× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Lena Headey: Συγκλονίζει η «Σέρσεϊ» για τη Μόρια

Η «Σέρσει Λάνιστερ» από το Game of Thrones διεθνοποιεί τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν μέσα και έξω από το ΚΥΤ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/1/2020

Lena Headey: Συγκλονίζει η «Σέρσεϊ» για τη Μόρια

Η ηθοποιός Lena Headey, η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή από τον ρόλο της ως Σέρσεϊ Λάνιστερ στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, μοιράστηκε με τους 4.000.000 ακόλουθούς της στο Instagram ένα βίντεο που αφορά τις συνθήκες στη Μόρια, το οποίο μετρά ήδη πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατάσταση στη Μόρια έχει ξεφύγει, με σχεδόν 20.000 αιτούντες άσυλο μέσα και έξω από το ΚΥΤ, εξαιτίας του κυβερνητικού σχεδιασμού που «θυσιάζει» τη Λέσβο και κατ' επέκταση Χίο, Σάμο, προκειμένου να γίνει αποτρεπτική η διέλευση του Αιγαίου από τα απέναντι παράλια. Κάτι που όμως προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην εικόνα των νησιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στο βίντεο η διάσημη ηθοποιός είναι ένα ράκος και δακρυσμένη καθ’ όλη την διάρκειά του, απευθύνει ένα δριμύ κατηγορώ απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε κάθε υπεύθυνο για τις τραγικές καταστάσεις που καταγράφονται στην Μόρια.

Η Lena Headey τονίζει αρχικά πως είδε κάποια πλάνα που δείχνουν έναν άνθρωπο που κείτεται νεκρός στην Μόρια. Πλάνα που προφανώς και δεν μπορούν να δημοσιευθούν. Στην συνέχεια, με σκληρή γλώσσα, με δάκρυα στα μάτια, ξεσπά! Για την αδιαφορία, για τις απάνθρωπες καταστάσεις που ζουν οι πρόσφυγες, για την λύση που είναι τόσο απλή, αλλά δεν δίνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια έχει βρεθεί στο παρελθόν στην Μόρια και για μια ακόμη φορά απευθύνει έκκληση «για να σταματήσει αυτή η τρέλα»!

Αναλυτικά η Lena Headey λέει στο βίντεο:

«Καλημέρα σε όλους. Μόλις είδα κάποια πολύ ενοχλητικά πλάνα από το προσφυγικό καμπ στην Μόρια. Ο φίλος μου Salam Aldeen το δημοσίευσε. Έχει απελαθεί επειδή βοηθούσε γυναίκες και παιδιά εκεί… Είναι ο μόνος λόγος που απελάθηκε: Η βοήθεια που έδινε σε ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λοιπόν, χθες βράδυ -κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο- ένας άνδρας πέθανε. Δολοφονήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και αφέθηκε να πεθάνει… Και όπως λέει ο φίλος μου, πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα! Αυτό που δεν νοιάζεται κανείς και την αδιαφορία για τις γ@μ@@νες ανθρώπινες ζωές!

Γ@μ@@νη κυβέρνηση της Βρετανίας πρέπει να κάνεις κάτι γαμ@το και να πάρεις αυτά τα παιδιά και να τα φροντίζουμε. Δεν μπορείς να γυρνάς την πλάτη σου άλλο! Δεν μπορείς να πληρώνεις άλλες χώρες για να δέχονται ανθρώπους και να τους κακομεταχειρίζονται.

Πρέπει να το λύσουμε. Σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να το λύσουμε. Είναι γ@μ@@να απλό! Το να δώσουμε χώρο και εκπαίδευση, υποδομές για να μην φτάνουν άνθρωποι σε χώρες με όλους τους ανθρώπους να τους μισούν χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι. Είναι κάτι εύκολο να λυθεί. Χρειάζεται χρήματα, που τα έχουμε…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

My friend Salam Aldeen made a post today which breaks my heart over and over. It’s pretty brutal WARNING @salamaldeen @teamhumanity #WAKEUP #TAKEACTION #THISCOULDHAPPENTOANYOFUS LOVE CAN MOVE MOUNTAINS. HATE AND FEAR ARE THE INGREDIENTS THAT WILL ONLY REPEAT HISTORY.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lena Headey (@iamlenaheadey) στις

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή