× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μαζί για μία γνήσια προοδευτική και αναπτυξιακή αλλαγή πορείας»

Παρουσίες με πολλούς συμβολισμούς στο ακροατήριο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης το βράδυ της Δευτέρας για τη στήριξη της υποψήφιας Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Βάσως Χοχλάκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/10/2023

«Μαζί για μία γνήσια προοδευτική και αναπτυξιακή αλλαγή πορείας»
Κάμερα, βίντεο Θράσος Αβραάμ, Παναγιώτης Μπαλάσκας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλο συμβολισμό είχε το παρών που έδωσαν στην κεντρική προεκλογική ομιλία της Βάσως Χοχλάκα, υποψήφιας Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή πορείας για τα νησιά μας» μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, ο νυν βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, ο πρώην περιφερειάρχης, Νάσος Γιακαλής, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Ηρακλής Βερβέρης, ο ιστορικός Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Πάλλης, ο πρώην αντιδήμαρχος Μυτιλήνης, Παντελής Πατερέλλης, η συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασία Δαούση και άλλα μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, αλλά και ο τέως συντονιστής Σταύρος Καραβασίλης και ο παλιός συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ, νυν διευθυντής ανατπτυξιακού προγραμματισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Δημήτρης Μάντζαρης.

Το παρών έδωσε ακόμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο κ. Μουτζούρης δεν έχει κάνει τίποτα για το νησί του και ο κ. Στεφανής προσπαθεί να ανακαταλάβει τα στρατεύματα» είπε χαριτολογώντας ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής για να επιδοκιμάσει την υποψηφιότητα της Βάσως Χοχλάκα: «Η απάντησή μας είναι η αυτόνομη αυτοδιοικητική πορεία. Οι ίδιες οι Περιφέρειες δημιουργήθηκαν από εμάς ως θεσμός για να δηλώσουν την αυτονομία απέναντι στην κεντρική διοίκηση. Οταν λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης υπαινίσσεται ότι θα είναι καλύτερα με τον εκλεκτό του, αυτό είναι ντροπή γιατί αναιρεί τον ίδιο τον πυρήνα της αυτοδιοίκησης». Προηγήθηκε ο χαιρετισμός εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη Δώρα Αυγέρη, βουλεύτρια και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος: «Η πρώτη νίκη του συνδυασμού είναι ότι ένωσε τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Οικολογίας, παραμερίζοντας τις διαφορές για το καλό των νησιωτών». Μάλιστα η κ. Αυγέρη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να ηττηθεί η δεξιά και να γλιτώσουν τα νησιά από την οπισθοδρόμηση, ευχόμενη καλή επιτυχία στη Βάσω Χοχλάκα και στο συνδυασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις παρουσίες από τους χώρους του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Οικολογίας που στηρίζουν την κάθοδό της αναφέρθηκε αρχικά η Βάσω Χοχλάκα: «Το δυναμικό σας παρόν σήμερα, στη Χίο, στη Λήμνο στη Σάμο, δείχνει ότι το πιστεύουμε ότι θα πάμε μέχρι τέλους για να κάνουμε την αλλαγή για τον τόπο μας. Αποφασίσαμε στις αρχές Αυγούστου να μην απέχουμε αλλά να δώσουμε στα νησιά μας μία γνήσια προοδευτική και αναπτυξιακή επιλογή για τον πανέμορφο τόπο μας. Δεν αντέχουμε το προκλητικό ψευτοδίλημμα που έβαλε το Μέγαρο Μαξίμου για τις δύο κυβερνητικές υποψηφιότητες. Κάποιοι θα θέλανν να είμαστε συμπλήρωμα ή ουρά των κ.κ. Μουτζούρη και Στεφανή». Αναφέρθηκε ακόμα και στην ομιλία του βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος φέρονταν να στηρίζει το 2019 τον κ. Μουτζούρη και έκανε κριτική στις χαμηλές θέσεις της περιφέρειας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ανάγκες των νησιωτών και τις σύγχρονες προκλήσεις στην υγεία, την παιδεία, την κλιματική αλλαγή, με έγνοια για κάθε άνθρωπο που ζει στα νησιά, ώστε να γίνουν ελκυστικοί τόποι για κατοικία και τουρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαστε καθαρός και έντιμος συνδυασμός», δείχνοντας «σχέσεις εξάρτησης συμβούλων με την Περιφερειακή Αρχή». Και από την άλλη απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό τόνισε: Κύριε Μητσοτάκη, η Ελλάδα καίγεται αφήστε ήσυχη την Περιφέρεια. Ο κ. Στεφανής δεν έχει ιδέα ότι η Περιφέρεια έχει κανόνες δημοκρατικής λειτουργίας και δεν είναι στράτευμα» Πιστεύετε ότι θα μείνουν στα νησιά μας; Θα φύγουν στην Αθήνα, τόνισε η κ Χοχλάκα που υπογράμμισε ότι «εμείς θα περπατάμε και αύριο στους ίδιους δρόμους».

Κάλεσε τον δημοκρατικό λαό της Λέσβου να στείλει την Αλλαγή πορείας στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Είμαστε η ελπίδα για το μέλλον των νησιών μας. Η επόμενη μέρα δεν μπορεί να περιμένει, η επόμενη μέρα είναι η δική μας είναι των νησιωτών», κατέληξε ευχαριστώντας το ακροατήριο για τη δυναμική του παρουσία.

Και κάλεσε τους υποψήφιους και τις υποψήφιες περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «Αλλαγή Πορείας για τα νησιά μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ