× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο ελαιοτουρισμός ξεκίνησε από το Σίγρι!

Παράγοντες του τουρισμού και δημοσιογράφοι σε μια βιωματική συνάντηση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/7/2023

Ο ελαιοτουρισμός ξεκίνησε από το Σίγρι!
' χρόνος ανάγνωσης

Σε μία βιωματική συνάντηση στο Σίγρι και στο Sigri Olive Mill βρέθηκαν μαζί ειδικοί του θεματικού τουρισμού: τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι, γιόγκα instructors, εκπρόσωποι σχολών ολιστικών θεραπειών, εκπρόσωποι φορέων, ερευνητές περιβαλλοντικού και γεωπονικού ενδιαφέροντος, επιστήμονες και δημοσιογράφοι από Ελλάδα, Αμερική, Καναδά, Γερμανία, Γαλλία, Ισραήλ, Ιταλία, Ρουμανία.

Περπάτησαν στο ελαιόκτημα που μετέτρεψε την άγονη γη σε μια όαση βιοποικιλότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμαθαν ότι το ελαιόδεντρο συμβάλλει στην υγεία, όπως και ότι η βιοποικιλότητα και η βιωσιμότητα συμβάλλουν μέσω της κυκλικής οικονομίας στη δημιουργία ενός οικολογικού θαύματος που αποτελεί αντικείμενο μελετών εθνικών και διεθνών κορυφαίων φορέων και πανεπιστημίων για την περιβαλλοντική συνεισφορά του δέντρου της ελιάς στον πλανήτη.

Έζησαν  μια ολιστική προσέγγιση θεραπείας μέσα στον ελαιώνα με διαλογισμό στους ήχους των δονήσεων της ελιάς με την καθοδήγηση του Κώστα Γιαούπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υιοθέτησαν από μια ελιά ο καθένας και έδεσαν την εμπειρία τους με τις ρίζες του ελαιοδέντρου και της γης.

Τυποποίησαν το ελαιόλαδό τους, με τον τίτλο της ομάδας "Olive you".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακολούθησαν  με ζωηρό ενδιαφέρον και θαυμασμό την προβολή ενος μοναδικού φωτογραφικού οδοιπορικού στο νησί μας απο τον καταξιωμένο φωτογράφο Δημήτρη Ταλιάνη.

Μέσω της γευσιγνωσίας ελαιόλαδου έζησαν ένα συναρπαστικό ταξίδι της γευστικής και αρωματικής παλέτας των ελαιολάδων: Φρεσκοκομμένο γρασίδι, αγκινάρα, άγουρη μπανάνα, ντομάτα και πολλά ακόμη αναδύθηκαν οσφρητικά.

Δοκίμασαν αυθεντικές γεύσεις με ενα ειδικά μελετημένο γεύμα που επιμελήθηκε η Γιάννα Μπαλαφούτη και μαγείρεψε η Σέφ Βιβή Σούλιου με φρέσκα προϊόντα που παράγονται μόνο στη Λέσβο, αναδεικνύοντας τις γεύσεις τους με το ελαιόλαδό τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το σουαρέ του Σαββάτου στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Οι αγρότες στα κάγκελα και ο Χατζηδάκης κάνει εμφανίσεις με casual ντύσιμο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Δείτε εδώ ποιοί είναι οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των νέων μέτρων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Λήμνο

Δείτε εδώ τις προσεγγίσεις των πλοίων Αδαμάντιος Κοραής και Αικατερίνη Π στο νησί
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 21 Νοεμβρίου

Θα καταβληθούν 68,3 εκατ. ευρώ σε 77.451 δικαιούχους
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Παναγιώτης Κατσαβέλλης: Μάχη με το χρόνο για τα σχέδια βελτίωσης

Παράταση στις άδειες λειτουργίας των σταβλικών εγκαταστάσεων ζήτησε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα δύο πρόσωπα του τουρισμού της Λέσβου

Η κρυφή αλήθεια των αριθμών για την τουριστική κίνηση του 2025
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αύξηση στις πτωχεύσεις κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ

Πρωτιά στις πτωχεύσεις κερδίζουν οι κλάδοι του τουρισμού επισιτισμού
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται η επιστροφή ενοικίου

Οι διασταυρώσεις που πραγματοποιεί η ΑΑΔΕ βασίζονται στα στοιχεία των φετινών φορολογικών δηλώσεων και των δηλώσεων μίσθωσης ακινήτων.
ΑΓΟΡΑ

Η Lidl Ελλάς στηρίζει το έργο της Τράπεζας Τροφίμων

Kαι συμμετέχει στο 5ο Συνέδριο Τραπεζών Τροφίμων Ελλάδας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Σε οριακό σημείο η βιωσιμότητα των κτηνοτρόφων της Λήμνου»

Οι κτηνοτρόφοι της Λήμνου ζητούν άμεση στήριξη μέσα από αναφορά του ΚΚΕ στη Βουλή με πρωτοβουλία της Μαρίας Κομνηνάκα και άλλων βουλευτών του κόμματος
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ενισχύονται τα μέτρα προστασίας για τον καταρροϊκό πυρετό

Η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη προειδοποιεί για τη ραγδαία εξάπλωση και υπενθυμίζει τα μέτρα πρόληψης σε όλες τις εκμεταλλεύσεις
ΕΡΓΑΣΙΑ

20 νέες προσλήψεις στη ΔΕΥΑΛ

Διαβάστε αναλυτικά τις ειδικότητες που ζητούνται