× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αναμείνατε στο ακουστικό σας για τη Βρίσα

Απάντηση του Υπουργού Μεταφορών σε ερώτηση του βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού και άλλων 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/1/2020

Αναμείνατε στο ακουστικό σας για τη Βρίσα

Απάντηση στην ερώτηση για την Βρίσα που είχε καταθέσει ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς μαζί με 15 ακόμη βουλευτές του κόμματος, έδωσε Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ερώτηση, γινόταν αναφορά στα σοβαρά προβλήματα που παραμένουν 2,5 χρόνια μετά τον σεισμό στη Βρίσα και στη γύρω περιοχή. Ακόμα επισημαίνονταν η τεράστια καθυστέρηση στην έκδοση νέων αδειών και στην επισκευή των κτιρίων που έχουν κριθεί επισκευαστέα, καθώς και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του επιδόματος ενοικίου στους σεισμόπληκτους που στη μεγάλη τους πλειοψηφία διαμένουν σε γειτονικούς οικισμούς.

Επίσης ρωτούσαν για την εξάμηνη καθυστέρηση διορισμού ενός Συντονιστή στη θέση του Βασίλη Τεντόμα, που είχε διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχε αντιμετωπίσει δεκάδες σχετικά προβλήματα, αλλά όπως είναι φυσικό έχει παραιτηθεί από την περίοδο των εκλογών.

Όπως αναφέρει ο κ.Μπουρνούς σε σχετική ανακοίνωση του: «Δυστυχώς, από την απάντηση του κ. Υπουργού και της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, δεν προκύπτει τίποτα το ενθαρρυντικό. Επικαλούνται τον φόρτο εργασίας από τις φυσικές καταστροφές που πράγματι συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, και μας υπόσχονται, ότι θα αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις στην έκδοση των αδειών επισκευών και οικοδόμησης και στις πληρωμές του επιδόματος ενοικίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, ο Υπουργός μας ενημερώνει πως σκοπεύει να επιμηκύνει το πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής, το οποίο κανονικά λήγει στις 20 Ιανουαρίου και θα φροντίσει για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης του Δημοτικού Σχολείου και της γέφυρα στη Βρίσα. Όσον αφορά στον διορισμό Συντονιστή, και εδώ, όπως και στα προηγούμενα, αναμένουμε στο ακουστικό μας».

Σύνδεσμος απάντησης

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ