× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έχει τρόπους και χρήματα να στηρίξει τον τουρισμό»

Ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος υποψήφιος με τον Αλκιβιάδη Στεφανή, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους κατεβαίνει στις εκλογές και για το πως η τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου μπορεί να κάνει τη διαφορά για το μέλλον του νησιού μας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/9/2023

«Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έχει τρόπους και χρήματα να στηρίξει τον τουρισμό»

Με τον  συνδυασμό του υποψηφίου  Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδη Στεφανή θα είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές  ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος ο οποίος όπως αναφέρει μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξηγεί ο κ. Χατζηκυριάκος ο λόγος για τον οποίον αποφάσισε να εμπλακεί σε αυτή την ιστορία, μετά από πρόταση του ίδιου του Αλκιβιάδη Στεφανή, είναι ουσιαστικά για να βοηθήσει τον τουρισμό στη Λέσβο και σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, έχοντας στην ατζέντα του συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η σημερινή εικόνα με τη στήριξη της αυτοδιοίκησης και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.  

«Φέτος πήγαμε καλά, μπορούμε και καλύτερα»

«Φέτος το καλοκαίρι για τη Λέσβο πήγε πολύ καλά, σημείωσε ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων. Αυτό ωστόσο δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, αποτελεί προϊόν σκληρής δουλειάς η οποία  έγινε από τους πράκτορες και τους ξενοδόχους της Λέσβου οι οποίοι κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες όλο το προηγούμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουμε νέο ρεκόρ αφίξεων με Τούρκους τουρίστες, είμαστε πολύ κοντά στις αφίξεις του 2019 με τους Ευρωπαίους ενώ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια είχαμε και Έλληνες τουρίστες όπου  φάνηκε η διαφορά που έκαναν τα τρία δρομολόγια από την Θεσσαλονίκη».

«Όλα αυτά ωστόσο πρόσθεσε ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος πρέπει να αξιοποιηθούν κατάλληλα  το επόμενο χρονικό διάστημα από τις αυτοδιοικητικές αρχές ώστε να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον».

Πολλά νησιά, πολλές αγορές...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων απαιτείται καλή συνεργασία και αποτελεσματική προβολή των προορισμών του Βορείου Αιγαίου στο εξωτερικό ανάλογα με το προφίλ του κάθε νησιού.

«Τα νησιά μας έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι είμαστε διαφορετικοί προορισμοί που μπορούν να προσεγγίσουν διαφορετικό κοινό και να πάρουν ένα ξεχωριστό κομμάτι από την πίτα των αφίξεων. Από εκεί και πέρα και κάθε νησί θα πρέπει να κάνει ξεχωριστά δική του οργανωμένη δουλειά και προβολή, ανάλογα με την αγορά που απευθύνεται».

Εταιρεία Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερα σημαντικό για τη Λέσβο τόνισε ο κ. Χατζηκυριάκος είναι να λειτουργήσει επιτέλους με τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μια εταιρεία τουριστικής προβολής και ανάπτυξης η οποία θα αναλάβει συγκεντρωτικά την οργάνωση της προβολής με στοχευμένες δράσεις ανάλογα με την αγορά που θέλουμε να απευθυνθούμε.

«Για παράδειγμα πριν χτυπήσουμε την πόρτα στην Γερμανική αγορά που θέλουμε να ανοίξουμε τώρα θα πρέπει να προσεγγίσουμε τους υπευθύνους του ΕΟΤ για την αγορά αυτή και με τη βοήθειά τους να σκιαγραφήσουμε το προφίλ των τουριστών της χώρας αυτής και τι θέλουν από τον προορισμό που θα πάνε διακοπές. Τίποτα δεν πρέπει να γίνεται τυχαία. Απαιτείται δουλειά και οργάνωση. Αυτό γίνεται από άλλες περιφέρειες όπως είναι το Νότιο Αιγαίο, η Κρήτη, η Πελοπόννησος, τα Ιόνια νησιά, μπορούμε κι εμείς να κάνουμε το ίδιο».

Γιατί με τον Αλκιβιάδη Στεφανή

Όπως εξήγησε ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος η πρόταση του Αλκιβιάδη Στεφανή να είναι ο ίδιος υποψήφιος με τον συνδυασμό του και να ασχοληθεί με τον τουριστικό τομέα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα γι' αυτό αποφάσισε να την αποδεχθεί.

«Αυτό που με εντυπωσίασε στον Αλκιβιάδη Στεφανή είναι ότι ακούει τις προτάσεις μας, έχει και αυτός την δική του άποψη και γενικά γνωρίζει αρκετά πράγματα για  τον τουρισμό του Βορείου Αιγαίου και θέλει να βάλει σε προτεραιότητα την ανάπτυξη των νησιών μας». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ