× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κόβουν την πίτα τους οι Πρόσκοποι

Στο ιστορικό κτήριο -για τους Προσκόπους- της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου όπου ο συνιδρυτής τους Κ. Μελάς παρέλαβε την απελευθερωμένη Μυτιλήνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/1/2020

Κόβουν την πίτα τους οι Πρόσκοποι

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κόβουν την πίτα τους, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για έναν χώρο με ιδιαίτερη συμβολική σημασία για τους Προσκόπους του νησιού που γιορτάζουν φέτος μαζί με τους Προσκόπους όλης της Ελλάδας τα 110 χρόνια από την ίδρυση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Στο κτήριο αυτό, το μεσημέρι της 8ης Νοεμβρίου 1912 ο πρώτος πολιτικός και στρατιωτικός Διοικητής της ελεύθερης Λέσβου, ο εκ των ιδρυτών του Ελλήνων Προσκόπων και ιδρυτής των Προσκόπων της Λέσβου  Κωνσταντίνος Μελάς παρέλαβε από την Οθωμανική διοίκηση την πόλη της Μυτιλήνης. Γεγονός το οποίο σηματοδότησε  την απελευθέρωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθεί ο απολογισμός των δράσεων της Προσκοπικής Κίνησης στη Λέσβο το 2019. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ