× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συγκινητική τελετή με πολλά καθήκοντα για τη νέα Πρυτανική Αρχή

Εκδήλωση παράδοσης- παραλαβής με την απερχόμενη Χ.Βιτσιλάκη σε απευθείας μετάδοση- Ξανά επίσημο «Ναι» από Κύτελη για την ανέγερση εστιών στο παλιό ΚΥΤ Μόριας

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 11/10/2023

Συγκινητική τελετή με πολλά καθήκοντα για τη νέα Πρυτανική Αρχή
' χρόνος ανάγνωσης

Αν και πέρασαν πέντε και όχι τέσσερα χρόνια για την αλλαγή θητείας της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, λόγω των παλινωδιών με τις εκλογές, η τελετή παράδοσης παραλαβής που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης ήταν πολύ οργανωμένη, συγκινητική για τους παρευρισκόμενους και την τίμησε η τοπική κοινωνία, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι της εκκλησίας και του Στρατού. Η εκδήλωση που έγινε στο Αμφιθέατρο του κτηρίου Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στον Λόφο Ξενία στη Μυτιλήνη, μεταδίδονταν σε απευθείας μετάδοση από το κανάλι του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην πλατφόρμα Youtube.

 Χαιρετισμό απηύθυνε η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα ευχόμενη καλή θητεία και προτρέποντας να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η υψηλά παρεχόμενη μόρφωση, μεταξύ άλλων, παλεύοντας ενάντια στην ελάχιστη βάση εισαγωγής φοιτητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευτυχής δήλωσε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης στον χαιρετισμό του, για τα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μάλιστα ο κ. Κύτελης έδωσε επίσημα το «ΟΚ», δηλαδή τη θετική απάντηση ώστε να προχωρήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να δοθεί ο χώρος στο παλιό στρατόπεδο της Μόριας για την ανέγερση φοιτητικών εστιών. Το παρών έδωσε και ο νέος δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας.

Στο βήμα ανέβηκε η απερχόμενη πρυτάνισσα, Χρυσή Βιτσιλάκη για να επισημάνει ότι τα πέντε χρόνια της θητείας της άλλαξαν κυβερνήσεις, ήρθε η πανδημία, έγινε σεισμός, απαριθμώντας τις πολλές προκλήσεις που αντιμετώπισε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ευχαριστώντας τους συνεργάτες της και το Συμβούλιο Διοίκησης και την ακαδημαϊκή κοινότητα του Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Βιτσιλάκη στις δωρεές που δέχτηκε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τις οποίες εξασφάλισε και διεκδίκησε η Πρυτανική Αρχή: στη Λήμνο (38 στρέμματα νέας γης), τη Μυτιλήνη, έδρα του Πανεπιστημίου το στρατόπεδο της Μόριας, στη Γέρα στρέμματα από ιδιώτη, τη Χίο (το κτήριο Καλουτά), στη Σάμο (παραχώρηση χώρων, κτήριο Αλεξάνδρειο, δωρεά για ανακαίνιση κτηρίων), στη Ρόδο (παραχώρηση κτηρίου στην παλιά πόλη από ιδιώτες), στη Σύρο (παραχώρηση χώρου στρατοπέδου στον Δήμο και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο) και δωρεά 500.000 ευρώ από ιδιώτη για τη στήριξη της βιβλιοθήκης. Επίσης αναφέρθηκε στον υπερτριπλασιασμό των οικονομικών του Πανεπιστημίου από τον τομέα της έρευνας, στις αλλαγές στα διοικητικά θέματα και στην Επιτροπή Ερευνών και το μεγάλο έργο της. Τόνισε τη σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα που πρέπει να γίνει, όπως είπε για να ολοκληρωθούν έργα όπως της ανέγερσης των φοιτητικών εστιών, η οποία είναι και στα σχέδια του νέου πρύτανη, Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Στην αγάπη του προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το Ιδρυμα και την καλή συνεργασία και τη συμβολή τους αναφέρθηκε ο νέος πρύτανης ανεβαίνοντας στο βήμα: «Ειμαστε σε ένα εξαιρετικό επίπεδο ως Πανεπιστήμιο», τόνισε. Μίλησε για την αύξηση των εισακτέων μεν, αλλά στα οικονομικά προβλήματα που έχουν οι νέοι φοιτητές για να αντεπεξέλθουν σπουδάζοντας μακριά από το σπίτι τους. Και αυτά προσπαθεί να λύσει η διοίκηση παρέχοντας σίτιση και στέγαση, προσπαθώντας δηλαδή σε αυτή την κατεύθυνση για την καλύτερη πρόσβαση στις σπουδές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αναβολή εκλογών στον Σύλλογο Μεσιτών Λέσβου λόγω της τραγωδίας στην Παναγιούδα

Συγκλονισμένος ο Σύλλογος καθώς ο πατέρας του ενός παιδιού είναι μέλος του
Αναβολή εκλογών στον Σύλλογο Μεσιτών Λέσβου λόγω της τραγωδίας στην Παναγιούδα
ΥΓΕΙΑ

Καμπανάκι για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία και δομές υγείας των νησιών

Η ΠΟΕΔΗΝ έκανε «απογραφή» των ελλείψεων σοβαρά σε προσωπικό και υποδομές σε 38 υγειονομικές και 6 προνοιακές μονάδες του Αιγαίου, της Κρήτης, των Κυκλάδων και του Ιονίου
Καμπανάκι για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία και δομές υγείας των νησιών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην στέγη του κτιρίου
Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής
ΥΓΕΙΑ

Δύο νεκροί σε δυστύχημα έξω από την Παναγιούδα Μυτιλήνης

Ανείπωτη τραγωδία στη Λέσβο με θύματα έναν 16χρονο και έναν 18χρονο
Δύο νεκροί σε δυστύχημα έξω από την Παναγιούδα Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής εξήρε τη συνεισφορά του Θεόδωρου Τρύφωνα και του καρδιολόγου Παναγιώτη Ανδρόνικου στον χώρο της υγείας
Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Στήριξη στις πρωτοβουλίες της ΠΟΕ ΟΤΑ και αναμονή για τις εξελίξεις μετά τη συνάντηση με το Υπουργείο Εσωτερικών
Σε αγωνιστική ετοιμότητα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ των Αρχιτεκτόνων Λέσβου

Πρόεδρος εξελέγη ο Νικόλαος Μπακάλμπασης ενώ γραμματέας αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Τατάκης
Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ των Αρχιτεκτόνων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στην Καλλονή

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε μία 74χρονη
Τροχαίο με τραυματισμό στην Καλλονή
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες χωρίς φόβο και χωρίς σιωπή»

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου βρέθηκαν σήμερα δημοσιογράφοι της ηλεκτρονικής εφημερίδας stonisi.gr για ανωμοτί εξηγήσεις μετά τη μήνυση του Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Στρατή Τσομπανέλλη για το live streaming από το Μεσότοπο
«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες χωρίς φόβο και χωρίς σιωπή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δύο νέα νηπιαγωγεία σε Παράκοιλα και Δάφια

Έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ με στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης
Δύο νέα νηπιαγωγεία σε Παράκοιλα και Δάφια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εντατικοί έλεγχοι για το κράνος στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου

Πάνω από 2.000 τροχονομικοί έλεγχοι σε Λέσβο, Χίο και Σάμο με δεκάδες παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους
Εντατικοί έλεγχοι για το κράνος στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης ανοίγει τις πόρτες του στους νέους μαθητές

Μέχρι τις 2 Ιουνίου οι αιτήσεις για την εισαγωγή στην Α’ Γυμνασίου για τη σχολική χρονιά 2026-2027
Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης ανοίγει τις πόρτες του στους νέους μαθητές