× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη θα απογειώσει την Περιφέρεια Βορείου»

Στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τη νέα πενταετία και πως αυτές μπορούν να απογειωθούν με σωστή διαχείριση αναφέρθηκε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Στρατής Ζαφείρης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/10/2023

«Η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη θα απογειώσει την Περιφέρεια Βορείου»

Την ατζέντα των αναπτυξιακών θεμάτων που αφορούν στο νησί της Λέσβου και στα έργα που μπορούν να γίνουν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ανοίγει λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Άλμα Ανάπτυξης» του Κώστα Μουτζούρη, Στρατής Ζαφείρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Στρατής Ζαφείρης αναφέρθηκε σε δύο σημαντικά project για τα οποία μπήκαν οι βάσεις όταν ήταν ο ίδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και ειδικότερα για την αξιοποίηση του Γεωθερμικού πεδίου του Πολιχνίτου και του κόλπου Καλλονής και των οικισμών γύρω από αυτόν.

Γεωθερμικό πεδίο Πολιχνίτου και αξιοποίηση του κόλπου Καλλονής

Για το Γεωθερμικό πεδίο του Πολιχνίτου ο κ. Ζαφείρης σημείωσε ότι μπήκαν οι βάσεις για να πραγματοποιηθούν σημαντικά έργα τηλεθέρμανσης στον οικισμό του Πολιχνίτου ώστε να θερμαίνονται σπίτια και δημόσια κτίρια, καθώς και τα θερμοκήπια στον Ξηρόκαμπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δεύτερο project που αφορά στον κόλπο Καλλονής, σημείωσε ο Στρατής Ζαφείρης είναι σε πρώιμο στάδιο ωριμότητας ωστόσο προβλέπει σημαντικές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου που σχετίζονται με την παρατήρηση πουλιών, την τουριστική ανάπτυξη των οικισμών καθώς και την αναγνώριση των ιδιαίτερων αλιευμάτων.

«Η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη μπορεί να απογειώσει την Περιφέρεια Βορείου» 

Όλα αυτά σημειώνει,  μπορούν να τύχουν σημαντικής χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την περιφερειακή αρχή Μουτζούρη στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ το οποίο θα ανοίξει μέσα στον καινούργιο χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στρατής Ζαφείρης αναφέρθηκε στις επιδόσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου την τετραετία που ολοκληρώνεται και το αφήγημα που κυκλοφορούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κώστα Μουτζούρη ότι οι δείκτες απορροφητικότητας ήταν πολύ χαμηλοί.

«Οι δείκτες απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ μεταβάλλονται συνεχώς ανάλογα με την πορεία του προγράμματος. Στην τελευταία Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ ενημερωθήκαμε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ήταν στην 5η θέση έχοντας κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες και δυσκολίες όπως το μεταναστευτικό και η περίοδος covid.

Σε κάθε περίπτωση απόδειξη ότι ο Μουτζούρης έκανε καλή δουλειά είναι το γεγονός ότι οι πόροι στο νέο πρόγραμμα αυξήθηκαν σημαντικά και αυτό δείχνει ότι αναγνωρίστηκε η προσπάθεια και επιβραβεύτηκε με ακόμη περισσότερα χρήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Στρατή Ζαφείρη οι δείκτες απορρόφησης του ΕΣΠΑ στο τέλος του χρόνου όπου είναι και η λήξη του προγράμματος θα κατατάξουν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην πρώτη πεντάδα των Περιφερειών, αφού σημείωσε έχει γίνει συστηματική δουλειά σε όλα τα νησιά της περιοχής μας.

Αναφερόμενος ο Στρατής Ζαφείρης στην επόμενη μέρα των νησιών μας σε περίπτωση που εκλεγεί η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη, σημείωσε ότι από αρχές του χρόνου οι Διαχειριστική Αρχή θα βγάλει στον αέρα 80 προσκλήσεις χρηματοδότησης με δικαιούχους του Δήμους, την Περιφέρεια και ιδιωτικούς φορείς. «Τα προγράμματα αυτά θα είναι ανταγωνιστικά και θα έχουν προβάδισμα οι φορείς και οι ιδιώτες που έχουν έτοιμες προτάσεις για την απορρόφηση χρημάτων. Γενικότερα το νέο ΕΣΠΑ απαιτεί στοχοπροσήλωση και  σκληρή δουλειά για να αξιοποιηθούν όλα τα χρήματα ως το τελευταίο ευρώ.

Θεωρώ ότι η ομάδα του νυν Περιφερειάρχη έχει την εμπειρία και την δυνατότητα να παράξει σημαντικό έργο άλλωστε ο ίδιος ο Κώστας Μουτζούρης γνωρίζει καλά τα προβλήματα των νησιών μας και είναι σε θέση να δώσει λύσεις μέσα από σημαντικά έργα. Στόχος μας είναι τα χρήματα του ΕΣΠΑ να μην φθάσουν, να τα ξοδέψουμε και να ζητήσουμε κι άλλους πόρους».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ