× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Περιφερειακή αρχή Μουτζούρη μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη των νησιών μας»

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Ακριώτης μιλά στο «Ν» 99 fm για τους λόγους που κατά την άποψή του, πρέπει να επανεκλεγεί ο Κώστας Μουτζούρης στις εκλογές της Κυριακής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/10/2023

«Η Περιφερειακή αρχή Μουτζούρη μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη των νησιών μας»

Στους λόγους για τους οποίους οι πολίτες την ερχόμενη Κυριακή πρέπει να επιλέξουν για δεύτερη φορά τον Κώστα Μουτζούρη για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αναφέρθηκε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί διάλογοι» ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Ακριώτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Ακριώτης μιλώντας και από την εμπειρία του ως εργαζόμενος στις υπηρεσίες της Περιφέρειας σε θέσεις κλειδιά για την υλοποίηση μεγάλων έργου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Περιφερειακή αρχή υλοποιεί  ένα εγκεκριμένο έργο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 48.000.000 ευρώ και ακόμη 102.000.000 ευρώ με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Ο κ. Μουτζούρης ως έμπειρος μηχανικός και Πρύτανης δύο μεγάλων Πανεπιστημίων της χώρας, έβαλε ως στόχο την υλοποίηση έργων που είχαν ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια αλλά και να προχωρήσει μελέτες που είχαν κολλήσει εδώ και χρόνια στα συρτάρια και αφορούσαν έργα που είναι πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνικών. Παράλληλα προχώρησε στο σχεδιασμό νέων δράσεων που για πρώτη φορά μπήκαν στο τραπέζι ως νέες προτάσεις».

«Η περιφερειακή αρχή, διεκδίκησε την επιτάχυνση υλοποίησης έργων του Υπουργείου Υποδομών, όπως το δρόμο Καλλονής – Σιγρίου που ολοκληρώνεται τέλος του χρόνου καθώς και το έργο Καλλονής – Πέτρας το οποίος δυστυχώς εξαιτίας του φράγματος Τσικνιά έχει καθυστερήσει η έναρξη των εργασιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλα μεγάλα έργα που προχώρησαν σύμφωνα με τον κ. Ακριώτη είναι το φράγμα του Πλωμαρίου, η μελέτη παράκαμψης στην περιοχή Ρέμα για την εξυπηρέτηση των τυροκομείων και φυσικά η μελέτη του δρόμου Αγιάσος – Μεγαλοχώρι το οποίο άμεσα θα ξεκινήσει να υλοποιείται.

Άλλα έργα είναι ο δρόμος Σιγρίου – Ερεσού μέσω Τσιχλιώντας όπου δόθηκε έμφαση όπως αναφέρει ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος στους μεσογειακούς δρόμους. Προχωρά ακόμη η μελέτη του δρόμου Σίγρι – Ερεσού μέσω Τσιχλιώντας και η μελέτη του δρόμου Σκάλας Συκαμνιάς – Εφταλούς για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της Αργένου.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Ακριώτης αναφέρθηκε και στα αιτήματα της καθημερινότητας από κοινότητες και δήμους στα οποία τόνισε, ότι πάντα ανταποκρινόταν ο Κώστας Μουτζούρης με στόχο να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των χωριών στους οποίους έδινε προτεραιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέφερε τις πολυάριθμες προγραμματικές συμβάσεις για την αποκατάσταση γηπέδων, δρόμων, εκκλησιών, καθώς και την στήριξη των κτηνοτρόφων με σημαντικές δράσεις και την άρση της καραντίνας για την εξαγωγή ζώντων ζώων, πράγμα που σημείωσε ότι έδωσε νέο αέρα στην κτηνοτροφία των νησιών μας.

«Παράλληλα δώσαμε προτεραιότητα σε αντιπλημμυρικά έργα όπως η αποκατάσταση αναχωμάτων και τοιχείων σε αρκετούς χείμαρρους και υποστήριξη μέσω ΕΣΠΑ σε μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα στο λεκανοπέδιο της Καλλονής».

Όπως σημείωσε ο κ. Ακριώτης, ανάπτυξη στην πράξη σημαίνει βελτίωσης της ζωής κατοίκων, ελπίδες, όραμα και περισσότερες θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με το μεταναστευτικό προσφυγικό ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δημιουργεί μια υπερδομή πολλών εκατομμυρίων ευρώ όμως κανείς δεν ανοίγει τη συζήτηση για την διεκδίκηση ανταποδοτικών για τους κατοίκους του νησιού μας οι οποίοι θα υποστούν όλη αυτή την κατάσταση. Επίσης όπως σημειώνει κανείς δεν ανοίγει την συζήτηση σχετικά με τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά μας, τα μεταφορικά ισοδύναμα αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ