× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μισό εκατομμύριο σε φωτογραφική προκήρυξη

Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ στα πλωτά φράγματα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/1/2020

Μισό εκατομμύριο σε φωτογραφική προκήρυξη
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην υλοποίηση «του αποτρόπαιου», όπως το χαρακτηρίζει, σχεδίου της κυβέρνησης για ενεργή αποτροπή της εισόδου προσφύγων στη χώρα από τη θάλασσα, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με κοινή ανακοίνωση των τομεαρχών του, Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργου Ψυχογιού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού και Εθνικής 'Αμυνας, Θοδωρή Δρίτσα

Χαρακτηρίζουν τον διαγωνισμό για την αγορά πλωτού φράγματος «πράξη ντροπής που προσβάλλει τον ανθρωπισμό και το αίσθημα αλληλεγγύης του λαού μας και παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανόνες» και προσθέτουν: «πρόκειται για μια πολιτική-κόλαφο για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχει ήδη καταδικαστεί από ανθρωπιστικές οργανώσεις, φορείς, πολιτικά κόμματα, ευρωβουλευτές, ακόμα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή -σύμφωνα με δημοσιεύματα...Πέραν του γεγονότος, που και ένα παιδί του Δημοτικού γνωρίζει, ότι στη θάλασσα δεν μπορεί να υπάρξει τείχος, όπως ίσως ο κ. Στεφανής να έχει στο μυαλό του, βρισκόμαστε μπροστά σε μια παράλογη, ανεφάρμοστη και επικίνδυνη πρωτοβουλία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τομεάρχες υποστηρίζουν ότι «στις θαλάσσιες περιοχές στις οποίες σχεδιάζεται η παρέμβαση, οι οποίες είναι υψηλής κίνησης σκαφών όλων των ειδών (από δεξαμενόπλοια έως αλιευτικά) τίθενται, εκτός των άλλων, και σοβαρά ζητήματα ασφάλειας της ναυσιπλοΐας. Είναι προφανές πως μια τέτοια κίνηση δημιουργεί κινδύνους ναυτικών ατυχημάτων με απρόβλεπτες συνέπειες για κάθε είδους πλοία και για τους επιβαίνοντες σε αυτά».

Υποστηρίζουν ακόμη ότι «καθώς ένα τέτοιο φράγμα δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί σε μια συγκεκριμένη οριογραμμή και κατά συνέπεια, σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης, τα οποία θα λαμβάνουν χώρα εντός των χωρικών υδάτων της χώρας μας, θα δυσχεραίνεται με την παρουσία του φράγματος η εκάστοτε επιχείρηση, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές αλλά και ανοίγοντας ζητήματα εθνικής κυριαρχίας της χώρας που είναι υπεύθυνη για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βάσει των κυριαρχικών δικαιωμάτων της στην περιοχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφέρονται στο λιμενικό λέγοντας ότι «η κυβέρνηση, με μια άνευ προηγουμένου τροπολογία, δέσμευσε όλα τα επιχειρησιακά μέσα του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ υπό τον Εθνικό Συντονιστή για το Μεταναστευτικό, αποψιλώνοντας το Σώμα και δυσχεραίνοντας το έργο των στελεχών του Λιμενικού. Σήμερα, με τη, χωρίς νόημα ενέργεια της προμήθειας πλωτού φράγματος, θέτει το Λιμενικό υπόλογο για την λειτουργία αυτού του θνησιγενούς σχεδίου, ενώ το μόνο που θα έπρεπε να κάνει είναι να αφήσει το ΛΣ- ΕΛΑΚΤ να κάνει τη δουλειά του, έτσι όπως ξέρει. Γιατί το Σώμα, από τις μεγάλες ροές του 2015 μέχρι σήμερα, έχει επιδείξει μεγάλη επιχειρησιακή ικανότητα και αυταπάρνηση στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, στις οποίες πάντα επιχειρούσε με ευαισθησία και ανθρωπισμό, συζώντας χιλιάδες ζωές, με τα δικά του μέσα και ανθρώπους, χωρίς πλωτά φράγματα».

Ακόμη κάνουν λόγο για «φωτογραφικές προκηρύξεις πανάκριβων φραγμάτων που ολοκληρώνονται εντός πέντε ημερών, περισσότερο θυμίζουν δώρο σε κάποιους κατασκευαστές φραγμάτων και λιγότερο ουσιαστική παρέμβαση. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι για 2,5 χιλιόμετρα φράγματος, θα ξοδευτεί μισό εκατομμύριο. Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύουν ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα και προβαίνουν σε επικίνδυνους και απάνθρωπους ακροβατισμούς στο προσφυγικό».

Και καταλήγουν με επικρίσεις στην κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Ενδιαφέρονται μόνο για την ικανοποίηση της ακροδεξιάς τους πτέρυγας, υλοποιούν τη γραμμή της Ελληνικής Λύσης, χωρίς να νοιάζονται για τους ανθρώπους, τις κοινωνίες, αλλά και την εικόνα της χώρας. Ελπίζουμε να μην το επιδιώκουν. Οι πολιτικές των Όρμπαν και Σαλβίνι που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μας βρουν απέναντι κοινοβουλευτικά και κινηματικά».

[ΠΗΓΗ]

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Aegean Regatta 2026 με ρότα στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου

Η επετειακή 25η διοργάνωση συνδέει τη Χίο, τους Φούρνους, το Αγαθονήσι και τη Σάμο από τις 21 έως τις 28 Αυγούστου
Aegean Regatta 2026 με ρότα στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Αεροπρόσκοποι ανακάλυψαν τα μυστικά της λεσβιακής γης

Πεζοπορίες, επισκέψεις σε γεώτοπους και βιωματικές δράσεις για τους νέους του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ακροπόλεως
Οι Αεροπρόσκοποι ανακάλυψαν τα μυστικά της λεσβιακής γης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μπλόκο σε πλαστές κάρτες ασύλου στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Συνελήφθησαν ένας 25χρονος και τέσσερις 16χρονοι – Τα πλαστά έγγραφα προορίζονταν, σύμφωνα με το Λιμενικό, για τη διαφυγή των ανηλίκων από τη Λέσβο
Μπλόκο σε πλαστές κάρτες ασύλου στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Χρώματα από τον βυθό πλημμύρισαν την Αγιάσο

Παιδιά όλων των ηλικιών δημιούργησαν τα δικά τους έργα στο εικαστικό εργαστήρι του Αναγνωστηρίου «Η Ανάπτυξη»
Χρώματα από τον βυθό πλημμύρισαν την Αγιάσο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «Καλάθι της Αγάπης» στήριξε 177 οικογένειες στη Λέσβο

Το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διένειμε τρόφιμα ενόψει του Δεκαπενταύγουστου και ενίσχυσε τη δράση «Σιτίζω» στην Καλλονή
Το «Καλάθι της Αγάπης» στήριξε 177 οικογένειες στη Λέσβο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα βιωματική περιήγηση στα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους

Επισκέψεις στα νέα πάρκα, επιστημονική ενημέρωση και παρακολούθηση της συντήρησης γιγάντιου απολιθωμένου κορμού
Νέα βιωματική περιήγηση στα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου την Πέμπτη 6 Αυγούστου στην Πλατεία Σαπφούς
Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία τους και ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος
Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα

Κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου – Η ένταση ξεπερνούσε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βραδιά αφιερωμένη στην αξία της «Γυναίκας»

Με δύο διαφορετικές μεταξύ τους καλλιτεχνικές δράσεις υποστηριζόμενες από πολύ κόσμο
Μια βραδιά αφιερωμένη  στην αξία της «Γυναίκας»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυκλοφόρησε το 51ο τεύχος της εφημερίδας «Πάμφιλα»

Πρόσωπα, σχολικές διακρίσεις, τοπική ιστορία και αναμνήσεις στις 16 σελίδες της έκδοσης του Συλλόγου των Απανταχού Παφλιωτών
Κυκλοφόρησε το 51ο τεύχος της εφημερίδας «Πάμφιλα»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Υποδεχτήκαν τον Αύγουστο με τη «Γιορτή του Κρασιού» τα Πάμφιλα

Με πολύ χορό, τραγούδι και άφθονο κρασί
Υποδεχτήκαν τον Αύγουστο με τη «Γιορτή του Κρασιού» τα Πάμφιλα