× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με δύο αστυνομικούς ενισχύεται η Λέσβος!

Υποκρισία καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/2/2020

Με δύο αστυνομικούς ενισχύεται η Λέσβος!
' χρόνος ανάγνωσης

Παρακολουθώντας με αγωνία και ανησυχία τα τεκταινόμενα γύρω από το μεταναστευτικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Λέσβος, «ένα βάρος το οποίο όπως φαίνεται κατά βάση έπεσε στις πλάτες της Ελληνικής Αστυνομίας», η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου  επισημαίνει ότι κατ’ επανάληψη έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις εργασιακές συνθήκες απασχόλησης του Αστυνομικού Προσωπικού της Δ.Α. Λέσβου, με διαρκείς εκκλήσεις προς την Πολιτική και Φυσική μας ηγεσία για άμεση ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό.

 Με αφορμή λοιπόν την απόφαση του Κατωτέρου Συμβουλίου Μεταθέσεων και την ανάρτηση των θέσεων τακτικών μεταθέσεων έτους 2020 η Ένωση «καταγγέλλει για ακόμη μία φορά την υποκρισία και την έλλειψη ευαισθησίας που επεφύλαξε η Φυσική και Πολιτική μας ηγεσία ως προς την ενίσχυση της Δ.Α. Λέσβου» με μόνο δύο αστυνομικούς κατά τις τακτικές μεταθέσεις έτους 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φυσική και Πολιτική ηγεσία, απέδειξαν για ακόμη μία φορά σε ποια μοίρα θέτουν τις Περιφέρειες και δη το νησί μας που έχει δεχτεί και δέχεται καθημερινά το δυσβάσταχτο βάρος  του μεταναστευτικού- προσφυγικού, παραβλέποντας τις ανάγκες του.

   Η Φυσική μας ηγεσία κρίνοντας ότι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Χώρας με έκταση 1.693 km, 86.000 κατοίκους, που αποτελεί μέχρι και σήμερα την κύρια πύλη εισόδου των παράτυπα εισερχομένων αλλοδαπών (28.000 διαμένοντες αλλοδαποί),  δε χρήζει περισσότερης αστυνόμευσης «αφού ασφαλώς όλα λειτουργούν άψογα και έχει επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στις γειτονιές της Μυτιλήνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έκρινε ότι η Λέσβος μπορεί να τα καταφέρει μόνη της μια χαρά, χωρίς καμία βοήθεια (όπως άλλωστε τα καταφέρνει και τόσα χρόνια ελέω μεταναστευτικού) αφού δεν έχει επηρεαστεί καθόλου το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών της Λέσβου.

   Κύριοι, το Αστυνομικό Προσωπικό της Δ.Α. Λέσβου, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία του νησιού δοκιμάζεται έντονα. Το βλέπουμε και το βιώνουμε έντονα τα τελευταία χρόνια ειδικά εμείς που υπηρετούμε στη Λέσβο.

   Υπάρχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης με αστυνομικό προσωπικό κύριοι των Επιτελείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

   Δυστυχώς επαληθεύσατε για άλλη μία χρονιά την αδυναμία αντίληψης της «κατάστασης ομηρίας» στην οποία βρίσκεται το νησί μας και το Αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α. Λέσβου ή πολύ απλά, την παραδοχή της καταδίκης όλων εμάς που ζούμε στην ακριτική Λέσβο.

   Η Φυσική και Πολιτική μας ηγεσία είναι  πλέον υπόλογη τόσο απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία του νησιού όσο και απέναντι στο αστυνομικό προσωπικό της ΔΑ Λέσβου» καταλήγει η Ένωση Αστυνομικών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρέμβαση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στο Φεστιβάλ Ερεσού

Μέλη της Πρωτοβουλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της March to Gaza Greece ανέβηκαν στη σκηνή με παλαιστινιακή σημαία και καταγγελίες για τη γενοκτονία στη Γάζα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι κολυμπούν στη μνήμη της Μικρασίας

Η αφετηρία δόθηκε την Κυριακή 27 Ιουλίου από τη γραφική Κουντουρουδιά όπου 89 κολυμβητές κάθε ηλικίας διέσχισαν τη θαλάσσια διαδρομή έως το Πέραμα της Γέρας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βραδιά με μνήμες Μικρασίας, για την Αγιά Παρασκευή από απέναντι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Αγιοπαρασκευούσηδων – Τσεσμελήδων Μυτιλήνης «το Κιόστε» το Σάββατο 26 Ιουλίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στα 45 της, φοιτήτρια Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η ενήλικη μαθήτρια του ΕΠΑΛ Καλλονής μοιράστηκε την εμπειρία της ανώνυμα, διότι θεωρεί ότι μπορεί να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους που θέλουν να κυνηγήσουν στόχους και όνειρα σε μεγαλύτερη ηλικία
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πανιά γεμάτα Αιγαίο στην Aegean Regatta 2025

Η καρδιά της ελληνικής ιστιοπλοΐας χτυπά από τη Μύρινα μέχρι τη Μυτιλήνη με 5 αγώνες και ξεχωριστές εκδηλώσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τιμή στην Αγία Παρασκευή από τους απογόνους του Κιοστέ

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων Μυτιλήνης τίμησε την πολιούχο του χωριού των προγόνων με εικόνες-κειμήλια από τη Μικρασία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη στη Λήμνο δύο γυναικών για παράνομο εμπόριο

Δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 39χρονος στην Αγιάσο για κλοπή και οπλοκατοχή

Εκκρεμούσαν καταδίκες εις βάρος του
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μεθυσμένος οδηγός στη Μυτιλήνη

Χτύπησε «κόκκινο» στο αλκοτέστ -Σύλληψη 65χρονου για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Όχι της ΔΗΠΑΚ στο νέο πειθαρχικό δίκαιο για το Δημόσιο

Το νέο νομοσχέδιο καταργεί στην ουσία το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των υπαλλήλων για μονιμότητα