× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

92χρονος ασέλγησε σε 12χρονο κορίτσι, αλλά λόγω παραγραφής αφέθηκε ελεύθερος

Το Μικτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου απάλλαξε τον κατηγορούμενο από τον βιασμό και αποφάσισε ότι τέλεσε ασέλγεια και αποπλάνηση- Σκληρές ιστορίες ανακάλεσε η οικογένεια που δεν μπόρεσε να πληρώσει δικηγόρο

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 20/9/2023

92χρονος ασέλγησε σε 12χρονο κορίτσι, αλλά λόγω παραγραφής αφέθηκε ελεύθερος

Λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, το Μικτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου, αποτελούμενο από τρεις δικαστές και τέσσερις ενόρκους αποφάσισε ομόφωνα ότι ο 92χρονος σήμερα Γ. Α. ασέλγησε προ 10 ετών σε βάρος 12χρονου κοριτσιού στη Μυτιλήνη. Πλην όμως αφήνεται ελεύθερος, καθώς απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού, με την οποία είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό στη δίκη της Χίου, και η ποινή της αποπλάνησης και της ασέλγειας την οποία τέλεσε έχει πια… παραγραφεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, πριν ο ίδιος κατηφορίσει με το μπαστούνι του την οδό Θέμιδος στη Μυτιλήνη, εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου Μυτιλήνης.

Στις 26 Ιουνίου του 2013, το 12χρονο κορίτσι (σ.σ δεν είχε καν συμπληρώσει τα 12 έτη) με νοητική στέρηση, βγήκε στη γειτονιά της να βρει τη φίλη της. Γείτονας της οικογένειας ο 82χρονος τότε Γ. Α. ο οποίος, αν και στην απολογία του τόνισε ότι δεν πείραξε τρίχα από τα μαλλιά της, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αποφάσισε ομόφωνα ότι ασέλγησε σε βάρος της, με τις πράξεις του να περιγράφονται αναλυτικά κατά την ακροαματική διαδικασία από τη μητέρα και τη γιαγιά του κοριτσιού. Και το ιδιο το κορίτσι όμως θυμήθηκε μπροστά σε ψυχίατρο τα όσα βίωσε, για τα οποία αρχικά ένιωθε ενοχές η ίδια.

Ας σημειωθεί ότι η οικογένεια κατήγγειλε το συμβάν, η Εισαγγελία κινήθηκε και η πρώτη δίκη έγινε στη Χίο. Η οικογένεια του κοριτσιού με πλήθος προβλημάτων οικονομικών και προσωπικών είχε δυσκολία ακόμα και να μεταβεί στη Χίο για την εκδίκαση του πρώτου βαθμού. Δεν είχε δε τα χρήματα, όπως μας είπε να πληρώσει δικηγόρο, και έτσι δεν υπήρχε Πολιτική Αγωγή. Ούτε μπορούσαν να γίνουν ερωτήσεις στους μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου ή στον μαιευτήρα που τόνισε ότι κατά την εξέταση του 12χρονου δεν βρέθηκαν σημάδια βιασμού, παρά μόνο διαπίστωσε ότι το παιδί δεν μιλούσε, σαν να είναι σε απάθεια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξέταση της ψυχιάτρου όμως, για την καλή αντίληψη του παιδιού και τα όσα διηγήθηκε έπεισαν την Εισαγγελέα που πρότεινε να παραμείνει το κατηγορητήριο ως έχει. Ας σημειωθεί ότι στη Χίο είχε κριθεί σε πρώτο βαθμό ένοχος και για αποπλάνηση ανηλίκου και για βιασμό με 8 χρόνια ποινή φυλάκισης σε αναστολή μέχρι την Έφεση. Με άλλα λόγια δεν μπήκε στη φυλακή ο 82χρονος, σήμερα 92χρονος που απαλλάχτηκε και από τον βιασμό.

Η υπόθεση εκδικάστηκε μετά τις 3 το μεσημέρι με το σύνολο των ενόρκων που είχαν κληθεί να παραμένουν από το πρωί γιατί ήταν σε προτεραιότητα άλλες υποθέσεις, όπως του δολοφόνου της Ερατώς που αναβλήθηκε για την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου. Συνήγορος υπεράσπισης του Γ.Α ήταν η Ραλλού Τσακαρέλλου, η οποία ορίστηκε από το κράτος λόγω οικονομικού κωλύματος του 92χρονου, και η οποία ως δικηγόρος επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο. Επέλεξε μάλιστα, αφού είθισται, τους τέσσερις ενόρκους και έδειξε ότι έχει μελετήσει ιδιαίτερα την υπόθεση που ανέλαβε έναν χρόνο πριν.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τι μας είπε:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους