× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αύξηση των τιμών των καυσίμων παγκοσμίως

Συμβουλές εξοικονόμησης καυσίμων όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο- Αλλαγή του φίλτρου αέρα

Δημοσίευση 11/12/2023

Αύξηση των τιμών των καυσίμων παγκοσμίως

Πώς να εξοικονομείτε σωστά καύσιμα; Αυτό είναι ένα ερώτημα που ενδιαφέρει συνεχώς κάθε αυτοκινητιστή. Δεν είναι παράξενο, διότι σήμερα είναι σαφές σε όλους ότι οι τιμές των καυσίμων αυξομειώνονται για κάποιο λόγο και ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα πρέπει να ρυθμίζονται για να εξασφαλίζονται οι βέλτιστες συνθήκες για την ανθρώπινη ζωή. Οι στατιστικές λένε ότι με την τήρηση των αρχών της οικονομικής οδήγησης μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τα οικονομικά έξοδα και να περιορίσετε την εκπομπή βλαβερών ουσιών στην ατμόσφαιρα κατά 25%. Δεν ακούγεται δελεαστικό αυτό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αδιαμφισβήτητη επιπλέον κατανάλωση καυσίμων. Πώς επηρεάζεται από την πίεση των ελαστικών

Η σωστή πίεση των ελαστικών σας κρατάει ασφαλείς και άνετους κατά την οδήγηση. Όμως, υπάρχει ένα μη προφανές γεγονός που συχνά αγνοείται: η οδήγηση ενός αυτοκινήτου με ελαστικά φουσκωμένα στα 56 kilopascals μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου έως και 4%. Επίσης, μειώνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των ελαστικών. Πώς ξέρετε ποιο ελαστικό είναι το κατάλληλο για το αυτοκίνητό σας; Είναι απλό, τις βασικές πληροφορίες που χρειάζεστε μπορείτε να τις βρείτε στον πίνακα πληροφοριών για τα ελαστικά στην άκρη της πόρτας του οδηγού. Εάν οι απαντήσεις δεν βρίσκονται εκεί, επικοινωνήστε με έναν μάστορα σε μια υπηρεσία τοποθέτησης ελαστικών.

Σχετικά με τη σημασία της επιθεώρησης του οχήματος στην κατανάλωση καυσίμου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το όχημά σας χρειάζεται περισσότερα καύσιμα. Για παράδειγμα, η καθυστερημένη ανάφλεξη, οι βλάβες στα μπουζί, η λανθασμένη θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού, η αυξημένη φθορά της ομάδας κυλίνδρων, η φθορά του συμπλέκτη, ακόμη και η χαμηλή δέσμη (αυξάνει την κατανάλωση κατά 5%) και η υψηλή δέσμη (αυξάνει κατά 10%) και πολλές άλλες πτυχές επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου. Πώς μπορείτε να αποφύγετε όλα αυτά τα προβλήματα συνολικά και ταυτόχρονα να εξοικονομήσετε χρήματα; Είναι απλό, στην πραγματικότητα, η τακτική συντήρηση του αυτοκινήτου λύνει τα πάντα.

Λίγα λόγια για την οικονομική οδήγηση

Ας δούμε λοιπόν τις βασικές αρχές της οικονομικής οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  1. Επιλέγετε πάντα ένα γνωστό και δικτυωμένο πρατήριο καυσίμων. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε το γέμισμα με καύσιμα χαμηλής ποιότητας. Επιπλέον, μπορείτε τώρα να συγκρίνετε τις τιμές στα εν λόγω πρατήρια καυσίμων με λίγα κλικ, καθώς και να επωφεληθείτε από προσφορές και προγράμματα επιβράβευσης. Επιπλέον, σημειώστε ότι οι τεχνικές προδιαγραφές κάθε αυτοκινήτου καθορίζουν το είδος της βενζίνης που πρέπει να χρησιμοποιείται. Δηλαδή, σας ενημερώνουν τουλάχιστον για την τιμή που πρέπει να έχει. Για παράδειγμα, εάν στα έγγραφα τεκμηρίωσης είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε βενζίνη με αριθμό οκτανίων όχι χαμηλότερο από 95 και εσείς χρησιμοποιείτε 92, θα έχετε πολλά προβλήματα με την επισκευή του κινητήρα. Επιπλέον, η χρήση ακατάλληλης βενζίνης αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου και επιδεινώνει τα δυναμικά χαρακτηριστικά.  
  1. Να δίνετε πάντα προσοχή στην κατάσταση του φίλτρου αέρα. Είναι απαραίτητο για να μην εισέρχονται στον κινητήρα συντρίμμια (όπως σκόνη και άμμος) που βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο. Εκτός από τη λειτουργία καθαρισμού, το φίλτρο έχει θετική επίδραση στην κατανάλωση καυσίμου (το καθιστά πιο οικονομικό). Ο κινητήρας χρειάζεται μια σαφώς ρυθμισμένη ποσότητα αέρα και καυσίμου για να λειτουργεί σωστά. Εάν λιγότερος αέρας εισέλθει στο θάλαμο καύσης λόγω ενός βρώμικου φίλτρου, το αυτοκίνητο αντισταθμίζει την έλλειψη αέρα με καύσιμο, γεγονός που προκαλεί αύξηση της κατανάλωσης.
  1. Κανείς δεν θα σας πει να σταματήσετε να ταξιδεύετε με τη βοήθεια "τροχών", αλλά για μικρές αποστάσεις το αυτοκίνητο μπορεί να αντικατασταθεί από ένα ποδήλατο ή να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με αυτόν τον τρόπο φροντίζετε τόσο τον εαυτό σας όσο και το περιβάλλον.

 

Πηγές πληροφοριών:

Πληροφορίες για το φίλτρο αέρα από την ιστοσελίδα autodoc.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς να εξοικονομήσετε καύσιμα στο αυτοκίνητό σας

Πώς λειτουργεί ο μετρητής ροής αέρα - www.autodoc.gr

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης