματική αλλαγή, επισημαίνοντας πάντως ότι «ο αγρότης έχει πάντα δίκιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την αυτοδιοίκηση σημείωσε ότι οι χειρότεροι αυτοδιοικητικοί είναι εκείνοι που δεν κάνουν τίποτα, βλέποντας «φως» στον Παναγιώτη Χριστόφα, εκθειάζοντας τη Δημοτική Αρχή Βέρρου και βλέποντας καλούς συνεργάτες και περιφερειακούς συμβούλους στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη. Σχολίασε, βέβαια, ότι η ΝΔ έχασε τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Λέσβο και σημείωσε ότι ο ίδιος παραμένει κεντρώος εντός της ΝΔ, όντας ευχαριστημένος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης