× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τάσος Μπαλής: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Πανάγο Κουφέλο

«Η Μυτιλήνη μπορεί να γίνει αγνώριστη τα επόμενα πέντε χρόνια»

Δημοσίευση 6/10/2023

Τάσος Μπαλής: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Πανάγο Κουφέλο

Είναι αλαζονικό να πιστεύουμε ότι εμείς θα τα κάνουμε καλύτερα από τους προηγούμενους. Ότι αυτοί ήταν ανίκανοι ενώ εμείς ικανοί ή  ότι δεν σκέφτηκαν τις προφανείς ανάγκες του τόπου. Κάνοντας την αυτοκριτική μου θα πω ότι και εγώ υπέπεσα στο λάθος στις προηγούμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές. Τότε όμως δεν ήξερα αυτά που ξέρω τώρα.  Δεν ήξερα ότι η αξία δεν είναι μόνο στο ΤΙ θα κάνεις αλλά και στο ΠΩΣ θα το κάνεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για παράδειγμα, πριν την ενασχόληση μου με τον Δήμο αναρωτιόμουν: «Είναι δυνατόν να μην έχουμε ένα κλειστό γήπεδο της προκοπής»;

Μόλις ανέλαβα καθήκοντα έκανα το ίδιο ερώτημα στις υπηρεσίες του Δήμου και στην Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ.

«Δυστυχώς δεν είναι επιλέξιμη η δαπάνη κλειστού Γηπέδου από το τρέχον ΕΣΠΑ, αλλά ούτε και από το επόμενο ΕΣΠΑ», μου απάντησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ζήτησα το λόγο γιατί οι άλλοι Δήμοι έχουν, τότε η απάντηση ήταν ακόμα πιο οδυνηρή.

«Τα υλοποίησαν σε προηγούμενο ΕΣΠΑ, όταν τα κλειστά γήπεδα ήταν επιλέξιμη δαπάνη».

 Άρα, πολύ απλά, χάσαμε μια τεράστια ευκαιρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή είναι μια πραγματικότητα που οι πολίτες δεν γνωρίζουν. Δυστυχώς τέτοιες «πραγματικότητες» υπάρχουν πολλές. Η υλοποίηση έργων χρειάζεται τεχνογνωσία των διαδικασιών και της λειτουργίας του Δήμου.

Πρέπει να ξέρει ο Δήμαρχος τι θέλει να κάνει αλλά και πώς να το κάνει. Κατά την γνώμη μου, το δεύτερο είναι και το πιο δύσκολο. Να γνωρίζει τις διαδικασίες ώστε αυτά που ζητά από τις υπηρεσίες του Δήμου να είναι εφικτά.

Προφανώς, πέρα από το ΕΣΠΑ υπάρχουν και οι Εθνικοί Πόροι οι οποίοι θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν ένα κλειστό γήπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αυτούς τους πόρους, όμως, χρειάζεται να υπάρχει μια πολύ καλή δικτύωση και νοοτροπία καλής συνεργασίας με την κεντρική διοίκηση. Η εσωστρέφεια και η μόνιμη γκρίνια, ότι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός φταίνε για όλα, δεν βοηθάει πάντα τον Δήμο. Ο Δήμαρχος θα πρέπει να ξέρει να διεκδικεί προς όφελος του Δήμου και όχι να ασκεί κομματικές πιέσεις στην κυβέρνηση, με μοχλό το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κατά την γνώμη μου η ομάδα του Πανάγου Κουφέλου μπορεί να κάνει αγνώριστη την Μυτιλήνη τα επόμενα 5 χρόνια για 3 λόγους:

  1. Το νέο ΕΣΠΑ προβλέπει μια πρωτόγνωρη χρηματοδότηση για το Βόρειο Αιγαίο και ο Πανάγος γνωρίζει απόλυτα το πώς θα το απορροφήσει με επιλέξιμα έργα ώστε να μην χαθούν άλλες ευκαιρίες.
  2. Τα ενταγμένα έργα από τις Δημαρχίες Γαληνού & Κύτελη είναι πολλά και χρειάζονται οργανωμένη ομάδα και τεχνοκρατική προσέγγιση για την υλοποίηση τους.
  3. Υπάρχει εξαιρετική δικτύωση του συνδυασμού και διάθεση συνεργασίας με την κυβέρνηση, ώστε να έχουμε τα επιθυμητά για όλους αποτελέσματα.

Σε αυτή την ομάδα μπορώ και εγώ να προσθέσω την εμπειρία μου και την βαθειά γνώση της υφιστάμενης κατάστασης. Αν τρέξουμε συντονισμένοι θα μπορέσουμε να κάνουμε αγνώριστη την Μυτιλήνη τα επόμενα 5 χρόνια!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ