× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν θα έμπαινα ποτέ σε ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από την ακροδεξιά»

Στους λόγους για τους οποίους οι νησιώτες θα στηρίξουν, όπως εκτιμά, την ερχόμενη Κυριακή τον Μουτζούρη και το «Άλμα Ανάπτυξης», αναφέρθηκε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Αστυρακάκης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/10/2023

«Δεν θα έμπαινα ποτέ σε ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από την ακροδεξιά»

Τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι οι ψηφοφόροι του Βορείου Αιγαίου την ερχόμενη Κυριακή θα  ενισχύσουν την υποψηφιότητα του Κώστα Μουτζούρη και της παράταξης «Άλμα Ανάπτυξης», ανέφερε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Αστυρακάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Αστυρακάκης κάνοντας αποτίμηση του αποτελέσματος της Κυριακής σημείωσε ότι είναι θετικό για τον νυν περιφερειάρχη με δεδομένο ότι η διαφορά σε ψήφους είναι μικρή και μπορεί να καλυφθεί όπως καλύφθηκε και το 2019 που ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Όπως σημείωσε ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος, η εμμονή της κυβέρνησης να φέρει στην Περιφέρεια μας και στα νησιά μας έναν δικό της άνθρωπο προκαλεί προβληματισμό ακόμη και σε ανθρώπους που ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

«Πλέον το δίλημμα της Κυριακής είναι πολύ συγκεκριμένο για τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου και των νησιών μας. Έχουμε έναν άνθρωπο της αυτοδιοίκησης που γνωρίζει τα προβλήματα των νησιών μας από την μία πλευρά, που έχει υπηρετήσει την εκπαίδευση και έχει διατελέσει πρύτανης δύο Πανεπιστημίων και από την άλλη έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει σχέση με τον τόπο μας και τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση από την κυβέρνηση για εκτελεί τις εντολές της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Κώστας Αστυρακάκης στη φημολογία που υπάρχει για δήθεν ακροδεξιούς στο ψηφοδέλτιο και στην παράταξη του Κώστα Μουτζούρη, σημείωσε ότι ο ίδιος γνωρίζει καλά τον Περιφερειάρχη και ξέρει πως δεν έχει καμία σχέση με ακροδεξιά κόμματα και τη ρητορική που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι αυτοί. Επισήμανε δε, πως ο αν καταλάβαινε πως υπάρχει σχέση με τέτοιους κύκλους δεν θα έμπαινε ποτέ στο συνδυασμό αφού όπως τόνισε ανήκει στο χώρο της κεντροαριστεράς και έχει δώσει αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα από την πολιτική και αυτοδιοικητική του δράση όλα αυτά τα χρόνια.

Αναφερόμενος στα έργα που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη σημείωσε ότι αυξήθηκε σημαντικά η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξασφαλισθούν πολύ περισσότερα χρήματα για τη νέα χρηματοδοτική περίοδο. «Από εκεί και πέρα η Περιφερειακή μας παράταξη  έχει δημοσιοποιήσει τους στόχους της για τη νέα περίοδο και το πρόγραμμά της για την επόμενη μέρα με σαφείς αναφορές σε έργα και δράσεις που θα στηρίξουν την ύπαιθρο των νησιών μας, τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, την κοινωνία, την επιχειρηματικότητα, την υγεία και την παιδεία. Όλα αυτά περιλαμβάνονται στο νέο ΕΣΠΑ με ειδικούς άξονες χρηματοδότησης που πρέπει να αξιοποιηθούν.  Ωστόσο η άλλη πλευρά δεν έχει με σαφήνεια καταθέσει το πρόγραμμά της, παρά μόνο μιλάει για φως γενικά και αόριστα προφανώς μην γνωρίζοντας ότι τα νησιά μας είναι λουσμένα στο φως εδώ και 4.000 χρόνια. Πως θα έρθει αυτό το φως; Θέλουμε να ακούσουμε συγκεκριμένες προτάσεις πάνω σε αυτά και όχι γενικολογίες χωρίς αντίκρισμα».

Αναφερόμενος ο Κώστας Αστυρακάκης στους λόγους για τους οποίους οι πολίτες που ανήκουν πολιτικά στον κεντρώο χώρο και στο χώρο της αριστεράς και δεν ψήφισαν Μουτζούρη στον πρώτο γύρο μπορούν να το κάνουν την ερχόμενη Κυριακή, σημείωσε ότι ο Περιφερειάρχης είναι ένας άνθρωπος με σαφή αυτοδιοικητικό προσανατολισμό ο οποίος στην πράξη έχει αποδείξει ότι είναι περιφερειάρχης όλων των πολιτών και όταν χρειαστεί μπορεί με αποτελεσματικότητα να υπερασπιστεί τα δίκαια των νησιών μας όπως έκανε άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ