× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο πιτσιρικάς που έκανε πράξη την «υπόσχεση» του Θάνου Μικρούτσικου

Ο Μανώλης Ζαχαράκης, το Πειραματικό και η μεγάλη συναυλία σήμερα για τον Νίκο Καββαδία

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 11/1/2020

Ο πιτσιρικάς που έκανε πράξη την «υπόσχεση» του Θάνου Μικρούτσικου

Μια… παρ’ ολίγον υπόσχεση που είχε δώσει ο Θάνος Μικρούτσικος τον περασμένο Μάιο στον 16χρονο Μανώλη Ζαχαράκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θαπραγματοποιηθεί σήμερα στη Μυτιλήνη, μετά θάνατον του μεγάλου δημιουργού και με αφορμή τα 110  χρόνια που συμπληρώνονται από τη γέννηση του ποιητή Νίκου Καββαδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κάνει πράξη το όνειρο του 16χρονου καλλιτέχνη, και του σχολείου του, του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης πραγματοποιώντας σήμερα στις 6.30 το απόγευμα συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με ελεύθερη είσοδο, αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία. Στο αφιέρωμα αυτό βασικός ομιλητής θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Μιχάλης Γελασάκης, συγγραφέας του Βιβλίου «Νίκος Καββαδίας- Ο αρμενιστής ποιητής», ο οποίος θα παρουσιάσει σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι κα. Ρίτα Αντωνοπούλου, κ. Μανώλης Ανδρουλιδάκης και κ. Μανώλης Ζαχαράκης, με την ερμηνεία των ποιημάτων του Καββαδία όπως μελοποιήθηκαν και έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό από τον αγαπημένο Θάνο Μικρούτσικο. Επίσης, θα υπάρξει θεατρικό δρώμενο από την Θεατρική Ομάδα του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μανώλης που σήμερα πάει Β’ Λυκείου δεν θα ξεχάσει ποτέ τη ριψοκίνδυνη απόφαση που πήρε τον περασμένο Μάιο, με τη στήριξη των γονιών του να ταξιδέψει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τη συναυλία του Θ. Μικρούτσικου στο Μέγαρο Μουσικής και να του προτείνει, με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννηση Καββαδία να γίνει αυτή η συναυλία. «Εγώ δεν ήξερα ότι ο Καββαδίας γεννήθηκε 11/1 του 1910. Ο Μανώλης ήρθε να το πει σ’ εμένα και τη μητέρα του για να τον αφήσουμε να ταξιδέψει στην Αθήνα» ανέφερε στο ρ/σ του «Ν» ο πατέρας του Μιχάλης Ζαχαράκης.

Ακούστε τι είπαν οι δυο τους, καλεσμένοι στην εκπομπή «Ανθέων 99»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με καλοδέχτηκε ο Θ. Μικρούτσικος, παρά την ταλαιπωρία του και όταν του είπα την ιδέα μου, μου είπε “θα δούμε”, χαμογελώντας. Φαινόταν ότι το ήθελε πολύ και ήμουν σίγουρος ότι αν δεν έφευγε θα ήταν στη συναυλία με την κ. Αντωνοπούλου» λέει ο Μιχάλης που επισημαίνει ότι η όλη πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί χάρη στο σχολείο του και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

«Είναι για μας τύχη καλή, που τα νέα μας παιδιά- οι μαθητές μας, ενδιαφέρονται, οραματίζονται και θέλουν να δημιουργούν μια αχτίδα φωτεινή για τον τόπο μας, στον χώρο του Πολιτισμού, σε αυτή την μουντή εποχή» λέει η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Οικονομικών, Αναστασία Αντωνέλλη.

Ο Μανώλης πλέον ταξιδεύει κάθε μήνα μόνος του στην Αθήνα συνεχίζοντας τις σπουδές του στη μουσική δωματίου. «Η μουσική είναι κομμάτι της καρδιάς μου» λέει ο ίδιος που παίζει πιάνο, κιθάρα, σαξόφωνο, μπουζούκι και ταμπουρά. Όταν δε ακούει το χτύπο ενός δάκτυλου στο ποτήρι μπορεί να βρει τη νότα που αντιστοιχεί ο ήχος. Ολοκληρώνει τη θεωρία της μουσικής στις σπουδές του και δηλώνει ότι δεν θα την αφήσει ποτέ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για τα συναισθήματα και τις επιλογές μας

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου