× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

O Φίλιππος Κάκκαρος κατέκτησε τράπεζες‑κολοσσούς πριν γίνει 30!

Ο αριστούχος του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, του Πανεπιστημίου Αθηνών, και του LSE ετοιμάζεται για Χάρβαρντ

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 1/1/2024

O Φίλιππος Κάκκαρος κατέκτησε τράπεζες‑κολοσσούς πριν γίνει 30!

Ο Φίλιππος- Ραφαήλ Κάκκαρος, με καταγωγή από την Ερεσό, φοίτησε στο 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης και το καλοκαίρι του 2014 συγκέντρωσε 19.400 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, όντας πρώτος στην κατεύθυνσή του στο νησί της Λέσβου. Αστέρι στα μαθήματα και στο ποδόσφαιρο, ο Φίλιππος κατέκτησε λίγα χρόνια μετά τράπεζες- κολοσσούς και βάζει πλώρη για το Χάρβαρντ, τον Αύγουστο του 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τα όνειρά του, την πορεία του, τις δυσκολίες, την εμπειρία του, τις απόψεις του στα επίκαιρα ζητήματα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».
Με την επίδοσή του στις πανελλαδικές, εισήχθη στο Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ κερδίζοντας παράλληλα βραβείο από τη Eurobank ως πρώτος στο 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, υποτροφία από το Ίδρυμα Λάτση, τιμητική Διάκριση- Υποτροφία από τον Όμιλο ΟΤΕ/Cosmote και υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών υπό την αιγίδα του τότε Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ με βαθμό πτυχίου ΑΡΙΣΤΑ, τονίζοντας ότι έλαβε υψηλού επιπέδου γνώσεις. Στη συνέχεια έγινε δεκτός στο London School of Economics (LSE) για μεταπτυχιακές σπουδές στα Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά (Financial Mathematics) όπου γνώρισε από κοντά την κουλτούρα συνεργασίας με ευρωπαίους συναδέλφους του, και του ανταγωνισμού με Ασιάτες. Εξάλλου εντός ενός έτους έπρεπε να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό και να στέλνει βιογραφικά για δουλειές.
Αποφοίτησε από το LSE το καλοκαίρι του 2019 με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (Distinction). Επέστρεψε προσωρινά στην Αθήνα, όπου έκανε πρακτική στην αμερικανική τράπεζα της Citi ειδικευόμενος στο Corporate Banking και τη Ναυτιλία. Στη συνέχεια μετέβη στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε για 2,5 χρόνια στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα της Morgan Stanley ως Investment Banking Associate (επενδυτικός τραπεζίτης σε ελεύθερη μετάφραση) ειδικευόμενος σε επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Morgan Stanley συμμετείχε σε διάφορα deals πολλών δισεκατομμυρίων στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και κάποια σημαντικά για την Ελλάδα!
Τον Οκτώβριο του 2022 μετακόμισε από τη Morgan Stanley στη Blackstone, τον μεγαλύτερο επενδυτικό fund εναλλακτικών επενδύσεων στον κόσμο, όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα. Στη Blackstone εργάζεται ως Private Equity Associate (Επενδυτής ιδιωτικών κεφαλαίων) στον τομέα της Ενέργειας και των Υποδομών (Infrastructure) συμμετέχοντας σε διάφορες επενδύσεις παγκοσμίως
Τον Δεκέμβριο του 2023 έγινε δεκτός (μαζί με ακόμη 7 άτομα από όλο τον κόσμο) στο Harvard Business School για μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) και θα μεταβεί στη Βοστόνη των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2024 για να ξεκινήσει τις σπουδές του.
Μιλάει άπταιστα 5 γλώσσες: Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Γερμανικά και Ελληνικά.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση