× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στη Μυτιλήνη, ένας νέος θεσμός γεννιέται

Το νέο Φεστιβάλ θα ενταχθεί στην διοργάνωση του Λεσβιακού Καλοκαιριού, σύμφωνα με την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της αντιδημάρχου Πολιτισμού Εριφύλης Χιωτέλλη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 16/1/2024

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στη Μυτιλήνη, ένας νέος θεσμός γεννιέται

Έναν νέο θεσμό που θα ενταχθεί στο Φεστιβάλ του Λεσβιακού Καλοκαιριού, το οποίο πραγματοποιείται ως γνωστόν στο Δήμο της Μυτιλήνης του θερινούς μήνες εδώ και πολλά χρόνια, προτείνει η νέα Δημοτική Αρχή και η νέα Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εριφύλη Χιωτέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ η κ. Χιωτέλλη ανέπτυξε αναλυτικά το σκεπτικό της για το νέο αυτό φεστιβάλ το οποίο όπως είπε θα δώσει νέα αίγλη στο Λεσβιακό καλοκαίρι, νέα στοιχεία αναγνωρισιμότητας και ένα brand name που θα το κάνει γνωστό σε όλον τον κόσμο.

Ειδικότερα το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής της Μυτιλήνης σύμφωνα με τη νέα αντιδήμαρχο Πολιτισμού, θα δραστηριοποιείται στην διοργάνωση παραστάσεων, συναυλιών και γενικότερων μουσικών εκδηλώσεων σε όλα τα είδη της μουσικής, σύγχρονης και κλασσικής.

Σε αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια τύπου master class σε παιδιά και νέους που ασχολούνται με την μουσική. Ο τρίτος πυλώνας του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει έναν διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης μουσικής όπου ο νικητής θα λάβει ένα βραβείο και θα παρουσιάσει το έργο του στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε η Εριφύλη Χιωτέλλη, η πρόταση του Δήμου θα κατατεθεί τον  Φεβρουάριο στο Υπουργείο ώστε να λάβει σχετική επιχορήγηση.

Πρόχειρη έκθεση ιδεών χαρακτήρισε την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πανάγος Κουφέλος. 

Όπως σημείωσε ο κ. Κουφέλος η δημοτική αρχή θα μπορούσε να ενισχύσει το υφιστάμενο Λεσβιακό Καλοκαίρι το οποίο είναι ένας καταξιωμένος θεσμός με μεγάλη αναγνωρισιμότητα σε όλο τον κόσμο. Όπως τόνισε στο πλαίσιο του Λεσβιακού Καλοκαιριού πέρυσι πραγματοποιήθηκαν αξιόλογες εκδηλώσεις οι οποίες μάλιστα μπήκαν και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παίρνοντας το λόγο η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκη Τσιριγώτη σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο τρόπος με τον οποίον οργανώνονται τα Φεστιβάλ και γενικά τα πολιτιστικά δρώμενα δεν είναι ο ενδεδειγμένος και ούτε αυτού του είδους ο πολιτισμός που χρησιμοποιείται ως τουριστική ατραξιόν καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών. 

Δείτε την συζήτηση για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο βίντεο που ακολουθεί 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «Ριβιέρα» του θανάτου

Σχόλιο της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου για τις δηλώσεις Τραμπ για την Γάζα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Έκθεση φωτογραφίας για τη Μεσογειακή Διατροφή

Στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου από την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην διημερίδα για το ΕΣΠΑ συμμετείχε ο Χριστόφας

Η έλλειψη προσωπικού στο Δήμο Μυτιλήνης δημιουργεί προβλήματα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μοιρασγεντής: Δεν εκπλήσσουν οι ανακοινώσεις για παράλληλη λειτουργία Βάστριας και Καρά Τεπέ

Αιχμές από τον Συντονιστή της Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα του Σωκράτη Φάμελλου στη Λέσβο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί το νησί την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου. Πρώτος σταθμός του θα είναι η σεισμόπληκτη Βρίσα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Σύσκεψη σωματείων για απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Οι γιατροί του ΕΣΥ καλούν την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου τα εργατικά σωματεία της Λέσβου σε σύσκεψη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών στον Υγρότοπο Καλλονής

Γνωρίστε τους μόνιμους και φτερωτούς «κατοίκους» της Λέσβου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Να είμαστε ρεαλιστές» λέει ο Αθανασίου

H ερμηνεία των... αρχικών δηλώσεων του υπουργού Μετανάστευσης από τον βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κυκλοφοριακές αλλαγές στη Μυτιλήνη

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου θα γίνουν έργα της ΔΕΥΑΛ στην οδό Τσαμάδου, από το ύφος του Πλάτανου ως την οδό Αβέρωφ. Δείτε από που θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκπαιδευτική δράση «Χαμηλώνω τα φώτα, φωτίζω το μέλλον»

Η Λέσβος Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO συνεργάζεται με τη Maiella Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Ιταλίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επιτέλους εγκαινιάσθηκε ο κόμβος που θα σώσει ζωές

Ένα σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας, ο κόμβος Κ2 της Βόρειας Παράκαμψης, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάσθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τα «μάζεψε» ο Παναγιωτόπουλος

«Με την έναρξη της δομής στη Βάστρια, η δομή στο Μαυροβούνι θα σταματήσει να λειτουργεί» αναφέρει σημερινή επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης