× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο ελαιοτουρισμός ξεκίνησε από το Σίγρι!

Παράγοντες του τουρισμού και δημοσιογράφοι σε μια βιωματική συνάντηση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/7/2023

Ο ελαιοτουρισμός ξεκίνησε από το Σίγρι!
' χρόνος ανάγνωσης

Σε μία βιωματική συνάντηση στο Σίγρι και στο Sigri Olive Mill βρέθηκαν μαζί ειδικοί του θεματικού τουρισμού: τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι, γιόγκα instructors, εκπρόσωποι σχολών ολιστικών θεραπειών, εκπρόσωποι φορέων, ερευνητές περιβαλλοντικού και γεωπονικού ενδιαφέροντος, επιστήμονες και δημοσιογράφοι από Ελλάδα, Αμερική, Καναδά, Γερμανία, Γαλλία, Ισραήλ, Ιταλία, Ρουμανία.

Περπάτησαν στο ελαιόκτημα που μετέτρεψε την άγονη γη σε μια όαση βιοποικιλότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμαθαν ότι το ελαιόδεντρο συμβάλλει στην υγεία, όπως και ότι η βιοποικιλότητα και η βιωσιμότητα συμβάλλουν μέσω της κυκλικής οικονομίας στη δημιουργία ενός οικολογικού θαύματος που αποτελεί αντικείμενο μελετών εθνικών και διεθνών κορυφαίων φορέων και πανεπιστημίων για την περιβαλλοντική συνεισφορά του δέντρου της ελιάς στον πλανήτη.

Έζησαν  μια ολιστική προσέγγιση θεραπείας μέσα στον ελαιώνα με διαλογισμό στους ήχους των δονήσεων της ελιάς με την καθοδήγηση του Κώστα Γιαούπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υιοθέτησαν από μια ελιά ο καθένας και έδεσαν την εμπειρία τους με τις ρίζες του ελαιοδέντρου και της γης.

Τυποποίησαν το ελαιόλαδό τους, με τον τίτλο της ομάδας "Olive you".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακολούθησαν  με ζωηρό ενδιαφέρον και θαυμασμό την προβολή ενος μοναδικού φωτογραφικού οδοιπορικού στο νησί μας απο τον καταξιωμένο φωτογράφο Δημήτρη Ταλιάνη.

Μέσω της γευσιγνωσίας ελαιόλαδου έζησαν ένα συναρπαστικό ταξίδι της γευστικής και αρωματικής παλέτας των ελαιολάδων: Φρεσκοκομμένο γρασίδι, αγκινάρα, άγουρη μπανάνα, ντομάτα και πολλά ακόμη αναδύθηκαν οσφρητικά.

Δοκίμασαν αυθεντικές γεύσεις με ενα ειδικά μελετημένο γεύμα που επιμελήθηκε η Γιάννα Μπαλαφούτη και μαγείρεψε η Σέφ Βιβή Σούλιου με φρέσκα προϊόντα που παράγονται μόνο στη Λέσβο, αναδεικνύοντας τις γεύσεις τους με το ελαιόλαδό τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 22 Αυγούστου

Θα καταβληθούν 53,68 εκατ. ευρώ σε 67.677 δικαιούχους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σκάλα Ερεσού «εκτός δικτύου» στην καρδιά της τουριστικής σεζόν

Ο Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος ζητά άμεσες παρεμβάσεις από Δήμο, Περιφέρεια, Εισαγγελία και παρόχους – 61 επιχειρήσεις συνυπογράφουν το αίτημα
ΕΛΛΑΔΑ

Τί ισχύει για τις κατασχέσεις μετά από ρύθμιση χρεών

Νέα δεδομένα δημιουργεί η εγκύκλιος που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αυγουστιάτικη ελαφρά ανάκαμψη στις τιμές του ελαιολάδου

Η ανακοίνωση των αποθεμάτων της Ισπανίας δίνει τον τόνο στην αγορά που κινείται σε υποτονικούς ρυθμούς
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΕΟΣ Σάμου: Πρόγραμμα παραλαβής σταφυλιών στο οινοποιείο Καρλοβάσου

Ο Συνεταιρισμός ζητά από τους παραγωγούς μέλη του να παραδίδουν σταφύλια με βαθμό γλυκύτητας άνω των 14,0 Be (μπομε) για την καλύτερη οινοποίηση των γλυκών οίνων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νησιώτης; Ναι. Δικαιούχος; Μόνο αν δεν πας μακριά!

Καταγγελία του Δημήτρη Μάντζαρη για μη χορήγηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Εξομαλύνεται η κατάσταση στα πρατήρια καυσίμων στη Λέσβο

Ξεκινά ο ανεφοδιασμός της αμόλυβδης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ποιες παραλίες της Λέσβου θεωρούνται πολυσύχναστες

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ανακοίνωσε τον κατάλογο παραλιών και τις υποχρεώσεις των Δήμων για το καλοκαίρι του 2026
ΑΓΟΡΑ

Πρατήρια σε Μυτιλήνη, Μόλυβο, Ερεσό και Αναξο χωρίς αμόλυβδη!

Επιλεκτικό ανεφοδιασμό από την εταιρεία καταγγέλλουν οι πρατηριούχοι της Ενωσης Βενζινοπωλών Λέσβου
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πληθωρισμός πτήσεων αλλά ισχνή αύξηση των επιβατών στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Άλλη μια χρονιά η λειτουργία του αεροδρομίου «Οδυσσέας Ελύτης» στηρίζεται στο επιβατικό κοινό των πτήσεων εσωτερικού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην κορύφωση της επιβατικής κίνησης η Λέσβος

Από τoν Δεκαπενταύγουστο ξεκινούν οι μαζικές επιστροφές επιβατών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

19 Αυγούστου ξεκινά ο τρύγος στη Λήμνο

Δείτε εδώ το πρόγραμμα παραλαβής κρασοστάφυλων από τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό του νησιού