× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Περιφερειακή Ανάπτυξη

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΟΥΣΕΛΛΗΣ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΜΠΡΟΣΤΑ»

Δημοσίευση 22/9/2023

Περιφερειακή Ανάπτυξη

Σκοπός της συγγραφής του παρόντος άρθρου από τον υπογράφοντα είναι να θέσουμε με απλό και ξεκάθαρο τρόπο βασικά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του νησιού μας. Όλοι συζητάμε για την  ακριβοθώρητη ανάπτυξη η οποία όμως επιμόνως ξεγλιστράει και δεν μας επισκέπτεται με σκοπό να μείνει τα τελευταία χρόνια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα θα ήθελα να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη, καθότι ως οικονομολόγος μπαρουτοκαπνισμένος από τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σε περιφερειακές περιοχές της χώρας μας πιστεύω απόλυτα στην πρακτική εφαρμογή των θεωριών και στην αποτελεσματικότητα.

Επομένως τα ζητήματα που οφείλουν να μας απασχολήσουν είναι:  

  1. Ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών
  2. Στόχευση ενεργών μονάδων ζήτησης(πελάτες) και προσαρμογή μας στις ανάγκες τους και όχι το αντίστροφο
  3. Συνεργασία πολίτικης ηγεσίας με φορείς. Οι φορείς έχουν την πληροφορία και την ικανότητα να μεταφέρουν στην πολιτική ηγεσία τι πρέπει να γίνει και με ποιο τρόπο
  4. Εξωστρέφεια προϊόντων πέρα από τα στενά πλαίσια του νησιού μας
  5. Καινοτομία προϊόντων και παρεχόμενων υπηρεσιών
  6. Επαγγελματικό ήθος απέναντι σε όλους όσους ζουν μόνιμα ή επισκέπτονται το νησί μας
  7. Ανάπτυξη υποδομών
  8. Προστασία περιβάλλοντος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν καταφέρουμε να επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα στους ανωτέρω στόχους τότε θα είμαστε σε θέση να καρπωθούμε μακροπρόθεσμα- βιώσιμα και όχι κοντόφθαλμα τα κάτωθι αποτελέσματα  

  1. βιώσιμη ανάπτυξη μέσω επαναληψιμότητας πώλησης τόσο του τουριστικού προϊόντος όσο και των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.
  2. Αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων και υπηρεσιών
  3. Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου
  4. Αύξηση του κατακεφαλήν εισοδήματος των κατοίκων
  5. Εξοικονόμηση πόρων για επενδύσεις και υποδομές
  6. Βελτίωση πολιτιστικών δράσεων και ανάπτυξη πολιτιστικών υποδομών

Η αλλαγή από τα ανωτέρω θα είναι εμφανής σε όλες τις πτυχές της ζωής μας και κυρίως για την νέα γενιά για τα παιδιά μας να βρουν καλύτερες συνθήκες από τις υφιστάμενες τόσο οικονομικές  όσο και κοινωνικές και πολιτιστικές.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ