× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η παράταξη ΜΠΡΟΣΤΑ, βαδίζει με σταθερότητα και μεγάλους στόχους για την πόλη και τα χωριά»

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Χριστόφα, Λάμπρος Πετρογιάννης, είναι άνθρωπος του εθελοντισμού αγάπησε το νησί μας όπως την πατρίδα του και σήμερα διεκδικεί την ψήφο μας στο Δήμο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/9/2023

«Η παράταξη ΜΠΡΟΣΤΑ, βαδίζει με σταθερότητα και μεγάλους στόχους για την πόλη και τα χωριά»

 Ένας άνθρωπος που δεν κατάγεται από τη Λέσβο, αγάπησε και αγκάλιασε  όμως την πόλη μας και το νησί μας σαν την πατρίδα του την Εύβοια, διεκδικεί σε αυτές τις εκλογές την ψήφος των κατοίκων του Δήμου Μυτιλήνης με τον συνδυασμό «Μπροστά» του Παναγιώτη Χριστόφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Λάμπρος Πετρογιάννης είναι οδοντίατρος και ζει μόνιμα στην πόλη, με την οικογένειά του. Ο ίδιος είναι κοινωνικά δραστήριος στον τομέα του εθελοντισμού, του αθλητισμού και  του Πολιτισμού με συμμετοχή στο Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Βαρειάς, στο σύλλογο των «Χοροδοιπόρων» και σε αθλητικές ομάδες.

Καθαρή πόλη, καλύτερη καθημερινότητα... 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Ν» 99 fm αυτό που εκτίμησε στην προσπάθεια του Παναγιώτη Χριστόφα είναι το γεγονός ότι ο υποψήφιος δήμαρχος έλαβε συνειδητά πριν καιρό την απόφαση να διεκδικήσει το δήμο με γνώμονα τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της πόλης και των χωριών μας. «Ο Παναγιώτης Χριστόφας τα τελευταία τρία χρόνια κινείται πεζός σε όλες τις γωνιές της Μυτιλήνης και των χωριών. Καταγράφει τα προβλήματα που υπάρχουν, ακούει τους πολίτες και έχει πολύ συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη άποψη για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο δήμο μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα προβλήματα της καθημερινότητας που σχετίζονται με την καθαριότητα, το φωτισμό, τα πεζοδρόμια, τους χώρους αναψυχής, τα πάρκα κ.λπ, ο Λάμπρος Πετρογιάννης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι άμεση ανάγκη να γίνουν παρεμβάσεις στα ζητήματα αυτά οι οποίες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης και των χωριών.

«Δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν υπάρχει αισθητική, πράσινο και χώροι αναψυχής στην πόλη της Μυτιλήνης. Οι περισσότερες νησίδες είναι από τσιμέντο ενώ αντίθετα σε άλλες ελληνικές πόλεις βλέπουμε πολλά σημεία με πράσινο, παρτέρια και λουλούδια περιποιημένα ακόμη και στο κέντρο τους.

Από την άλλη πλευρά έχουμε ελάχιστες παιδικές χαρές και ασφαλείς χώρους για να παίζουν τα παιδιά μας, να κοινωνικοποιηθούν και να ξεκολλήσουν από τις οθόνες των κινητών και των υπολογιστών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενεργοποίηση του εθελοντισμού 

Ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο για τη νέα δημοτική αρχή, θεωρεί ο κ. Πετρογιάννης είναι το κεφάλαιο του εθελοντισμού το οποίο ο ίδιος πιστεύει και υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια.

«Μέσα από το Σύλλογο Γονέων της Βαρειάς έχουμε αναλάβει δράση σε πολλές περιπτώσεις και με την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για συμπολίτες μας ή για ιδρύματα όπως είναι το Μιχαλέλειο ενώ έχουμε συμμετάσχει και σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας σε διάφορες περιπτώσεις. Θεωρώ ότι ο εθελοντισμός είναι μια δραστηριότητα η οποία πρέπει μέσα από την εκπαίδευση να γίνει βίωμα στις επόμενες γενιές όπως και άλλες σημαντικές ανθρώπινες συμπεριφορές όπως είναι για παράδειγμα η καλή κυκλοφοριακή συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα ο Δήμος μπορεί να δημιουργήσει μόνιμες δομές εθελοντισμού οι οποίες να έχουν συνεχή δραστηριότητα και να παρεμβαίνουν κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη σε διάφορα επίπεδα, είτε στην κοινωνία μας, στον τόπο μας, είτε εκτός».

Περισσότεροι χώροι άθλησης 

Ειδική αναφορά  έκανε ο κ. Πετρογιάννης στα ζητήματα που αφορούν στους χώρους αθλητισμού τονίζοντας ότι επιβάλλεται η δημιουργία ενός δεύτερου Κλειστού Γυμναστηρίου για τα αθλήματα σάλας ενώ όπως είπε άμεσα θα πρέπει να προχωρήσει και η κατασκευή του νέου Κολυμβητηρίου της Μυτιλήνης.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί και στην επισκευή – δημιουργία μικρών χώρων και γηπέδων για την άθληση των δημοτών στην πόλη και στα χωριά.

Φροντίδα των πληθυσμών Ρομά 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Πετρογιάννης αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα η επόμενη δημοτική αρχή να βάλει σε προτεραιότητα τη διαχείριση και τη φροντίδα των πληθυσμών Ρομά οι οποίοι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και πολλές φορές αναπτύσσουν αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Όπως σημείωσε αν και η συνεργασία με τους ανθρώπους αυτούς είναι δύσκολη, λόγω των σκληρών καταστάσεων που ζουν στην καθημερινότητά τους, εντούτοις η νέα δημοτική αρχή οφείλει να αξιοποιήσει χρηματοδοτικά προγράμματα είτε κρατικά είτε ευρωπαϊκά και με τους κατάλληλους χειρισμούς να στηρίξει τις πληθυσμιακές ομάδες των Ρομά να ενταχθούν στην κοινωνία του Δήμου Μυτιλήνης, να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο και γενικά να γίνει ένα καλό ξεκίνημα για την αλλαγή του τρόπου διαβίωσης  των ανθρώπων αυτών».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ