× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο τζίρος του παρεμπορίου στην Ελλάδα είναι 20 δισεκατομμύρια ευρώ»

«Η φοροδιαφυγή δεν πιάνετε με οριζόντια μέτρα στους νόμιμους επαγγελματίες», δήλωσε στο «Ν» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής Βαγγέλης Χαλκοδαίμων, αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/11/2023

«Ο τζίρος του παρεμπορίου στην Ελλάδα είναι 20 δισεκατομμύρια ευρώ»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Στις δραστηριότητες του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής καθώς και στο νομοσχέδιο για την φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» ο Βαγγέλης Χαλκοδαίμων, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Σαπφούς την Τετάρτη το μεσημέρι. 

Όπως σημείωσε η φοροδιαφυγή που αναζητεί η κυβέρνηση και προσπαθεί να καταπολεμήσει, δεν αντιμετωπίζεται με οριζόντια μέτρα που θίγουν τους επαγγελματίες και τους εμπόρους που ελέγχονται συνεχώς για τα εισοδήματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

« Ο εμπορικός κόσμος είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμος και έχει αποδεχθεί γενικότερα όλα τα νέα μέτρα όπως το POS, το Μy DATA κ.λπ. χωρίς αντιρρήσεις, διότι δεν έχει τίποτα να κρύψει. Η φοροδιαφυγή θα πρέπει να αναζητηθεί σε άλλες δραστηριότητες όπως για παράδειγμα το παρεμπόριο. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το παρεμπόριο στην Ελλάδα έχει τζίρο 20.000.000.000 (δισεκατομμύρια)  ευρώ, και από αυτά τα χρήματα το κράτος χάνει περίπου 6.000.000.000  (δισεκατομμύρια). Το νομοσχέδιο ωστόσο της κυβέρνησης δεν χτυπά το πρόβλημα της πραγματικής φοροδιαφυγής, αλλά επιβάλει οριζόντια μέτρα στους μικρομεσαίους. Οι ελάχιστοι έλεγχοι που γίνονται στο παρεμπόριο, αγγίζουν μόνο την κορυφή του παγόβουνου  και όχι το πραγματικό πρόβλημα».

Αναφερόμενος στην αγορά της Καλλονής, ο Βαγγέλης Χαλκοδαίμων σημείωσε ότι το καλοκαίρι η κίνηση ήταν αυξημένη και ο τζίρος των μαγαζιών ικανοποιητικός ωστόσο το φθινόπωρο και κυρίως μετά τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη σημειώθηκε πτώση, η οποία όπως τόνισε είναι φυσιολογική λόγω της εποχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Βέβαια από τον τζίρο που κάνουμε, καλύπτουμε τα έξοδα, πληρώνουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, ξεχρεώνουμε ακόμη τα χρέη του κορονοϊού και αυτά που μένουν καλύπτουν οριακά την επιβίωσή μας. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι θετικό το γεγονός ότι τα καταστήματα δεν κλείνουν και παραμένουν ενεργά».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής αναφέρθηκε στην πλατφόρμα που είχε ξεκινήσει ο Σύλλογος μέσα στην καραντίνα ως  ηλεκτρονικό κατάστημα με την επωνυμία Kalloni mall και το οποίο πλέον δεν λειτουργεί.

«Στην αρχή, ανέφερε ο κ. Χαλκοδαίμων, η προσπάθεια πήγε πολύ καλά και μάλιστα είχαμε ικανοποιητικό αριθμό πωλήσεων. Στη συνέχεια ωστόσο όταν τελείωσε ο κορονοϊός τα καταστήματα που συμμετείχαν δεν ασχολήθηκαν περεταίρω και έτσι η ιστοσελίδα απαξιώθηκε και πλέον δεν λειτουργεί. Είναι κρίμα πάντως που ένα τέτοιο φιλόδοξο εγχείρημα κατέληξε σε ναυάγιο. Ίσως στο μέλλον όταν οι συνθήκες είναι πιο ώριμες να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση από τους συναδέλφους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επόμενο διάστημα εξάλλου ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής αναμένεται να πραγματοποιήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Όπως τόνισε ο Βαγγέλης Χαλκοδαίμων ήδη βλέπει νέους ανθρώπους που έχουν ανοίξει καταστήματα, είτε έχουν αναλάβει οικογενειακές επιχειρήσεις, να έχουν μεράκι και δημιουργική διάθεση να αναπτύξουν την αγορά της περιοχής μέσα από δημιουργικές και καινοτόμες δράσεις.

Για τα Χριστούγεννα ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής θα συμμετέχει στο Χριστουγεννιάτικο χωριό που θα στήσει στο κέντρο της πόλης ο Δήμος Δυτικής Λέσβου.   

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καμία νέα θετική εκτροφή στη Λέσβο για τον αφθώδη πυρετό

Αρνητικά τα αποτελέσματα και στις 30 εκτροφές που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 24 Ιουνίου
Καμία νέα θετική εκτροφή στη Λέσβο για τον αφθώδη πυρετό
ΑΓΡΟΤΕΣ

Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ενώ 4 εκατομμύρια ευρώ έχει διαθέσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τέλος στο δρομολόγιο Σμύρνης – Μυτιλήνης

Η IZDENIZ αποσύρει οριστικά τη γραμμή, όμως το ενδιαφέρον των Τούρκων επισκεπτών από τη Σμύρνη στρέφεται πλέον στο δρομολόγιο Αλιαγά που είναι πολύ κοντά στην πόλη
Τέλος στο δρομολόγιο Σμύρνης – Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας στη Μυτιλήνη

Το διήμερο της Αλληλεγγύης Λέσβου φιλοδοξεί να ενώσει φορείς, οργανώσεις και πολίτες σε ένα κοινό δίκτυο συνεργασίας για το Βόρειο Αιγαίο
Διήμερο φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας στη Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα σύλληψη κτηνοτρόφου στη Λέσβο

Κατηγορείται πως άφησε ανεπιτήρητα 60 μοσχάρια στην περιοχή του Μανταμάδου
Νέα σύλληψη κτηνοτρόφου στη Λέσβο
ΑΓΡΟΤΕΣ

44,7 εκατ. ευρώ για τη σύσταση 208 ομάδων παραγωγών

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ γεωργών και κτηνοτρόφων, ενθαρρύνοντας τη δημιουργία και λειτουργία συλλογικών σχημάτων
44,7 εκατ. ευρώ για τη σύσταση 208 ομάδων παραγωγών
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αυξημένες οι ονομαστικές ενισχύσεις των οικολογικών σχημάτων

Οι πληρωμές στους δικαιούχους παραγωγούς θα πραγματοποιηθούν ως το τέλος του Ιουνίου, ζητούμενο οι εκτάσεις που θα επιδοτηθούν από τα οικολογικά σχήματα. Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις τιμές που ανακοινώθηκαν
Αυξημένες οι ονομαστικές ενισχύσεις των οικολογικών σχημάτων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κανένα νέο κρούσμα αφθώδους πυρετού

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής ανακοίνωσε ότι ήταν αρνητικά τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν σήμερα 23 Ιουνίου σε 39 κτηνοτροφικές μονάδες του νησιού
Κανένα νέο κρούσμα αφθώδους πυρετού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες μέσω LEADER

Ενημερωτική συνάντηση της ΕΤΑΛ στο Επιμελητήριο Λέσβου
Νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες μέσω LEADER
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο σφυρί σπίτια, χωράφια και επιχειρήσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

283 πλειστηριασμοί αποκαλύπτουν το μέγεθος των κόκκινων δανείων, με servicers και funds να κυριαρχούν πλέον στις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης
Στο σφυρί σπίτια, χωράφια και επιχειρήσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο: Η αγορά εργασίας γυρίζει σελίδα μετά από 14 χρόνια

Πρώτη φορά μετά το 2012 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι πέφτουν κάτω από το όριο των 10.000 ατόμων
Βόρειο Αιγαίο: Η αγορά εργασίας γυρίζει σελίδα μετά από 14 χρόνια
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αλλο ένα κρούσμα αφθώδους πυρετού στον Μεσότοπο

Η νέα θετική εκτροφή καταγράφηκε σε μια από τις πλέον πληγείσες περιοχές της Λέσβου, όπου έχει ήδη χαθεί περίπου το μισό ζωικό κεφάλαιο λόγω των μέτρων εκρίζωσης της νόσου.
Αλλο ένα κρούσμα αφθώδους πυρετού στον Μεσότοπο