× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μπάκας is back»

Τρεις μήνες μετά τη δύσκολη περιπέτεια της υγείας του, ο γνωστός Οικολόγος, Μιχάλης Μπάκας ευχαριστεί το Νοσοκομείο και μιλά στο «Ν» για την επιστροφή του στην εργασία και τα κοινά

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 5/1/2024

«Μπάκας is back»
' χρόνος ανάγνωσης

Τρεις μήνες συμπληρώθηκαν την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου από το εγκεφαλικό επεισόδιο που ταλαιπώρησε τον γνωστό Οικολόγο της Λέσβου, Μιχάλη Μπάκα και ανησύχησε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, αφού πρόκειται για έναν ενεργό πολίτη, που παρεμβαίνει στη δημόσια συζήτηση, υποψήφιο στις εκλογές, αλλά και φωτογράφο.

Με αφορμή την επιστροφή του στην εργασία του, στα διοικητικά του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου μεριμνά για πολλά ζητήματα έως και για την αξιολόγηση του Ιδρύματος, καλέσαμε τον Μιχάλη Μπάκα στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O κ. Μπάκας ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό του Νοσοκομείου και τον γιατρό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη και εκθείασε την οικογένειά του που στάθηκε στο πλευρό του, μαζί με δεκάδες πολίτες στη Λέσβο και στην Ελλάδα που ανησύχησαν και θέλησαν να μάθουν για την πορεία της υγείας του. Από τα πολλά διδάγματα εξάλλου των όσων πέρασε είναι ότι «Είμαστε περαστικοί, δεν είμαστε άτρωτοι».

Παρά το ότι ήταν κλινήρης, ο Μιχάλης Μπάκας πήγε τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών για να ψηφίσει, ενώ πολλοί άλλοι δεν πήγαν όπως τόνισε, γι’ αυτό και είχαμε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο ίδιος κατήλθε υποψήφιος με τη Βάσω Χοχλάκα προσπαθώντας να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κεντρικά πολιτικά τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να έχει υψηλά τον πήχη και με δεδομένο ότι ήταν ένα «κατέβασμα» για την Περιφέρεια που άργησε να ανακοινωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολίασε αναλυτικά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών αναφέροντας ιδιαίτερα τον Δήμο Μυτιλήνης: «Εχουμε πολλές προσδοκίες», ενώ για τις περιφερειακές εκλογές είπε χαριτολογώντας «Αλλά αυτοί είστε», αναφέροντας ότι το ψηφοδέλτιο Μουτζούρη συσπείρωσε απογοητευμένους της Δεξιάς, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο και το λαϊκό έρεισμα ενάντια στη δημιουργία καταυλισμών.

Το θέμα των ιπποδρομιών σε περιοχή Natura της Λέσβου, για το οποίο ασχολήθηκε προσωπικά αναμένοντας την απαγόρευσή τους έχει φτάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης. Μας μίλησε και για το Φράγμα Τσικνιά εντοπίζοντας πολλές παραδοξότητες σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση ενός έργου με μεγάλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Ο Ασώματος τιμά τη Μηλένα Κοντού με την πλατεία του χωριού να φέρει το όνομά της

Η Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας επιστρέφει στον τόπο της για να δεχθεί τη συγκινητική τιμή από τη Δημοτική Κοινότητα Ασωμάτου το Σάββατο 8 Νοεμβρίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο Μυτιλήνης

Με συμβάσεις εργασίας 24 μηνών
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Επιδιώκω λύσεις και στον δικηγορικό σύλλογο και στην πολιτική»

Ο δικηγόρος και εκ νέου υποψήφιος για το Δ.Σ. του δικηγορικού συλλόγου Μυτιλήνης Δημήτρης Μοιρασγεντής μιλά για τις εκλογές στον σύλλογο αλλά και τις εξελίξεις στον προοδευτικό πολιτικό χώρο
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λένε όχι στην ηλεκτρική διασύνδεση

Ο κοινωνικός χώρος Αντίβαρο της Χίου ανακοίνωσε την συλλογή υπογραφών ενάντια στην διασύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με το δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τις πόρτες τους τα κτίρια της Γέρας

Ξεναγήσεις σε Μεσαγρό και Σκόπελο στις 15 και 16 Νοεμβρίου με δωρεάν συμμετοχή από το Open Lesvos
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Φοιτητές του καθαρίζουν το λιμανάκι της Βαρειάς

Κάλεσμα σε πολίτες για συμμετοχή σε περιβαλλοντική δράση την Κυριακή 9 Νοεμβρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στήριξη των κτηνοτρόφων της Λήμνου ζητά ο Ελεονώρα Γεώργα

Δήμαρχος του νησιού έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τα αιτήματα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Λήμνου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμο της Μυτιλήνης

Από τις 09:00 έως τις 13:00 θα απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων σε τμήμα της οδού Ορέστη Κανέλλη,
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θεμέλια για την κερκίδα του Κολυμβητηρίου Μυτιλήνης

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες της νέας αθλητικής εγκατάστασης στην περιοχή Θέρμα του κόλπου Γέρας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Συθνελήφθη άνδρας στην περιοχή της Πηγής στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύλληψη 27χρονου για φθορές με σπρέι στη Μυτιλήνη

Σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ κατηγορείται επιπλέον και για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Κραυγή αγωνίας για Βρίσα και οδικά έργα»

Ο αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Βορείου Αιγαίου, Θεόδωρος Βαλσαμίδης Βαλσαμίδης ζητά χρηματοδότηση για ασφάλεια και αποκαταστάσεις που «χρόνια περιμένουν»