× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνάντηση Βέρρου με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στην συνάντηση ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση του Δήμου Δυτικής Λέσβου στα προγράμματα ψηφιακού μετασχηματισμού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/1/2024

Συνάντηση Βέρρου με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου είχε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, στο πλαίσιο επαφών που πραγματοποιεί μέχρι και αύριο στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στη συνάντηση ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση του Δήμου Δυτικής Λέσβου στα προγράμματα ψηφιακού μετασχηματισμού των Δήμων -με πιο πρόσφατη την εξασφάλιση ψηφιακών εφαρμογών και δράσεων «έξυπνης πόλης», συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και συνεχάρη το Δήμαρχο για τα τρία βραβεία καινοτομίας που έχει κατακτήσει ως σήμερα ο νεοσύστατος Δήμος του.
Παράλληλα συζήτησε με το Δήμαρχο για την προοπτική εφαρμογής νέων δυναμικών ψηφιακών εφαρμογών και τους τρόπους που μπορεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να συνδράμει. Εξάλλου ο Δήμαρχος ενδιαφέρεται σε πρώτη φάση για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την έγκαιρη προειδοποίηση και προστασία του Δήμου από τα πλημμυρικά φαινόμενα και τις πυρκαγιές, με το Δήμο να εκπονεί ήδη σχετικό σχέδιο το οποίο είναι σε γνώση του Υπουργείου.
Ο Ταξιάρχης Βέρρος ακόμη, έθεσε στον Υπουργό και το ζήτημα της κάλυψης των «λευκών περιοχών» (εκτός κάλυψης τηλεοπτικού σήματος) στη Δυτική Λέσβο, με τον Υπουργό να ενημερώνει πως το Υπουργείο ήδη δρομολογεί την εξασφάλιση των προβληματικών ως σήμερα περιοχών της Θράκης και του Βορείου Αιγαίου.

Τον Δήμαρχο συνοδεύουν στις συναντήσεις του στην Αθήνα με Υπουργεία και υπηρεσίες, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Αλάνης και ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Κώστας Κατσαρός.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ