× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η ΦΕΜ αναγεννιέται, καθώς… σαρανταρίζει

Κοπή πίτας με ευχές, αλλά και πρόσκληση του Π. Τριανταφυλλίδη για συμμετοχή σε έκθεση για το 1821!

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 21/1/2020

Η ΦΕΜ αναγεννιέται, καθώς… σαρανταρίζει
Στρατής Μακροδούλης

Πλήθος φίλων της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης περιηγήθηκε χτες στα εγκαίνια της έκθεσης των μελών της ΦΕΜ, με αφορμή και την ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πίτας.

Γευστική η πίτα, γλυκά τα δώρα- προσφορές φίλων και μελών της ΦΕΜ και πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις από τα χείλη της προέδρου, Νάγιας Βακλατζή που ανοίγει νέους δρόμους για τη ΦΕΜ, σε συνεργασία, όπως τόνισε με τα νέα μέλη του ιστορικού σωματείου.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι της Μαρίας Μπουρού και αφορούν στην έκθεση των μελών.

Η ΦΕΜ συμπληρώνει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της και αναγεννιέται. Αναμόρφωσε το πρόγραμμα μαθημάτων της, που βρίσκονται σε εξέλιξη και δημιουργεί παράλληλες ομάδες που θα καταπιαστούν με πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τα οποία θα μάθουμε εν καιρώ. Άλλαξε λογότυπο, έφτιαξε την «Αυλή της ΦΕΜ» για τις περαιτέρω δράσεις των μελών, δημιούργησε ένα καλλιτεχνικό χριστουγεννιάτικο δέντρο κατά τη διάρκεια των εορτών, εκθέτει μία συλλογή από φωτογραφικές μηχανές, δίνοντας τον τόνο ότι με αφορμή την τέχνη της φωτογραφίας μπορούν να γίνουν σημαντικές εικαστικές και μη δράσεις.

Το σίγουρο είναι ότι έχει δώσει ζωή στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, στον χώρο που έχει παραχωρηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, όπως επεσήμανε ο προϊστάμενος της Εφορείας, Παύλος Τριανταφυλλίδης προσκαλώντας τα μέλη της ΦΕΜ να συμμετάσχουν στην εκδήλωση για τα 200 χρόνια, με μία έκθεση για το 1821, η οποία θα «ταξιδέψει» σε πολλά μέρη της Ελλάδα.

72 φωτογραφίες των μελών της ΦΕΜ εκτίθενται σε δύο ορόφους. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως την Παρασκευή με ώρες λειτουργίας από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ