× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κυριάκος Καραμιχαήλ: Υποψήφιος πρόεδρος στην κοινότητα Αντισσας

«Να διοχετεύεις την ενέργειά σου στην γη των πατέρων σου για να μπορούν να ριζώσουν οι απόγονοί τους»

Δημοσίευση 25/9/2023

Κυριάκος Καραμιχαήλ: Υποψήφιος πρόεδρος στην κοινότητα Αντισσας

«Ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος» είχε πει κάποτε ο Νίκος Καζαντζάκης. Ίδια είναι η πορεία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος που αγωνίζεται για τον τόπο του, για το χωριό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να διοχετεύεις την ενέργειά σου στην γη των πατέρων σου για να μπορούν να ριζώσουν οι απόγονοί τους. Να παλεύεις για να δημιουργήσεις ή να κρατήσεις συνθήκες γόνιμες για τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν και αυτοί με το χαμόγελό τους να σε επιβραβεύουν.
Δεν είναι εύκολο να έρχεσαι κόντρα με τον καιρό, δεν είναι εύκολο να παλεύεις για το δίκαιο.

Εγώ όμως προσωπικά θα κινούμαι κοιτώντας την κορυφή, όση ανηφόρα και αν πρέπει να ξεπεράσω -όπως έκανα τόσα χρόνια- και την δύναμή μου θα την αντλώ απ’ όλους εσάς που με στηρίζετε.

Με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Άντισσας και των επισκεπτών και χάρη στην συνδρομή του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ιδιωτών αλλά και προσωπικών προσπαθειών του προέδρου της Κοινότητας Κυριάκου Καραμιχαήλ ολοκληρώθηκαν και υλοποιούνται, την τετραετία που διανύουμε μία σειρά από έργα που γνωστοποιούνται ακολούθως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή του Ταξιάρχη Βέρρου επετεύχθησαν η συμβασιοποίηση του έργου αγροτικής οδοποιΐας Λιώτα – Λάψαρνα 5500 m, η ασφαλτόστρωση του Κεντρικού χώρου στάθμευσης στην πλατεία, η ανάπλαση 45km αγροτικής οδοποιΐας στην περιοχή της Άντισσας, η τσιμεντόστρωση δρόμου 300m εντός του οικισμού, η ανακαίνιση του Κοινοτικού Καταστήματος, η έναρξη των διαδικασιών για την λειτουργία του Γηροκομείου της Άντισσας, οι τσιμεντοστρώσεις στις περιοχές Κάμπο – Ράσκα και Άντισσα καθώς και η μεταφορά καμπινών στις παραλίες του Κάμπου και του Γαβαθά.
Με την Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη επετεύχθησαν η διάνοιξη 700 m στον ποταμό Βούλγαρη και ο καθαρισμός χειμάρρου στο Δέλτα των Λαψάρνων.

Σε αυτή την τετραετία, με προσωπική εργασία του προέδρου της Κοινότητας Κυριάκου Καραμιχαήλ, ο οποίος είχε την συνδρομή της εταιρείας ΑΚΤΩΡ, κατάφερε να υλοποιηθούν 1) τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα στην αυλή του Λυκείου – Γυμνασίου Άντισσας 2) ασφαλτόστρωση 50 m προς το ΚΥ Άντισσας, 3) έργα αγροτικής οδοποιίας σε Λάψαρνα [13km], Κάμπο Άντισσας [2km] & Τζίθρα [1km] 4) έναρξη εργασιών για την διάνοιξη δρόμων στην ενορία της Αγίας Παρασκευής 5) εκβραχισμός και διάνοιξη στροφής για βελτίωση της ορατότητας προς τον Κάμπο 6) αποκατάσταση κατεστραμμένου κιγκλιδώματος στη γέφυρα του ποταμού Βούλγαρη 7) αποκατάσταση αγωγού υδρεύσεως επί του δρόμου 8) τοποθέτηση προστατευτικών μπάρων στον περιφερειακό δρόμο της Άντισσας 9) επισκευή και μόνωση πηγής ΚΡΕΟΚΟΠΟΥ.

Ακόμη στα έργα περιλαμβάνεται η δημιουργία τοιχίου αντιστήριξης με προοπτική χώρου στάθμευσης στην περιοχή ενορίας του Αγίου Ιωάννη με την υποστήριξη της εταιρείας ΔΟΜΗΤΩΡ ΜΠΕΤΟΝ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να αναφερθεί ότι η δημιουργία Glamourus Camping στη Λιώτα συντελέστηκε και με ιδιωτικούς πόρους του προέδρου της Κοινότητας με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Επιπλέον με την συνδρομή του ΑΚΤΩΡ & του Δήμου Δυτικής Λέσβου κλαδεύτηκαν μετά από 150 χρόνια οι πλάτανοι στην πλατεία της Άντισσας, ενώ με την δωρεά του Ιωάννη Ιγνατίου Πασλή για τα παρτέρια και το πλακόστρωτο 50m στη μνήμη του Βίκτωρα Αποστόλα το κεντρικό σημείο της Άντισσας απέκτησε άλλη όψη.

Στις ενέργειες ακόμη περιλαμβάνονται επισκευή δεξαμενής υδρεύσεως στη Τζίθρα & επισκευή και μόνωση δεξαμενής στη βρύση του Πέρα. Έναρξη εργασιών για την αποκατάσταση κεντρικού οχετού ομβρίων υδάτων στον οικισμό. Αποκατάσταση αγωγού υδρεύσεως προς Γαβαθά, καθαρισμός δεξαμενών υδρεύσεως σε Άντισσα - Κάμπο - Λιώτα - Γαβαθά από τη ΔΕΥΑΛ. Επισκευάστηκε η βρύση στην έξοδο του χωριού μας στη μνήμη του Ιωάννου Τσικνή.

Νέος υλικοτεχνικός εξοπλισμός στο ΚΥ Άντισσας που αποκτά κλίβανο, απινιδωτή και καρδιογράφο χάρη στις προσφορές των Γιώργου Οικονομίδη του Παναγιώτου και Παράσχου Γρέγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τοποθετήθηκαν πυροσβεστικά ερμάρια προσφορά του Ανέστη Ζεϊμπέκη του Φιλίππου και φωτιστικά στην μνήμη της Περμανθούλας Θυμέλη. Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός δρόμου προς δεξαμενή υδρεύσεως στον Γαβαθά προσφορά Αλέξη Χατζηαντωνίου του Ιωάννου. Στις ενέργειες ακόμη περιλαμβάνεται η κινητοποίηση – διαμαρτυρία για μην γίνει η Σκαμνιούδα δομή μεταναστών με την υποστήριξη του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου.

Επιπλέον επετεύχθη με προσωπική εργασία του προέδρου της κοινότητας διάνοιξη 250m στην Τζίθρα ενώ με την συνδρομή του τ. αντιδημάρχου Μιχάλη Ρούσση ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκκαθάριση της «Αμιγούς Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Ερεσού Αντίσσης». Τέλος έγιναν ενέργειες για την παραμονή λειτουργίας του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ & του Αυτόματου Μηχάνημα Συναλλαγών.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Άντισσας
Κυριάκος Καραμιχαήλ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ