× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Βάσω Χοχλάκα

«Με εφόδια τις αξίες, το μεράκι, την εμπειρία, την ανιδιοτελή και επιτυχή επί σειρά ετών προσφορά μου στα Κοινά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με πλήρη συναίσθηση της ηθικής μου υποχρέωσης προς τους συμπολίτες μου, σας ζητώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας»

Δημοσίευση 28/9/2023

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Βάσω Χοχλάκα

Οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 έχουν μία ιδιάζουσα σημασία, μετά από τις απανωτές κρίσεις που έπληξαν το νησί μας τα τελευταία χρόνια. Στην προσπάθεια ανασύνταξης των δυνάμεων, για μία νέα αναπτυξιακή πορεία που πρέπει να υπάρξει στον τόπο μας και για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό της Βάσως Χοχλάκα «Αλλαγή Πορείας για τα νησιά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκα στη Μυτιλήνη, όπου και κατοικώ μόνιμα. Είμαι παντρεμένος με την Ιλιάνα Χριστάλη και έχω δύο κόρες, η μία απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με Μεταπτυχιακό στην Σχολική Συμβουλευτική και Καθοδήγηση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και η άλλη απόφοιτος της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είμαι Συνταξιούχος του Δημοσίου, υπήρξα Διαιτητής ποδοσφαίρου σε διάφορες κατηγορίες και Αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΙΟΛΙΚΟΥ. Στη συνέχεια, συνέβαλα τα μέγιστα στην επιτυχή πορεία της ΠΑΕ Α.Ε.Λ. ΚΑΛΛΟΝΗΣ, από τη θέση και πάλι του Αντιπροέδρου, με δυναμική παρουσία στη SUPERLEAGUE, ενώ συμμετείχα με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου και στο Δ.Σ. της SUPERLEAGUE.

Από το 1990 είμαι Επιθεωρητής Τηλεπικοινωνιακού Τομέα, στο Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Επίσης, εδώ και χρόνια ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μυτιλήνης, έχω υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις ευθύνης, όπως ως Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Μυτιλήνης, ως Αντιπρόεδρος των Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, ως Αντιπρόεδρος της Α.Δ.Ε.Λ., της Δ.Ε.Π.Τ.Α,Μ., ως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος σε πολλές Σχολικές Επιτροπές. Υπηρετώ τον τόπο μου πάντοτε ανιδιοτελώς, με συνέπεια, υπευθυνότητα και αυταπάρνηση, σε όποια θέση ευθύνης κατείχα.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είμαι Αντιπρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, έχοντας την ευθύνη όλων των λιμανιών του Νησιού μας. Αναλαμβάνοντας την Διοίκηση του Δ.Λ.Τ.Λ., τον Νοέμβριο 2019, ανέλαβα μία πλήρως υποστελεχωμένη Υπηρεσία, με μόλις 5 μόνιμους υπαλλήλους αντί των προβλεπόμενων 23 θέσεων. Αυτή τη στιγμή στην Υπηρεσία εργάζονται 7 μόνιμοι υπάλληλοι και 4 συμβασιούχοι, με τους οποίους συνεχίζουμε να λειτουργούμε, παράγοντας ένα μεγάλο έργο σε όλα τα λιμάνια του νησιού μας.
Ως Αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Λ., έθεσα υποψηφιότητα στις αρχαιρεσίες της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.), τον Φεβρουάριο 2020, εξελέγην και επανεξελέγην τον Φεβρουάριο 2022, έως τον Φεβρουάριο του 2024 που λήγει η θητεία του Δ.Σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Δ.Σ. της Ε.ΛΙΜ.Ε. είναι 15μελές και απαρτίζεται από τους 13 Οργανισμούς Λιμένων και 2 Δημοτικά/Διαδημοτικά Λιμενικά Ταμεία. Συμμετέχω στα Δ.Σ., εκπροσωπώντας όλα τα Λιμενικά Ταμεία της Ελλάδας. Η συγκεκριμένη θέση είναι πολύ τιμητική, τόσο για μένα προσωπικά, όσο και για το Δ.Λ.Τ.Λ.
Κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Λ., υλοποιήσαμε πολλά έργα σε όλα τα λιμάνια του νησιού μας, τα οποία ήταν εντελώς παραμελημένα και φροντίσαμε με κάθε τρόπο να γίνουν λειτουργικά και ασφαλή.
Μη διαθέτοντας επανδρωμένη Τεχνική Υπηρεσία κάναμε Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Μυτιλήνης για την εκτέλεση των εργασιών ανάπλασης της Προκυμαίας, ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Επίσης, προχώρησαν οι εργασίες στο λιμάνι του Σιγρίου, καθώς και στο αλιευτικό καταφύγιο και το προσεχές διάστημα πρόκειται να γίνει η παραλαβή τους.

Εργασίες εκτελέστηκαν σε πολλά λιμάνια, αναφέροντας επιγραμματικά τα λιμάνια: Παναγιούδας, Μυστεγνών, Πέτρας, Περάματος Γέρας, Ευρειακής, Πύργων Σκάλα Καλλονής, Μεσαγρού, Γαβαθά, Κουντουρουδιάς, Πλωμαρίου, καθώς και σε πολλά αλιευτικά καταφύγια.
Το καλοκαίρι του 2022, ετέθη σε λειτουργία η πύλη SCHENGEN στο Πλωμάρι, δίνοντας μία νέα τουριστική πνοή, όχι μόνο στο Πλωμάρι αλλά και στα γύρω χωριά.

Έγινε αντικατάσταση πολλών ιστών φωτισμού και φωτιστικών σε πολλά λιμάνια του νησιού μας, ενώ έχει προγραμματιστεί η αντικατάσταση όλων των φωτιστικών με τύπου LED.
Επίσης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, γίνεται ευπρεπισμός όλων των χώρων πρασίνου λιμένων αρμοδιότητάς μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βρίσκονται στην τελική φάση οι διαδικασίες καθορισμού Χερσαίας Ζώνης Λιμένα για τα λιμάνια Παναγιούδας, Θερμής και Παρακοίλων.
Έγινε πλήρης ανακαίνιση των χώρων Τελωνειακού Ελέγχου, καθώς και του χώρου υποδοχής των πλοίων από Τουρκία, στο λιμάνι Μυτιλήνης, πλήρως ανταποκρινόμενοι στον μεγάλο αριθμό των Τούρκων τουριστών, που επισκέφθηκαν και συνεχίζουν να έρχονται χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Επίσης, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, και σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης και τον αρμόδιο τουριστικό πράκτορα, προσέγγισε και έδεσε με ασφάλεια ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο έκτοτε συνεχίζει να δένει στο λιμάνι και όχι να αγκυροβολεί έξωθεν αυτού.
Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας είναι ότι μέσω της Ε.ΛΙΜ.Ε., και σε συνεργασία με τον Γ.Γ. Λιμένων και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κυριαζόπουλο, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, ένα ανεκπλήρωτο αίτημα πολλών ετών του Δ.Λ.Τ.Λ., έγινε πραγματικότητα. Ο χώρος του Εμπορικού Λιμένα, εμβαδού 22,5 στρεμμάτων, παραχωρήθηκε επιτέλους από την ΕΤΑΔ στο Δ.Λ.Τ.Λ., για να εξομοιωθεί ο χώρος με Χερσαία Ζώνη Λιμένα. Οι εργασίες περίφραξης έχουν ήδη ξεκινήσει, προκειμένου να εφαρμοστεί ο Κώδικας Ασφαλείας ISPS και να καταστεί ασφαλής η προσέγγιση πλοίων εξωτερικού.

Επίσης, αναμένονται οι τελικές εγκρίσεις για την προσέγγιση υδροπλάνων στο λιμάνι Μυτιλήνης και λειτουργία Υδάτινων Πεδίων στα λιμάνια Πλωμαρίου και Πέτρας.

Το προσεχές διάστημα, υπάρχουν προς υλοποίηση αποφάσεις του Δ.Λ.Τ.Λ. για την εκτέλεση έργων σε πολλά ακόμη λιμάνια του νησιού μας.
Μετά από το σημαντικό αυτό έργο που έχω επιτελέσει τόσο από τη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Λ.Τ.Λ., όσο και από τις άλλες θέσεις ευθύνης που ανιδιοτελώς έχω αναλάβει, αποφάσισα να συμμετέχω στις προσεχείς Περιφερειακές Εκλογές, ως ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, με τον Συνδυασμό ”ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ” με επί κεφαλής τη ΒΑΣΩ ΧΟΧΛΑΚΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν με ρωτήσετε «Γιατί με την Βάσω Χοχλάκα;» θα σας πω ότι δέχτηκα με ιδιαίτερη χαρά την πρότασή της να συμμετέχω στον συνδυασμό της, διότι έχω συνεργαστεί άψογα μαζί της στον Δήμο Μυτιλήνης και διαπίστωσα ότι είναι ένα άτομο εργατικό, αποδοτικό, με μεγάλη εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, άφθαρτο, νέο και μπορεί να προσφέρει την ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΜΑΣ.

Με εφόδια τις αξίες, το μεράκι, την εμπειρία, την ανιδιοτελή και επιτυχή επί σειρά ετών προσφορά μου στα Κοινά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με πλήρη συναίσθηση της ηθικής μου υποχρέωσης προς τους συμπολίτες μου, σας ζητώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου, ούτως ώστε να μου δώσετε την ευκαιρία να συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα στον Πολίτη για τον Πολίτη, να υπάρχει μία φωνή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που να σας εκφράζει και να σας εκπροσωπεί και να διεκδικήσουμε μαζί την Περιφέρεια που μας αξίζει.

Με Εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΧΟΧΛΑΚΑ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ