× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε τροχιά διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ: Ο... Βίτσας θέλει νέο κόμμα με το όνομα «Α.Ο.Ρ.Α.»

Η διάσπαση φαίνεται ως το πιο πιθανό σενάριο για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Στο «στόχαστρο» της Κουμουνδούρου ο Δημήτρης Βίτσας για τα όσα είπε περί δημιουργίας νέου κόμματος

Δημοσίευση 23/10/2023

Σε τροχιά διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ: Ο... Βίτσας θέλει νέο κόμμα με το όνομα «Α.Ο.Ρ.Α.»

 Όνειρο θερινής νυκτός αποδεικνύεται πως είναι η ενότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ και όλα δείχνουν πως ο μοναδικός δρόμος είναι η διάσπαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανάρτηση Κασσελάκη για τον Στέφανο Τζουμάκα και τα παλιότερα άρθρα – με ψευδώνυμο – του προέδρου του κόμματος στον «Εθνικό Κήρυκα» αποτελούν (μέχρι το επόμενο «επεισόδιο») σημείο έντονης εσωκομματικής διαμάχης, η οποία πήρε και θεσμική υπόσταση μετά την παραίτηση του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ευρωβουλευτής, με επιστολή του στον Στέφανο Κασσελάκη, γνωστοποίησε την απόφασή του, κάνοντας λόγο για αφόρητο κλίμα και για πολιτικές με τις οποίες δεν συμφωνεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε, ζητώντας την έδρα από τον Στέλιο Κούλογλου, ενώ με διαρροή υπενθυμίζει πως είχε αμφισβητήσει το 2021 και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Δημήτρης Βίτσας μιλά ευθέως για δημιουργία νέου κόμματος, για το οποίο μάλιστα προτείνει το όνομα: «Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά», δηλαδή «Α.Ο.Ρ.Α.», ενώ από την πλευρά του ο Νίκος Φίλης θέτει ευθέως ζήτημα ηγεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επόμενες μέρες αναμένονται πολεμικές...

Η επιστολή Κούλογλου στον Κασσελάκη

Την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέλιος Κούλογλου την έκανε γνωστή με επιστολή του προς τον Στέφανο Κασσελάκη. Όπως εξηγεί σε αυτή, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα «στερείται σοβαρότητας» και για όσους θέλουν ήθελαν να κρατήσουν μια ανεξάρτητη στάση, «η κατάσταση είναι ανυπόφορη».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Στέλιου Κούλογλου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Αξιότιμε κ. Κασσελάκη

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα στερείται σοβαρότητας, την ίδια στιγμή που επιχειρείται μια βίαιη ανατροπή τής μέχρι τώρα πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά. Σε αυτές τις συνθήκες για όσους ήθελαν να κρατήσουν μια ανεξάρτητη στάση, η κατάσταση είναι ανυπόφορη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Η έλλειψη σοβαρής αντιπολίτευσης είναι μία από τις βασικές αιτίες για τη στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράστηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ήδη πριν την εκλογή σας, η δημόσια συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την προσωπική σας ζωή κι όχι γύρω από τις πολιτικές σας προτάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε να τροφοδοτεί με κουτσομπολιά τα πρωϊνάδικα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει αφεθεί μόνος και ανενόχλητος να κάνει πολιτική στα δελτία ειδήσεων.

Αυτό δεν έχει συμβεί στην ιστορία των αξιωματικών αντιπολιτεύσεων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Για αυτό έχετε εσείς τη βασική ευθύνη και παρά τις σχετικές επισημάνσεις, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Μόλις χθες, προσπαθώντας να δικαιολογήσετε παλαιότερα αντισύριζα, συντηρητικά γραπτά σας, επικαλεστήκατε μεταξύ των άλλων «μια σχέση με μια κοπέλα που δεν ήμουν χαρούμενος».

2. Όποτε δίνεται ευκαιρία να διατυπωθούν οι προγραμματικές σας θέσεις βρίσκονται στους αντίποδες αυτών που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα. Στην πρόσφατη ομιλία σας στον ΣΕΒ, εκτός από το κλείσιμο του ματιού στους παρευρισκόμενους για το 8ωρο («Δεν είναι δυνατό να επιβάλλουμε, κυρίες και κύριοι, δεκάωρη εργασία χωρίς αύξηση αποδοχών») ή την έλλειψη κάθε αναφοράς για αύξηση μισθών και ανάγκη σύναψης νέα εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, διατυπώσατε την πρόταση περί stock option στις επιχειρήσεις.

Πέρα από το ότι τα stock options βασικά αφορούν στελέχη επιχειρήσεων εισηγμένων στο Χρηματιστήριο, η πρόταση δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα των μικρομεσαίων, συχνά οικογενειακών παραγωγικών μονάδων.

Στην Ελλάδα ναυτιλιακές εταιρείες απαιτούν παράνομα από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν μέρος των αμοιβών από τις υπερωρίες ή από τα κρατικά επιδόματα που δίδονται στους νεοπροσλαμβανόμενους. Ετσι οι εργαζόμενοι ναυτικοί πληρώνουν φόρο για εισοδήματα που έχουν μόνο στα χαρτιά. Δεν το λες και ένα βήμα πριν τα stock options.

Ας σημειώσω τέλος, αν διατηρεί κάποια αξία, ότι ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο επικαλείστε συχνά, είχε ταχθεί κατηγορηματικά εναντίον της πρότασης περί stock option που είχε διατυπώσει ο κ. Μητσοτάκης, πάλι μιλώντας στον ΣΕΒ.

Αφήνετε συχνά να διαφανεί ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κινείται στα πρότυπα του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος. Όμως το δικομματικό σύστημα στις ΗΠΑ έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσιάζουν μεγαλύτερες ανισότητες μεταξύ πλουσίων και φτωχών, από οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα.

Η εισοδηματική ανισότητα στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά περίπου 20% από το 1980 έως το 2016 και συνδέεται με την παγκοσμιοποίηση, αλλά επίσης την παρακμή των συνδικάτων, την έλλειψη συλλογικών συμβάσεων και την υποβάθμιση του κατώτατου μισθού. To προσδόκιμο ζωής πέφτει, ειδικά στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Τις τελευταίες μέρες, ο Economist παρουσίαζε ένα τραναταχτό, μακάβριο παράδειγμα:

«Το 2021, οι σημερινοί Αμερικανοί 25άρηδες που δεν έχουν πτυχίο πανεπιστημίου τετραετούς φοίτησης (περίπου τα δύο τρίτα του ενήλικου πληθυσμού) αναμένεται να ζήσουν κατά μέσο όρο περίπου δέκα χρόνια λιγότερο από εκείνους που έχουν πτυχίο. Το 1992 (όταν εκλέχθηκε ο Δημοκρατικός Μπιλ Κλίντον-ΣΣ) αυτό το χάσμα ήταν το ένα τρίτο του σημερινού».

Aυτές οι συνεχώς αυξανόμενες ανισότητες συγκροτούν άλλωστε το υπόβαθρο της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης του αμερικανικού πολιτικού συστήματος. Ακόμη λοιπόν και αν ένα αντίστοιχο μοντέλο μπορούσε να καθιερωθεί στην Ελλάδα, πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο, δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να υιοθετήσει ένα κόμμα που επιζητεί περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και μείωση των ανισοτήτων.

Για αυτό, η προσπάθεια να παρουσιαστούν οι επικριτές σας, ως δογματικοί με «αριστερόμετρο», προκαλεί περισσότερες αντιδράσεις. Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που ανήκουν σε αυτόν τον χώρο θέλουν ένα κόμμα σύγχρονο, δημοκρατικό, πράσινο αλλά και αριστερό. Οταν είχατε εκλεγεί, είχα δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ. Αλλά εδώ, στο όνομα της πλειοψηφίας, πάει να το γυρίσει στο.. καλαματιανό.

3. Φυσικά δεν ευθύνεστε για την κρίση του κόμματος που παραλάβατε, οι εσωκομματικοί σας αντίπαλοι έχουν ασφαλώς περισσότερες ευθύνες. Αλλά η έλλειψη πολιτικής που προανέφερα καθώς και η διατύπωση θέσεων -χωρίς μάλιστα καμία εσωκομματική συζήτηση- που υπονοούν μια κρυφή ατζέντα, πολλαπλασιάζουν τις αντιδράσεις και τα ερωτηματικά ανάμεσα στα μέλη του κόμματος που αναζητούν μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση στην πλήρη ηγεμονία της ΝΔ.

Επιπλέον οι επιθέσεις και οι απειλές για διαγραφή, αποκλεισμό από ψηφοδέλτια κ.λπ, η με το “έτσι θέλω” ανακοίνωση της διαγραφής Τζουμάκα χωρίς να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό, έχουν δημιουργήσει ένα τοξικό κλίμα, που δεν έχει σχέση ούτε με σχέσεις συνεργασίας σε πολυεθνικές εταιρείες, όχι σε κόμμα με στόχους και ιδανικά. Δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο στη μονομερή πρώτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Γάζα, επίσης μακριά από την παραδοσιακή πολιτική του. Παρότι δεν είμαι μέλος του κόμματος, η κατάσταση είναι λυπηρή.

Το κλίμα είναι αφόρητο και επειδή δεν μπορώ να υποστηρίξω πολιτικές, με τις οποίες δεν συμφωνώ, σας ανακοινώνω την αποχώρηση μου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Εννοείται ότι παραμένω στην πολιτική ομάδα της Αριστεράς (Left) και ότι θα συνεργαστώ με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε θέμα που αφορά την ειρήνη, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραδώσει την έδρα – Αμφισβητούσε και τον Τσίπρα

Να παραδώσει την έδρα ζήτησαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέλιο Κούλουγλου, μετά την απόφαση του να αποχωρήσει από την ευρωομάδα του κόμματος. «Να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε», αναφέρουν κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια, οι ίδιες πηγές υπενθύμισαν πως είχε αμφισβητήσει και τον Αλέξη Τσίπρα το 2021.

«Ο Στέλιος Κούλογλου έχει παρελθόν δημόσιων αμφισβητήσεων σε κρίσιμες στιγμές, επιζήμιων για το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, καθώς άλλαζαν την πολιτική ατζέντα εις βάρος του», υπενθυμίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του κόμματος.

«Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, με άρθρο του υποστήριξε ότι σε ενδεχόμενη προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να είναι δεδομένος ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με την τότε ξεκάθαρη πολιτική θέση του κόμματος, ότι μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί να συγκροτηθεί, σύμφωνα και με την επιλογή του λαού, μόνο με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα», αναφέρουν κύκλοι από την Κουμουνδούρου και προσθέτουν: «Αποδυνάμωσε έτσι την ίδια τη θέση, το πολιτικό μήνυμα, το κύρος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και εμφάνισε το κόμμα ως πολιτικό οργανισμό σε σύγχυση.

Ταυτόχρονα, και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε εμφανιστεί στη ΔΕΘ με μια συγκροτημένη πρόταση αντιμέτωπος όχι μόνο με την πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και με μια έντονη μιντιακή «δυσανεξία», ο Στ. Κούλογλου μίλησε για «ισοπαλία» Μητσοτάκη-Τσίπρα, εμφανιζόμενος σε ρόλο δημοσιογράφου – σχολιαστή και όχι ως συστατικό μέρος ενός πολιτικού συνόλου, με συγκεκριμένο στόχο και σημαντικές συλλογικές μάχες να κερδίσει. Ήταν μια ακόμη κρίσιμη παρέμβαση που αποδυνάμωσε συνολικά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη ΔΕΘ, δημιουργώντας εμπόδια στην προσπάθεια συνομιλίας του με την κοινωνία και ενδυνάμωσης της αξιοπιστίας του».

Κούλογλου: Η όλη κατάσταση έχει εξελιχθεί σε σίριαλ του Netflix

Στους λόγους που τον οδήγησαν να λάβει την απόφαση αποχώρησης από τον ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

«Δεν μπορούσα πλέον να συμμετέχω, έστω και από τις Βρυξέλλες, σε ένα σίριαλ, γιατί η όλη κατάσταση έχει εξελιχθεί σε σίριαλ του Netflix. Δεν γίνεται σοβαρή αντιπολίτευση. Τα βράδια ο Μητσοτάκης εμφανίζεται και κάνει πολιτική μόνος του και ανενόχλητος και ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει στα πρωινάδικα σε επίπεδο προσωπικού κουτσομπολιού», τόνισε ο κ. Κούλογλου μιλώντας στο OPEN.

Όπως είπε ο ανεξάρτητος – πλέον - ευρωβουλευτής, «κοντεύει να γίνει και δεύτερος πόλεμος στην Ευρώπη. Θα ήθελα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει και διεθνείς πρωτοβουλίες. Πήγε ο κ. Μητσοτάκης στην Αίγυπτο. Ας πήγαινε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Ράφα, ας έπαιρνε διεθνείς πρωτοβουλίες. Αντ’ αυτού βρίσκεται στις ΗΠΑ και μας ενημέρωσε κιόλας ότι παντρεύτηκε. Δηλαδή δεν βλέπω να γίνεται στην πραγματικότητα καμία αντιπολίτευση. Για πρώτη φορά στην ιστορία, από τη μεταπολίτευση και μετά, δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση».

«Είχα πει και την προηγούμενη φορά πως από ροκ έγινε ποπ. Εδώ πάμε να το γυρίσουμε στο καλαματιανό», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «οι πολιτικές θέσεις, όσες έχει εκφράσει ο κ. Κασσελάκης, δεν ανταποκρίνονται στις θέσεις, στην παράδοση και στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Βίτσας προτείνει όνομα για νέο κόμμα

«Έχουν ωριμάσει μια σειρά από πράγματα στο μυαλό μου. Κατά τη γνώμη μου έχω καταλήξει. Θα διατυπωθούν στις επόμενες συνεδριάσεις κάποια ερωτήματα που με απασχολούνε προς τον πρόεδρο. Δεν θεωρώ ότι θα πάρω απάντηση. Από εκεί και πέρα θα γίνουν οι ευρωεκλογές. Η Ανανεωτική, Οικολογική και Ριζοσπαστική Αριστερά, σας έβγαλα και τίτλο, πώς θεωρώ ότι πρέπει να λέγεται το νέο κόμμα. Αυτό το πολιτικό μόρφωμα, αυτό το πολιτικό κόμμα μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει να εκλέξει έναν ευρωβουλευτή, μπαίνουμε σε ένα άλλο στάδιο», είπε το πρωί ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Κύκλοι ΣΥΡΙΖΑ: Μαρτυρούν τη δημιουργία νέου κόμματος!

«Όλη αυτή η κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής στάσης των τελευταίων ημερών απέναντι στο κόμμα και τον πρόεδρο του Στέφανο Κασσελάκη, προφανώς εντάσσεται στο σχέδιο, το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί για την δημιουργία νέου κόμματος», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν: «Μάλιστα, σύμφωνα με το βίντεο που ακολουθεί, ο Δημήτρης Βίτσας προτείνει, ως όνομα του νέου κόμματος: ‘Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά»

Θέμα ηγεσία θέτει ξεκάθαρα ο Νίκος Φίλης

Ο Νίκος Φίλης τόνισε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως ο ίδιος θα θέσει στο Συνέδριο του κόμματος θέμα ηγεσίας. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση για τα κείμενα που έγραφε πριν μερικά χρόνια στον Εθνικό Κήρυκα, λέγοντας πως «τα όσα διατυπώνονται από τον κ. Κασσελάκη συνιστούν ακραία μορφή φιλελευθερισμού».

«Δεν θέλω να ερμηνεύσω τα όσα λέει ο κύριος Κασσελάκης. Έχει δίκιο, εξελέγη από τη βάση κι αυτό είχε προβλήματα λόγω της κατάστασης. Όποιος ήθελε, έδινε 2 ευρώ και ψήφιζε. Ο ίδιος ήταν ένα μήνα μέλος του κόμματος και κέρδισε την προεδρία του», είπε αρνούμενος να σχολιάσει την αποστροφή Κασσελάκη πως έχει «νωπή εντολή από τη βάση του κόμματος» και συμπλήρωσε σχετικά:

«Πιο νωπή ήταν η απόφαση που έδωσε ο λαός στις δημοτικές εκλογές. Αυτό δεν οφείλεται στον κ. Κασσελάκη, αλλά δεν το ανέτρεψε. Σε άλλες περιπτώσεις, δεν υπήρχε, υπήρχε ανάταση» και έφερε ως παραδείγματα την αλλαγή κλίματος μετά την ανάδειξη Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ, Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ και Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία.

«Τα όσα διατυπώνονται από τον κ. Κασσελάκη συνιστούν ακραία μορφή φιλελευθερισμού», σχολίασε τις δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου του και χαρακτήρισε το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» ως «μεγάλη προσφορά στη δημοσιογραφία και την κοινωνία».

«Δεν τα ξέραμε», είπε αναφορικά με τα όσα δημοσιεύτηκαν στην ΕΦΣΥΝ, σημειώνοντας πως δηλώσεις Κασσελάκη σχετικά με το κεφάλαιο έχουν γίνει πριν από λίγες μέρες και όχι πριν από χρόνια.

«Με όσα λέει ο κ. Κασσελάκης, τα οποία υποστηρίζει και σήμερα και δεν σβήνονται με το ακαταλόγιστο της νεότητας. Και με όσα λέει δεν μπορεί να εκπροσωπεί ένα κόμμα της Αριστεράς», είπε.

Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως, «τίθεται ζήτημα του τι εκπροσωπεί ο κ. Κασσελάκης. Αν θέλει να φτιάξει άλλο κόμμα. Εγώ δεν είμαι εδώ για να μοιράσω διαγραφές, εγώ είμαι εδώ για να μιλήσω πολιτικά».

Και απάντησε στο αν θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως «σε ό,τι με αφορά, θα θέσω θέμα ηγεσίας. Θα θέσουμε θέμα λειτουργίας του κόμματος».

Κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι, «κέρδισε την ηγεσία του κόμματος, χωρίς να πει τι πιστεύει. Τώρα ακούει ο κόσμος τι πιστεύει».

«Μένουμε δίνοντας μάχη να μη γίνει το κόμμα ένα κόμμα κεντροδεξιό», είπε απαντώντας στο γιατί παραμένουν στο κόμμα τα στελέχη που ασπάζονται αυτές τις απόψεις. «Το πραγματικό εναγώνιο ερώτημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μη γίνει το ΠΑΣΟΚ του 2012. Πηγαίνει προς τα εκεί και δεν ανακόπτει αυτήν την πορεία ο κ.Κασσελάκης».

Στο ερώτημα «ποιος έφερε τον Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ;», απάντησε πως, «τυπικά τον έφερε ο Τσίπρας, τον έβαλε 7ο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Οφείλει να απαντήσει στο πού τον βρήκε, γιατί η εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι διάλυσης και εξευτελισμού».

Και συνέχισε λέγοντας πως, «κάποιοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο Τσίπρας, κατά τη γνώμη μου οικονομικοί παράγοντες, έχουν κάνει κάποια επιλογή.

Αυτήν την 4ετία θα μοιραστούν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και θέλουν να μην υπάρχει αντιπολίτευση. Κατά τη γνώμη μου ο Κ.Κασσελάκης εξυπηρετεί αυτή την κατεύθυνση».

«Εμείς, στη συνείδηση του κόμματος δίνουμε μάχη να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερό κόμμα», επέμεινε και στις επίμονες ερωτήσεις σχετικά με το αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας, απάντησε πως, «πρέπει τώρα να διευκρινιστεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα Αριστεράς».

Σχετικά με το αν αυτό θα γίνει στο συνέδριο που το ίδιο το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως, «συνεχώς αναβάλλεται», απάντησε πως, «πολύ πιο γρήγορα από το Συνέδριο, στην Κεντρική Επιτροπή μπορεί να διευκρινιστεί το αν ο κ.Κασσελάκης είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Κανείς από εμάς δεν υπονόμευσε τον ΣΥΡΙΖΑ, τον αναδείξαμε, τον στηρίξαμε, και βεβαίως τιμήσαμε την εντολή του ελληνικού λαού σε αυτή την πορεία. Τα περί υπονόμευσης που ειπώθηκαν είναι σύνδρομο κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε υπερασπιζόμενος τη στάση μελών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και επέμεινε πως «αυτό που γίνεται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «διάλυση και εξετευλισμός».

«Ο Τσίπρας έπρεπε ήδη να έχει μιλήσει», τόνισε αναφερόμενος στα όσα είπε περί υπονόμευσης Τσίπρα από την Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δυο διαφορετικοί κόσμοι δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Δεν είμαι αρχηγός και δεν θέλω να εκφράζω κάποια συλλογικότητα. Ό,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει με συλλογικό τρόπο», σημείωσε, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι, «αποσιώπησε τις απόψεις του, τις έκρυψε. Το ζήτημα έχει να κάνει με το αν μπορεί να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τα πράγματα δείχνουν ότι δεν μπορεί. Δεν θα διώξει τον Μητσοτάκη, ο Μητσοτάκης θα φύγει αλλιώς και πρέπει να βρούμε πως».

Ερωτηθείς αν οι Παππάς και Πολάκης εκλαμβάνονται ως «σύντροφοι», απάντησε πως, «η γραμμή Πολάκη στην πανδημία ήταν εκτός γραμμής και έκανε κακό στον ΣΥΡΙΖΑ. Του αψύ Κρητικού. Η πολιτική του Παππά για το ραδιοτηλεοπτικό ξεκίνησε για καλό και κατέληξε σε φιάσκο».

Επέμεινε ότι, «όπως εκφράζεται σήμερα ο Κασσελάκης, δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα έχουμε μια συζήτηση με ένταση στην Κεντρική Επιτροπή και θα δούμε πώς θα κινηθούμε», σημείωσε για το τι μέλλει γενέσθαι.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως, «τον καταλαβαίνω απόλυτα».

«Γιατί να παραδώσει την έδρα; Δεν εξελέγη με το κόμμα Κασσελάκη, εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε. 

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου