× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σειρά επαφών για τους μεριδιούχους της Συνεταιριστικής

Στη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες, καταθέτοντας το αίτημά τους για τροπολογία - ρύθμιση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/2/2020

Σειρά επαφών για τους μεριδιούχους της Συνεταιριστικής

Ο σύλλογος μεριδιούχων Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου είχε μαζί με αντιπροσωπείες άλλων συλλόγων στην υπόλοιπη Ελλάδα, σειρά συναντήσεων στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία των συλλόγων μεριδιούχων των Συνεταιριστικών Τραπεζών, που βρίσκονται υπό εκκαθάριση, με την παρουσία των νομικών τους συμβούλων, συνάντησαν τον Βουλευτή Ν. Λέσβου της ΝΔ και Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, καθώς επίσης και τον Βουλευτή Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Μπουρνού και τους επιστημονικούς του συνεργάτες.

Τους τέθηκε το βασικό αίτημα των συλλόγων, να γίνει τροπολογία-ρύθμιση σε νομοσχέδιο για την κατάργηση της ευθύνης των μεριδιούχων, οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν μετά την εκκαθάριση των Συνεταιριστικών Τραπεζών ποσά που θα αντιστοιχούν π.χ. με το διπλάσιο της αξίας των μεριδίων σε κάθε μεριδιούχο, σε άλλες το τριπλάσιο ή πενταπλάσιο κλπ. Όπως διευκρίνισαν οι μεριδιούχοι Λέσβου-Λήμνου-Χίου, αν ψηφιστεί η τροπολογία δεν θα πληρώσουν το διπλάσιο της αξίας των μεριδίων τους.

Στους μεριδιούχους εκφράστηκε η συμπαράσταση, αναγωνρίζοντας το δίκαιο του αιτήματός τους. Εκφράστηκε μάλιστα η προθυμία  για τη δρομολόγηση της διαδικασίας ψήφισης της τροπολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Μεριδιούχων Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου, σε προηγούμενες επαφές με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Μυτιλήνης, οι οποίοι είναι και κάτοχοι πολλών μεριδίων, καθώς και όλους τους τοπικούς βουλευτές κ. Χαράλαμπο Αθανασίου από την Νέα Δημοκρατία, Γιάννη Μπουρνού από τον ΣΥΡΙΖΑ και Μαρία Κομνηνάκα από το ΚΚΕ, άπαντες δήλωσαν τη στήριξη τους στο συγκεκριμένο αίτημα.

Σε συνεργασία με τους Συλλόγους Μεριδιούχων των άλλων Τραπεζών αποφασίστηκε ο περαιτέρω συντονισμός για συναντήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών και τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων για την κατάθεση και ψήφιση της τροπολογίας.

Τέλος, τονίζεται από την πλευρά των μεριδιούχων πως είναι απαράδεκτο να ζητηθούν και τα ρέστα, μετά το τέλος της εκκαθάρισης, αφού εκείνοι ήδη πλήρωσαν άδικα, χάνοντας τα μερίδιά τους. Τα ποσά είναι τεράστια (υπολογίζονται πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ για όλες τις υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικές Τράπεζες) και θα επιβαρύνουν κυρίως φτωχά και μεσαία νοικοκυριά. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017