× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πληρωμή επιδοτήσεων μετ’ εμποδίων

Δείτε εδώ ποιές επιδοτήσεις θα πληρωθούν πριν τα Χριστούγεννα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/12/2023

Πληρωμή επιδοτήσεων μετ’ εμποδίων
' χρόνος ανάγνωσης

Σε πορεία πληρωμής της δεύτερης δόσης των αγροτικών επιδοτήσεων έχει μπει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Οι πιθανότερες ημερομηνίες πληρωμής των επιδοτήσεων είναι από 20 ως 22 Δεκεμβρίου με πιθανότερη ημερομηνία την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου. Ερωτηματικό είναι τι θα καταφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ να πληρώσει δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν στην λειτουργία του ΟΣΔΕ και της συνεχούς επίθεσης που δέχεται ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Σημανδαράκος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη.
Μόλις πριν λίγες μέρες (13 Δεκεμβρίου) ο κ. Αυγενάκης, μιλώντας στο Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου είπε: «για ακόμη μια φορά χαρακτήρισε ανίκανη την διοίκηση του οργανισμού και τον ίδιο τον κ. Σημανδαράκο και ζήτησε να παραιτηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου». Ακόμη ανέφερε πως πρόσφατα έγιναν κοινοτικοί έλεγχοι στον οργανισμό και οι ελεγκτές δεν έφυγαν ευχαριστημένοι. Ο κ. Αυγενάκης επικέντρωσε την κριτική του και σε τέσσερα υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού που θεωρεί ότι είναι υπεύθυνα για τα προβλήματα που υπάρχουν.
Μέσα σε αυτό το κλίμα η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, πριν τα Χριστούγεννα, αναμένεται να πληρώσει την εξισωτική αποζημίωση, το 25% της βασικής ενίσχυσης και την αναδιανεμητική ενίσχυση. Ένα ποσοστό 5% (τουλάχιστον) της βασικής ενίσχυσης και θα κρατηθεί για να καταβληθεί κατά την εξόφληση του καλοκαιριού. Εκτός πληρωμής θα μείνουν τα οικολογικά σχήματα η τύχη των οποίων αγνοείται. Κανείς αυτή την στιγμή δεν γνωρίζει τι γίνεται με αυτά πότε θα ενεργοποιηθούν και αν θα ενεργοποιηθούν. Κι αν θα καταστεί εφικτό να πληρωθούν ως τις 30 Ιουνίου του 2024. Επίσης εκτός πληρωμής θα μείνουν οι συνδεδεμένες επιδοτήσεις που δίνονται σε μια σειρά αγροτικά προϊόντα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκινά η 4η διαβροχή για την καταπολέμηση του δάκου στη Λέσβο

Από 18 Σεπτεμβρίου οι ψεκασμοί σε περιοχές με καρποφορία και αυξημένες συλλήψεις εντόμου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ισπανία: Στους 404.000 τόνους υποχώρησαν τα αποθέματα ελαιολάδου

Λιγοστά τα λάδια στις δεξαμενές εμπόρων και τυποποιητών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πλώρη για τα 5 ευρώ έβαλε το ισπανικό ελαιόλαδο

Ενισχύεται η ανοδική τάση των τιμών χονδρικής σε όλες τις ποιοτικές κατηγορίες λίγο πριν από την έναρξη της νέας περιόδου συγκομιδής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη στη Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος

Η συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση παιδιών του Δημοτικού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συσκέψεις επί συσκέψεων για την ευλογιά των προβάτων

Ωστόσο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εδώ και ένα χρόνο δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιζωοτίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το ελαιόλαδο στο επίκεντρο επιστημονικής ημερίδας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Διακεκριμένοι επιστήμονες αναλύουν τη συμβολή του στην υγεία και την αειφόρο ανάπτυξη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μετά το δρομολόγιο της Αλεξανδρούπολης, το Βόρειο Αιγαίο βάζει πλώρη για Βόλο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Βορείου Κώστας Μουτζούρης για τη δρομολόγηση Ρο- Ρο που θα συνδέει τη Θράκη, με Σίγρι, Μεστά και Πειραιά.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στήσε τώρα τον χειμωνιάτικο μπαχτσέ

Ο γεωπόνος Θοδωρής Αγγελέλλης εξηγεί ποια λαχανικά φυτεύονται αυτή την εποχή, τα οφέλη, το σωστό χρονοδιάγραμμα και όλα τα μυστικά της καλλιέργειας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπωλείο Φωτίου: Μια ιστορία γνώσης και εμπιστοσύνης

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το βιβλιοπωλείο που αγαπά το παιδί, το σχολείο και το βιβλίο
ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες για χαμηλές τιμές στα κρασοστάφυλα της Ριόχα

Οι συνεταιρισμοί των αμπελουργών μιλούν για καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές και αδυναμία κάλυψης του κόστους παραγωγής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πτώση της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα

Η πτώση αυτή συνδέεται με τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ντάνιελ» το φθινόπωρο του 2023.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εμπλοκή στις πληρωμές των προγραμμάτων ΟΕΦ

Κίνδυνο απώλειας ευρωπαϊκής χρηματοδότησης επισημαίνει η ΕΘΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ