× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ολοταχώς προς τη διεύρυνση

Πλήθος κόσμου στη συνεστίαση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την παρουσία του Παύλου Πολάκη και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 3/2/2020

Ολοταχώς προς τη διεύρυνση

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία στη συνεστίαση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του κόμματος με την συμμετοχή του βουλευτή Παύλου Πολάκη και της βουλεύτριας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Στην εκδήλωση έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού. Ξεχωριστή πίτα υπήρχε προς τιμή της Εθνικής Αντίστασης η οποία κόπηκε από τον παλαίμαχο αγωνιστή της Αριστεράς Γιώργο Ζέρβα. Σύντομο χαιρετισμό στους παρευβρισκόμενους απηύθυνε ο Συντονιστής της Ν.Ε. Σταύρος Καραβασίλης ο οποίος μίλησε για ένα νέο ξεκίνημα που πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «ένα ξεκίνημα που έχει ανάγκη ο τόπος». Ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς στον δικό του χαιρετισμό μίλησε για την αναγκαιότητα διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ στεκόμενος αυτοκριτικά για τους αποκλεισμούς που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα. «Το μεγάλο στοίχημα είναι να περιγράψουμε ένα θετικό όραμα για το που θέλουμε η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος ξανακατακτώντας την εξουσία να φέρει το λαό και τη χώρα μας. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας».
Στη συνέχεια παίρνοντας τον λόγο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έκανε έντονη κριτική στην κυβέρνηση σε σχέση με τα πεπραγμένα στα οικονομικά, τα κοινωνικά, τα εργασιακά δικαιώματα, στην κοινωνική πολιτική, στην υγεία και στην παιδεία. Σε άλλο σημείο της παρέμβαση της η κ.Ξενογιαννακοπούλου έκανε κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς, δημοκρατικούς, ριζοσπαστικούς πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία καθώς «μας ενώνουν κοινές αξίες ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, ενάντια στην ακροδεξιά και τον φασισμό. Εμείς πιστεύουμε στη δημοκρατία, στην ισότητα, στο κοινωνικό κράτος, στη δημόσια παιδεία και υγεία, στην κοινωνική δικαιοσύνη».
Ο πρώην Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε μίλησε για την εμπειρία του από την επίσκεψη στη Μόρια καθώς και για την θέση που πρέπει να έχουν τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Παράλληλα έκανε μια σύντομη αποτίμηση του έργου του στο Υπουργείο Υγείας αναφερόμενος και στα όσα έχουν γίνει στις μονάδες υγείας της Λέσβου λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι είχαμε υποσχεθεί στο νησί σας το κάναμε.Τα 6 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση τα κάναμε 12 εκατ.ευρώ για το Νοσοκομείο. Επίσης 180 άτομα προσλήφθηκαν με όλων των ειδών τις συμβάσεις, γιατροί και λοιπό προσωπικό.Βάλαμε τον στεφανιογράφο και αλλάξαμε τα μηχανήματα τεχνικού νεφρού. Ακόμα εγκρίναμε την χρηματοδότηση για το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου».
Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε η κοπή της πίτας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ