× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

KALESMA. Το νέο Premium Liqueur Cherry της ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ

Ζεστό και ισορροπημένο, με εντυπωσιακή μύτη, στρογγυλό σώμα, κυριαρχούν τα αρώματα κανέλας και γαρύφαλλου και με επίγευση που εκπλήσσει ευχάριστα

Δημοσίευση 9/11/2023

KALESMA. Το νέο Premium Liqueur Cherry της ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ
' χρόνος ανάγνωσης

Στην ορεινή Αγιάσο της Λέσβου και στους πρόποδες του βουνού Όλυμπος με υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων, ευδοκιμούν αυτοφυείς βυσσινιές και κερασιές μοναδικές και οι καλύτερες σε όλο το Αιγαίο. Τα βύσσινα και κεράσια συλλέγονται με το χέρι προσεκτικά κάθε Μάιο με Ιούνιο και προμηθεύονται τα καλύτερα φρούτα με αυστηρό έλεγχο ποιότητας από σταθερά συνεργαζόμενους αγρότες.

Η ιδέα της ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ για την παραγωγή αυτού του νέου προϊόντος, βασίσθηκε στην αναβίωση των παλιών αυθεντικών λικέρ που έφτιαχναν με αγάπη και μεράκι οι παλιές νοικοκυρές της Μυτιλήνης. Αυτού του λικέρ cherry που έφτιαχναν για να το προσφέρουν με περηφάνεια και καμάρι ως κέρασμα στα καλέσματα τους και ειδικά στην πρώτη γιορτή του χειμώνα του Αγίου Δημητρίου. Η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ, παρήγαγε με συνέπεια και για αρκετά χρόνια διάφορά λικέρ από την δεκαετία του ’70 όπως cherry, triple-sec, μπανάνα, μέντα κτλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι η 4η γενιά ποτοποιών της οικογένειας ΣΑΜΑΡΑ, προχώρησε στην παραγωγή του KALESMA® Premium Liqueur Cherry 24% alc./vol. με προέλευση την Λέσβο. Βύσσινα και κεράσια εκχυλίστηκαν σε καθαρή αλκοόλη γεωργικής προέλευσης μαζί με επιλεγμένα μπαχαρικά της Ανατολής (κανέλα, γαρύφαλλο, καρυδάκι κ.α.), σε συνδυασμό με σιρόπι ζάχαρης. Η επιδίωξη ήταν ο σχεδιασμός ενός μοδάτου λικέρ με μια retro ματιά.

Η ονομασία KALESMA® που δόθηκε ως brand name, σχετίζεται με την ελληνική λέξη «κάλεσμα» που εμπεριέχει μέσα της την αυθεντικότητα της ελληνικής φιλοξενίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμφιαλώθηκε σε μόλις 1.336 φιάλες των 500ml για την χρονιά 2023 (αρίθμηση και χρονιά παραγωγής σε διακριτικό αυτοκόλλητο πάνω στην φιάλη) σε φιάλη και κουτί πολυτελείας με ξύλινο κεφαλοφόρο πώμα με ρυθμιστή ροής και διατίθεται σε κιβώτιο των 6 φιαλών (όλα με κουτιά).

Ζεστό και ισορροπημένο, με εντυπωσιακή μύτη, στρογγυλό σώμα, κυριαρχούν τα αρώματα κανέλας και γαρύφαλλου και με επίγευση που εκπλήσσει ευχάριστα. Το KALESMA® μπορεί να σερβιριστεί ως κέρασμα στην αρχή αλλά και στο τέλος ενός δείπνου παρέα με ένα γλυκό ή μαύρη σοκολάτα. Επίσης, μπορεί και να αποτελέσει βάση για υπέροχα cocktails όπως με prosecco ή brut σαμπάνιες.

Ένα εξαιρετικό δώρο για τις γιορτές!

KALESMA®, invites you!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκινά η τρίτη διαβροχή κατά του δάκου στη Λέσβο

Από τις 25 Αυγούστου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εντείνει τις προσπάθειες για την προστασία της ελαιοπαραγωγής
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Δεν παραλαμβάνουμε ημιτελή έργα» ξεκαθαρίζει ο Κώστας Μουτζούρης

Στόχος η διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας και η ολοκλήρωση κρίσιμων έργων- Ποια «τρέχουν» είπε εφ' όλης της ύλης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από τον Μανταμάδο έως το Μόλυβο για βουτιές, εξερεύνηση, διάβασμα, μεζέδες και ύπνο

Βουνό… γιαλό πηγαίνουμε κι όλο ομορφιές γευόμαστε
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή κρασιού στον Αγιο Δημήτριο Λήμνου

Την Δευτέρα 18 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 22 Αυγούστου

Θα καταβληθούν 53,68 εκατ. ευρώ σε 67.677 δικαιούχους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σκάλα Ερεσού «εκτός δικτύου» στην καρδιά της τουριστικής σεζόν

Ο Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος ζητά άμεσες παρεμβάσεις από Δήμο, Περιφέρεια, Εισαγγελία και παρόχους – 61 επιχειρήσεις συνυπογράφουν το αίτημα
ΕΛΛΑΔΑ

Τί ισχύει για τις κατασχέσεις μετά από ρύθμιση χρεών

Νέα δεδομένα δημιουργεί η εγκύκλιος που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αυγουστιάτικη ελαφρά ανάκαμψη στις τιμές του ελαιολάδου

Η ανακοίνωση των αποθεμάτων της Ισπανίας δίνει τον τόνο στην αγορά που κινείται σε υποτονικούς ρυθμούς
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΕΟΣ Σάμου: Πρόγραμμα παραλαβής σταφυλιών στο οινοποιείο Καρλοβάσου

Ο Συνεταιρισμός ζητά από τους παραγωγούς μέλη του να παραδίδουν σταφύλια με βαθμό γλυκύτητας άνω των 14,0 Be (μπομε) για την καλύτερη οινοποίηση των γλυκών οίνων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νησιώτης; Ναι. Δικαιούχος; Μόνο αν δεν πας μακριά!

Καταγγελία του Δημήτρη Μάντζαρη για μη χορήγηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Εξομαλύνεται η κατάσταση στα πρατήρια καυσίμων στη Λέσβο

Ξεκινά ο ανεφοδιασμός της αμόλυβδης