× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επι ποδός πολέμου η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

Συναντήσεις και δράσεις αλλά και αγροτικό συλλαλητήριο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/1/2024

Επι ποδός πολέμου η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου
Φωτό αρχείου

Σειρά συναντήσεων και δράσεων στα χωριά της Λέσβου αλλα και συλλαλητήριο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου προγραμματίζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, βλέποντας την αγωνία των αγροτών και κτηνοτρόφων του νησιού μας για το μέλλον τους στη συνέχιση της παραγωγικής τους δραστηριότητας, αφού βλέπουν το κόστος παραγωγής να βρίσκεται πολύ ψηλά, το κόστος διαβίωσης να εκτινάσσεται, οι επιδοτήσεις να πετσοκόβονται κάθε χρόνο έως και 30% , η τιμή στο γάλα να βρίσκεται πολύ πιο κάτω από τα περσινά επίπεδα , η ακαρπία στον ελαιώνα και η αναποτελεσματική δακοπροστασία του, να οδηγεί τους ελαιοπαραγωγούς στον αφανισμό, ξεκινά μια σειρά περιοδειών για ενημέρωση – συζήτηση πάνω σε όλα αυτά που μας απασχολούν.

Μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας θα συναντηθούν διαδοχικά με όλους τους αγροτικούς συλλόγους του νησιού για να συναποφασίσουν τις δράσεις που θα αναλάβουν για να κλιμακώσουμε τη διαμαρτυρία μας με κινητοποίηση – συλλαλητήριο το δεύτερο δεκαήμερο του Φλεβάρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περιοδείες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 15 Γενάρη από την Αγιάσο κα θα συνεχίσουν στα χωριά του Ευεργέτουλα, της Γέρας, του Πλωμαρίου, σε Καλλονή, Ανεμώτια , Αγία Παρασκευή , Κάπη, Μανταμάδο, Νέες Κυδωνίες , Μιστεγνά , Θερμή, Πάμφιλα, Μόρια , Λουτρά.

Το πλαίσιο των αιτημάτων μας είναι:

 Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση για την ακαρπία στην ελιά που αγγίζει όλη τη χώρα, για όλα τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.
 Άμεση και πλήρη αποζημίωση των κτηνοτρόφων για την απώλεια σε παραγωγή και κεφάλαιο από τον καταρροϊκό πυρετό. Να διατηρηθούν και να επιδίδονται όλα τα δικαιώματα και οι επιδοτήσεις στις πληγείσες εκτροφές για το χρονικό διάστημα μέχρι την ανασύσταση του κοπαδιού.
 Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
 Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
 Κατηγορηματικό όχι στα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει μεγαλύτερη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, μικρότερες αποζημιώσεις, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.
 Πάλη για ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
 Στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας και των περιφερειακών κτηνιατρείων για γρήγορο, αποτελεσματικό έλεγχο και ουσιαστική βοήθεια στους κτηνοτρόφους.
 Η δακοκτονία να γίνεται από την Περιφέρεια με αποκλειστική ευθύνη του κράτους χωρίς εργολάβους και εργολαβικό κέρδος.
 Να λειτουργήσει στο νησί δημόσιος αποτεφρωτήρας για καύση ζωικών αποβλήτων».
 Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας. Να σταματήσει η απαράδεκτη λογική του «κόστους - οφέλους» που όλες οι κυβερνήσεις ακολούθησαν. Η ανθρώπινη ζωή και η περιουσία δεν είναι κόστος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξη στις τιμές του ελαιολάδου ξανά

Ισπανικό σάλπισμα ανόδου των τιμών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ