× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κώστας Αστυρακάκης: Γιατί με τον Κώστα Μουτζούρη

«Στην αυτοδιοίκηση χρειάζονται συνεργασίες και οι δημιουργικοί άνθρωποι»

Δημοσίευση 8/9/2023

Κώστας Αστυρακάκης: Γιατί με τον Κώστα Μουτζούρη

«Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσιοποιώντας την απόφασή μου να συμμετέχω - στις Περιφερειακές εκλογές για το Βόρειο Αιγαίο – στο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο «Άλμα ανάπτυξης» με επικεφαλής τον Κώστα Μουτζούρη, οφείλω να αιτιολογήσω την επιλογή μου.

Έχω υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση ως Αντινομάρχης Παιδείας –Πολιτισμού, εννιάχρονη θητεία ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού –Αθλητισμού και Πολιτισμού –Τουρισμού αλλά και Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Η εμπειρία, η γνώση, η εφαρμοσμένη πολιτική και το έργο που έχω παράξει για τον τόπο μου αυτά τα χρόνια, αποτελούν μια σοβαρή παρακαταθήκη και χρήσιμα εργαλεία για τη δουλειά που θα συνεχίσει να γίνεται για τον τόπο μας και τους ανθρώπου του.
Ο Κώστας Μουτζούρης τεχνοκράτης του Πολυτεχνείου είναι γνώστης του αντικειμένου που πραγματεύεται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Συζητάς μαζί του ζητήματα που αφορούν μελέτες, ευρωπαϊκά προγράμματα, τους προσανατολισμούς του Περιφερειακού προγράμματος και τι αναπτυξιακούς στόχους υπηρετούν, και μπορείς να συνεννοηθείς.
Σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο μας (Καράβα, Βάστρια) υπερασπίστηκε το τοπικό συμφέρον – και μάλιστα στην «καθομιλουμένη» - και όχι κάποιο κομματικό συμφέρον.
Το ψηφοδέλτιο είναι ανεξάρτητο όπως ήταν και το 2019. Αυτό όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, το έχω υπηρετήσει κι εγώ με συνέπεια τα προηγούμενα χρόνια. Το υπηρετεί και ο Κώστας Μουτζούρης σεβόμενος την ίδια τη φύση της αυτοδιοίκησης.
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι πανθομολογούμενο είναι πως στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα κερδίσει η ο συνδυασμός του κ. Μουτζούρη ή ο συνδυασμός του κ. Στεφανή και πιθανότατα από την πρώτη Κυριακή. Αποτελεί καθήκον μου απέναντι στον τόπο μας και στους ανθρώπους του, να στηρίξω ένα ψηφοδέλτιο με επικεφαλή και στελέχη που ΈΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ, ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ. Οι βουλευτικές εκλογές τελείωσαν και ο κ. Μητσοτάκης πέτυχε μια μεγάλη νίκη. Ας αφήσει ήσυχες τις τοπικές κοινωνίες των νησιών να αποφασίσουν για τους καλύτερους, χωρίς να θέλει ετσιθελικά να επιβάλει τις επιλογές του. Τελειώνοντας θα σας πω, πως πεποίθηση μου είναι να μη συμμετέχω σε κομματικά ψηφοδέλτια - με προδιαγεγραμμένη την ήττα - που σε βάζουν σε μια πολύχρονη διαδικασία αντιπολίτευσης και διαμαρτυρίας. Η αυτοδιοίκηση δεν είναι κεντρική πολιτική σκηνή. Στην αυτοδιοίκηση χρειάζονται συνεργασίες και οι δημιουργικοί άνθρωποι επιδιώκουν συμμετοχή σε ψηφοδέλτια που διεκδικούν τη νίκη, για να κάνουν δουλειά και να βοηθούν τον τόπο τους και τους ανθρώπου του.

Σας ευχαριστώ πολύ , προσδοκώντας σε στήριξή σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Μυτιλήνη, από μητέρα Μικρασιάτισσα και πατέρα Κρητικό. Είμαι παντρεμένος με την Όλγα Πλιακάτου και έχουμε δύο παιδιά, τον Γιώργο και τη Μελίνα.

Ως μαθητής διετέλεσα Πρόεδρος της Λεσβιακής Κίνησης Μαθητών. Σπούδασα στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης και στο Παιδαγωγικό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Ως δάσκαλος εργάστηκα σε σχολεία του Πειραιά, της Χίου, Μήθυμνας, Παρακοίλων, Στύψης, Νεοχωρίου και σε πολλά σχολεία της πόλης με μεγαλύτερη θητεία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στις Καμάρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκλέχθηκα Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον Αλέκο Μαθιέλλη και ως Αντινομάρχης Παιδείας- Πολιτισμού συνέβαλα στην ανέγερση πέντε νέων σχολικών μονάδων στο νησί, στη δημιουργία των, Κέντρου Αναφοράς στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και 13ου Δημοτικού Σχολείου Τσιγγανοπαίδων. Διετέλεσα Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης με τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό του Λευτέρη Τατά.

Επίσης ως Αντιδήμαρχος Παιδείας- Πολιτισμού- Αθλητισμού και κατόπιν Πολιτισμού Τουρισμού με τις Δημοτικές Αρχές των ανεξάρτητων ψηφοδελτίων Βουνάτσου και Γαληνού, συνέβαλα στην ολοκλήρωση Πολιτιστικών Κέντρων όπως το Οδυσσέας Ελύτης στον Παπάδο, το Πολιτιστικό Κέντρο Μεσσοτόπου, το Στέλιος Παύλης στην Πέτρα, το Χαμάμ Μήθυμνας (εκθεσιακός χώρος με φορέα υλοποίησης Εφορία Νεοτέρων Μνημείων). Με τη βοήθεια προγραμμάτων επισκευάστηκαν και εξοπλίστηκαν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, τα Πολιτιστικά Κέντρα Κεραμιών, Ιππείου. Σημαντικότατο έργο και συνεισφορά στην πλούσια πολιτιστική παράδοση του νησιού αποτελεί η ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός με ΕΣΠΑ του Μουσείου Θεόφιλου με σύγχρονη Μουσειολογική μελέτη που προέβλεπε όλες τις προδιαγραφές που έθετε το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου τα έργα του μεγάλου λαϊκού μας ζωγράφου να παραμείνουν στο νησί. Κατάφερα δε, όλα να συντηρηθούν και να κορνιζωθούν με τον πιο σύγχρονο τρόπο σχεδόν δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στον τουριστικό τομέα, στην κυριολεξία ανοίξαμε τις πόρτες για τον τουρισμό από την Τουρκία. Προχωρήσαμε σε αδελφοποιήσεις με Μουσεία της Κωνσταντινούπολης και δημιουργήσαμε μια Οργάνωση -στη μεγάλη αυτή αγορά των 20 εκατομμυρίων κατοίκων- με το όνομα «Φίλοι της Μυτιλήνης». Σ’αυτήν βρίσκει κανείς τα ονόματα εύπορων Τούρκων πολιτών που διαθέτουν Μουσεία, πανεπιστημιακών, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων. Αυτή η Οργάνωση παρουσίαζε κάθε χρόνο τα πλεονεκτήματα του νησιού σε Μουσεία, το διαφήμιζε σε έντυπα, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις της Τουρκίας και ενέταξε το νησί σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα στον κόσμο που είναι η Biennale της Κωνσταντινούπολης. Αυτό συνέβη το 2017 και ονομάστηκε Biennale Istanbul- Midili. Το νησί διαφημίστηκε στα πέρατα του κόσμου αφού στις μεγάλες Biennale συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι από παντού, εύποροι, καλλιτέχνες, φιλότεχνοι κλπ. Μαζί με τον Σπύρο Γαληνό κλείσαμε συμφωνίες με τους αντίστοιχους αυτοδιοικητικούς του Τσανάκαλε και της Σμύρνης προκειμένου να ανοίξουν οι πύλες εισόδου της Πέτρας και του Πλωμαρίου και να συνδεθούν με αντίστοιχες αυτών των περιοχών. Τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών τα εισπράττει σήμερα το νησί ως τεράστια συμβολή στην οικονομία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλη ήταν και η επιμονή μου με δημοσιεύσεις, με παρουσιάσεις (όπως στη Philoxenia Θεσσαλονίκης) και με δημιουργία συμμαχιών (με Μπουτάρη και Δήμο Θεσσαλονίκης) προκειμένου να επαναλειτουργήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το νησί, καθώς και η Μυτιλήνη να αποτελέσει ενδιάμεσο σταθμό στην προβλεπόμενη από διακρατική συμφωνία του 2016 σύνδεση Θεσσαλονίκης με Σμύρνη.

Σημαντικές δράσεις: Λεσβιακό Καλοκαίρι 150 εκδηλώσεων, Aegean Doc (φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη), εκδηλώσεις Αγίου Βαλεντίνου, Σχολή Όπερας Σέριλ Στούντερ, φεστιβάλ θεάτρου το Χειμώνα, απευθείας συνδέσεις με τη Metropolitan Opera New York, Συναντήσεις Χορωδιών, Συναντήσεις Χορευτικών σχημάτων με τη συμμετοχή της Unesco Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου κλπ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ