× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Για ποιο λόγο να σας ψηφίσουμε ξανά κ. Βέρρο;

Για τις δύσκολες και όμορφες στιγμές της τετραετίας που πέρασε, τα 110 έργα που ολοκληρώθηκαν και τα δεκάδες άλλα που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται, το νέο συνδυασμό και τις προκλήσεις των εκλογών μίλησε στο «Ν» ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/9/2023

Για ποιο λόγο να σας ψηφίσουμε ξανά κ. Βέρρο;

Τους λόγους για τους οποίους προτείνει στους  πολίτες της Δυτικής Λέσβου να ψηφίσουν ξανά το συνδυασμό «Μαζί από την Αρχή», εξηγεί στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου και εκ νέου υποψήφιος Ταξιάρχης Βέρρος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια συνέντευξη με απολογιστικό χαρακτήρα για την τετραετία που πέρασε ο κ. Βέρρος αναφέρεται μεταξύ άλλων στις δύσκολες και όμορφες στιγμές που πέρασε ο ίδιος και η ομάδα των συνεργατών και προσθέτει ότι τέτοιες μέρες πριν τέσσερα χρόνια, το 2019, όταν ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή δεν υπήρχε ούτε καρέκλα για να καθίσουν και ήταν όλοι μαζεμένοι κάτω από τη σκάλα του δημοτικού κτιρίου για να συνεννοηθούν και να προχωρήσουν τις πρώτες απαραίτητες ενέργειες.

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε μέσα σε πολύ λίγο διάστημα στήθηκε ο Δήμος και ξεκίνησε ο σχεδιασμός μικρών και μεγάλων έργων. «Ο Δήμος αυτός, δεν λειτούργησε ποτέ σε κανονικές συνθήκες σημείωσε ο Ταξιάρχης Βέρρος. Στην αρχή δεν είχαμε καρέκλα να καθίσουμε ούτε και γραφεία. Λίγους μήνες αργότερα και πάνω που προσπαθούσαμε να βρούμε τον βηματισμό μας, ήρθε το μεταναστευτικό και τα γεγονότα της Καράβας και λίγες μέρες μετά έρχεται ο κορονοϊός, τα lockdown και μετά η ενεργειακή κρίση.

Σε αυτόν το Δήμο ποτέ δεν λειτουργήσαμε υπό κανονικές συνθήκες και όμως μέσα σε αυτές τις καταιγίδες και τις δυσκολίες καταφέραμε να σχεδιάσουμε και να ολοκληρώσουμε 110 έργα με υλική υπόσταση. Ανάμεσα σε αυτά τσιμεντοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις, παιδικές χαρές, αθλητικοί χώροι, αναβάθμιση σχολείων και επισκευή, χώροι αναψυχής, αγροτικοί δρόμοι, προμήθεια μηχανημάτων και οχημάτων, κ.λπ.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ο κ. Βέρρος σε αυτή την τετραετία μπήκαν τα θεμέλια για πολλά ακόμη σημαντικά έργα που σχεδιάστηκαν και είτε ξεκίνησαν να υλοποιούνται είτε δημοπρατήθηκαν είτε θα δημοπρατηθούν άμεσα. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του λεκανοπεδίου της Καλλονής, το οποίο όπως είπε θα ξεκινήσει μέσα στη νέα πενταετία και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή.

«Είναι στο χέρι των πολιτών, να επιλέξουν, σημείωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, ποια δημοτική αρχή θέλουν για να ολοκληρώσει τα έργα αυτά. Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις δημοτικών αρχών που πήραν έτοιμα ακόμη και δημοπρατημένα έργα και τα έχασαν από αστοχίες και κακούς χειρισμούς»

Αναφερόμενος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο νέο συνδυασμό του σημείωσε ότι η ομάδα των συνεργατών του έχει εμπλουτιστεί με πολλά νέα άτομα, μικρής ηλικίας, ανθρώπους που ζούνε στα χωριά μας, γνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν από πρώτο χέρι και θέλουν να βοηθήσουν ώστε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου να είναι βιώσιμος, να αναπτυχθεί και κυρίως να κρατήσει τους νέους ανθρώπους με τις οικογένειες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, μιλώντας για την τετραετία που πέρασε και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, σημείωσε ότι η πιο δύσκολη στιγμή ήταν την περίοδο που γινόταν τα επεισόδια στην Καράβα και έλαβε τηλέφωνο από ανώτατο στέλεχος της Αστυνομίας να βοηθήσει για τον απεγκλωβισμό των ΜΑΤ διότι σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε νεκρούς. «Ήταν πραγματικά μια πολύ κρίσιμη στιγμή όταν μπήκα μπροστά και δεν το μετανιώνω για να μπορέσουν να φύγουν οι δυνάμεις καταστολής από το νησί παρά τις φωνές που ακούγονταν τότε ακόμη και από στενούς συνεργάτες μου, να αδιαφορήσουμε και να αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους».

Όσο για την καλύτερη στιγμή της τετραετίας, όπως είπε ο Ταξιάρχης Βέρρος είναι όταν πηγαίνει στην κοινότητα Λεπετύμνου η οποία δεν είχε καθόλου υποδομές και χώρους αναψυχής και σήμερα έχει γήπεδο 5Χ5, παιδική χαρά και ανακαινισμένο σχολείο.    

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ