× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συγκινητική τελετή με πολλά καθήκοντα για τη νέα Πρυτανική Αρχή

Εκδήλωση παράδοσης- παραλαβής με την απερχόμενη Χ.Βιτσιλάκη σε απευθείας μετάδοση- Ξανά επίσημο «Ναι» από Κύτελη για την ανέγερση εστιών στο παλιό ΚΥΤ Μόριας

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 11/10/2023

Συγκινητική τελετή με πολλά καθήκοντα για τη νέα Πρυτανική Αρχή

Αν και πέρασαν πέντε και όχι τέσσερα χρόνια για την αλλαγή θητείας της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, λόγω των παλινωδιών με τις εκλογές, η τελετή παράδοσης παραλαβής που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης ήταν πολύ οργανωμένη, συγκινητική για τους παρευρισκόμενους και την τίμησε η τοπική κοινωνία, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι της εκκλησίας και του Στρατού. Η εκδήλωση που έγινε στο Αμφιθέατρο του κτηρίου Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στον Λόφο Ξενία στη Μυτιλήνη, μεταδίδονταν σε απευθείας μετάδοση από το κανάλι του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην πλατφόρμα Youtube.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Χαιρετισμό απηύθυνε η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα ευχόμενη καλή θητεία και προτρέποντας να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η υψηλά παρεχόμενη μόρφωση, μεταξύ άλλων, παλεύοντας ενάντια στην ελάχιστη βάση εισαγωγής φοιτητών.

Ευτυχής δήλωσε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης στον χαιρετισμό του, για τα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μάλιστα ο κ. Κύτελης έδωσε επίσημα το «ΟΚ», δηλαδή τη θετική απάντηση ώστε να προχωρήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να δοθεί ο χώρος στο παλιό στρατόπεδο της Μόριας για την ανέγερση φοιτητικών εστιών. Το παρών έδωσε και ο νέος δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας.

Στο βήμα ανέβηκε η απερχόμενη πρυτάνισσα, Χρυσή Βιτσιλάκη για να επισημάνει ότι τα πέντε χρόνια της θητείας της άλλαξαν κυβερνήσεις, ήρθε η πανδημία, έγινε σεισμός, απαριθμώντας τις πολλές προκλήσεις που αντιμετώπισε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ευχαριστώντας τους συνεργάτες της και το Συμβούλιο Διοίκησης και την ακαδημαϊκή κοινότητα του Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Βιτσιλάκη στις δωρεές που δέχτηκε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τις οποίες εξασφάλισε και διεκδίκησε η Πρυτανική Αρχή: στη Λήμνο (38 στρέμματα νέας γης), τη Μυτιλήνη, έδρα του Πανεπιστημίου το στρατόπεδο της Μόριας, στη Γέρα στρέμματα από ιδιώτη, τη Χίο (το κτήριο Καλουτά), στη Σάμο (παραχώρηση χώρων, κτήριο Αλεξάνδρειο, δωρεά για ανακαίνιση κτηρίων), στη Ρόδο (παραχώρηση κτηρίου στην παλιά πόλη από ιδιώτες), στη Σύρο (παραχώρηση χώρου στρατοπέδου στον Δήμο και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο) και δωρεά 500.000 ευρώ από ιδιώτη για τη στήριξη της βιβλιοθήκης. Επίσης αναφέρθηκε στον υπερτριπλασιασμό των οικονομικών του Πανεπιστημίου από τον τομέα της έρευνας, στις αλλαγές στα διοικητικά θέματα και στην Επιτροπή Ερευνών και το μεγάλο έργο της. Τόνισε τη σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα που πρέπει να γίνει, όπως είπε για να ολοκληρωθούν έργα όπως της ανέγερσης των φοιτητικών εστιών, η οποία είναι και στα σχέδια του νέου πρύτανη, Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Στην αγάπη του προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το Ιδρυμα και την καλή συνεργασία και τη συμβολή τους αναφέρθηκε ο νέος πρύτανης ανεβαίνοντας στο βήμα: «Ειμαστε σε ένα εξαιρετικό επίπεδο ως Πανεπιστήμιο», τόνισε. Μίλησε για την αύξηση των εισακτέων μεν, αλλά στα οικονομικά προβλήματα που έχουν οι νέοι φοιτητές για να αντεπεξέλθουν σπουδάζοντας μακριά από το σπίτι τους. Και αυτά προσπαθεί να λύσει η διοίκηση παρέχοντας σίτιση και στέγαση, προσπαθώντας δηλαδή σε αυτή την κατεύθυνση για την καλύτερη πρόσβαση στις σπουδές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Έξι Λέσβιοι αγωνιστές στο σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του `44

Ανακοίνωση του Παραρτήματος Λέσβου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά και τη θυσία των 200 αγωνιστών της αντίστασης το 1944