× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Αναγκαιότητα ο σχεδιασμός έργων για την κλιματική αλλαγή και την έλλειψη νερού»

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Στεφανή και πρόεδρος του ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου Στρατής Μανωλακέλλης, αναφέρεται στην αναγκαιότητα στήριξης των νησιών με μεγάλα αναπτυξιακά έργα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/9/2023

«Αναγκαιότητα ο σχεδιασμός έργων για την κλιματική αλλαγή και την έλλειψη νερού»

Στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να εμπλακεί για πρώτη φορά στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, εξήγησε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Στρατής Μανωλακέλλης ο οποίος είναι υποψήφιος με την παράταξη του Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε επέλεξε να ενταχθεί απευθείας σε έναν συνδυασμό του Β’ βαθμού της Αυτοδιοίκησης και όχι σε συνδυασμό για τον Δήμο, επειδή θεωρεί ότι μέσα από την Περιφέρεια με τον κατάλληλο σχεδιασμό μπορούν να προχωρήσουν σημαντικά έργα για το μέλλον των νησιών μας και την επιβίωση των κατοίκων. «Γνωρίζω από τεχνικά έργα, έχω μεγάλη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα και έχω τη διάθεση να συμβάλω με τις γνώσεις μου στην ανάπτυξη των νησιών μας».

«Η προσωπικότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή ξεχωρίζει»

Ο ίδιος πρόσθεσε ξεχώρισε την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή επειδή από την μέχρι τώρα πορεία του σε όλες τις θέσεις που έχει υπηρετήσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης,  έχει αποδείξει πως είναι ένας άνθρωπος που εργάζεται σκληρά, με στόχους και πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε επέλεξε τον Αλκιβιάδη Στεφανή και όχι τον Κώστα Μουτζούρη παρά το γεγονός ότι ανήκει στον ίδιο κλάδο με εκείνον, επειδή θεωρεί ότι την τετραετία που προηγήθηκε από την παρούσα περιφερειακή αρχή προχώρησαν μόνο τα έργα που ήταν έτοιμα από την περιφερειακή αρχή Καλογήρου και ελάχιστα πράγματα έγιναν με αποκλειστικό σχεδιασμό της.

«Τα μοναδικά έργα που ουσιαστικά φέρουν την υπογραφή της περιφερειακής αρχής Μουτζούρη, είναι ο δρόμος Σιγρίου – Ερεσού μέσω του ποταμού Τσιχλιώντα το οποίο δεν ολοκληρώθηκε, ο παραλιακός Εφταλούς – Σκάλα Συκαμνιάς το οποίο πάλι δεν έχει ολοκληρωθεί και το έργο Αγιάσος – Μεγαλοχώρι το οποίο δεν θα ξεκινήσει πριν το Νοέμβριο».  

Επιπλέον σημείωσε ο κ. Μανωλακέλλης ο Περιφερειάρχης και η Περιφερειακή Αρχή γενικότερα δεν στάθηκε στο πλευρό του Τεχνικού Επιμελητηρίου για σοβαρά θέματα που αφορούσαν στους νησιώτες και σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν από την πλευρά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλα έργα για την κλιματική αλλαγή

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος σημείωσε ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή θα πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση μεγάλων αναπτυξιακών έργων τα οποία θα σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και την προστασία των νησιωτών από τις επιπτώσεις της. Όπως τόνισε είναι αναγκαιότητα να προχωρήσουν αντιπλημμυρικά έργα σε όλα τα νησιά, έργα αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικά έργα και έλεγχος όλων των υποδομών στα νησιά καθώς και έργα τα οποία θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης νερού.

Ειδικά για το τελευταίο ο Στρατής Μανωλακέλλης επισήμανε ότι η έλλειψη νερού θα γίνει ολοένα και μεγαλύτερη τα επόμενα χρόνια και οι τοπικές κοινωνίες θα βρεθούν αντιμέτωπες με ένα τεράστιο πρόβλημα. Όπως τόνισε μπορεί αυτή την περίοδο  να ξεκινήσει ο σχεδιασμός μεγάλων έργων τα οποία θα ολοκληρωθούν σε ορίζοντα δεκαετίας, Μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την περίπτωση του Ισραήλ το οποίο έλυσε το πρόβλημα με τη δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής εταιρείας της Περιφέρειας

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Μανωλακέλλης αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορεί να παίξει η ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Βορείου Αιγαίου στην ταχύτερη υλοποίηση των μεγάλων έργων. Όπως σημείωσε η Δυτική Λέσβος και η Μυτιλήνη ως δήμοι λειτουργούν εδώ και καιρό τις εταιρείες αυτές, οι οποίες παράγουν έργο με το δικό της ρυθμό η κάθε μία.

«Αναρωτιέται κανείς σημείωσε, γιατί δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία έχει έτοιμη την εταιρεία εδώ και καιρό όμως παραμένει ανενεργή». Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ο κ. Μανωλακέλλης ότι γνωρίζει τους κινδύνους που ελλοχεύει η λειτουργία τέτοιων εταιρειών αφού η κακή πείρα του παρελθόντος στη Λέσβο και σε άλλες περιοχές δημιουργούν εύλογες φοβίες, ωστόσο πρόσθεσε με σωστή διαχείριση και έλεγχο μπορεί να γίνει πολύ καλή δουλειά.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ