× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Ταξιάρχη Βέρρο

«Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί βασικό πυλώνα συμμετοχικότητας, προσφοράς και ανάπτυξης»

Δημοσίευση 15/9/2023

Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Ταξιάρχη Βέρρο

Πέρασαν πάνω από τέσσερα χρόνια από τότε, που αποδέχτηκα την πρόταση του Ταξιάρχη Βέρρου να συμμετέχω στο συνδυασμό «Μαζί από την αρχή», πιστεύοντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι μια αρένα κομματικών ανταγωνισμών, αλλά ένας χώρος συναίνεσης και συνεργασίας όλων των δημιουργικών ιδεών και πως είναι η ώρα οι πράξεις μας να δώσουν ζωή στα όνειρά μας... στα όνειρα των παιδιών μας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το προσωπικό μου στοίχημα ήταν από την πρώτη στιγμή να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα του τόπου μας και να τεθούν καλύτερες βάσεις, ώστε η κοινωνία και η οικονομία του νεοσύστατου Δήμου μας να ευημερήσει. Ένας ευλογημένος τόπος, που δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες και ειδικά όταν η Λέσβος έγινε ένας Δήμος, έχασε πολύτιμο χρόνο και έμεινε πολύ πίσω.

Μπαίνοντας σ΄αυτήν την -για μένα πρωτόγνωρη- περιπέτεια με κυρίευσε δέος μπροστά στον όγκο της ευθύνης και των συσσωρευμένων προβλημάτων. Μέγα ζήτημα η υποστελέχωση του Δήμου, οι περιορισμένοι πόροι, καθώς και η έλλειψη εμπειρίας. Ωστόσο, εργάστηκα συνειδητά με πάθος, κάνοντας το καθήκον μου προς τους συμπολίτες μου, λειτουργώντας με σύνεση, μετριοπάθεια, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, με επίγνωση των δυνατοτήτων μας και της πραγματικότητας. Συνεργάστηκα με όλους τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια, με τους φορείς και την κοινωνία των πολιτών, με όλους τους συναδέλφους και πάνω απ΄  όλα με το προσωπικό του Δήμου μας. Με αποφασιστικότητα αντιμετωπίσαμε σημαντικές δυσκολίες, όπως η πανδημία, οι θεομηνίες, η ενεργειακή κρίση, καταφέρνοντας να κρατήσουμε το Δήμο μας όρθιο και συνεχώς εξελισσόμενο. Αξιοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία, ο δήμος μας οδεύει σε μία νέα εποχή, επιδιώκοντας μία ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους τους οικισμούς του, σεβόμενος το περιβάλλον, την ιστορία μας, με ιδιαίτερη προσοχή στο χωροταξικό σχεδιασμό, τον εκσυγχρονισμό του αστικού και αγροτικού δικτύου παράλληλα με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, στοχεύοντας πάντα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του. 

Ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου σε ολόκληρη τη θητεία μου, Αντιδήμαρχος Αυτεπιστασίας για ένα χρόνο, Καθαριότητας για δύο μήνες και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για ένα σχεδόν χρόνο, με την ευθύνη των προγραμμάτων χρηματοδότησης, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας, απέκτησα μια σφαιρική άποψη της λειτουργίας ενός Δήμου, των αδυναμιών του, αλλά κυρίως των δυνατοτήτων του. Πεπεισμένη ότι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί βασικό πυλώνα συμμετοχικότητας, προσφοράς και ανάπτυξης, και τρέφοντας μία υπέρμετρη αγάπη και σεβασμό για το ξεχωριστό νησί μου και τους συνανθρώπους μου, διεκδικώ για μία ακόμη φορά μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αποκλειστική μου έγνοια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

η δημιουργία ενός Δήμου που θα δημιουργεί, θα διεκδικεί και θα πρωτοπορεί.

το συμφέρον και η προκοπή του τόπου μου, του τόπου που γεννήθηκα, του τόπου που επέλεξα να ζω, ανέθρεψα τα παιδιά μου και εύχομαι να συνεχίσουν να τον χαίρονται και τα εγγόνια μου!

Στην προσπάθεια αυτή σας καλώ να σταθείτε δίπλα μου, να μου δώσετε για άλλη μία φορά την ευκαιρία να εργαστώ και να συνεργαστώ μαζί σας, ώστε να προχωρήσουμε το Δήμο μας παραπέρα και όλοι μαζί να κάνουμε το όραμά μας, πράξη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ