× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο ελαιοτουρισμός ξεκίνησε από το Σίγρι!

Παράγοντες του τουρισμού και δημοσιογράφοι σε μια βιωματική συνάντηση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/7/2023

Ο ελαιοτουρισμός ξεκίνησε από το Σίγρι!
' χρόνος ανάγνωσης

Σε μία βιωματική συνάντηση στο Σίγρι και στο Sigri Olive Mill βρέθηκαν μαζί ειδικοί του θεματικού τουρισμού: τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι, γιόγκα instructors, εκπρόσωποι σχολών ολιστικών θεραπειών, εκπρόσωποι φορέων, ερευνητές περιβαλλοντικού και γεωπονικού ενδιαφέροντος, επιστήμονες και δημοσιογράφοι από Ελλάδα, Αμερική, Καναδά, Γερμανία, Γαλλία, Ισραήλ, Ιταλία, Ρουμανία.

Περπάτησαν στο ελαιόκτημα που μετέτρεψε την άγονη γη σε μια όαση βιοποικιλότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμαθαν ότι το ελαιόδεντρο συμβάλλει στην υγεία, όπως και ότι η βιοποικιλότητα και η βιωσιμότητα συμβάλλουν μέσω της κυκλικής οικονομίας στη δημιουργία ενός οικολογικού θαύματος που αποτελεί αντικείμενο μελετών εθνικών και διεθνών κορυφαίων φορέων και πανεπιστημίων για την περιβαλλοντική συνεισφορά του δέντρου της ελιάς στον πλανήτη.

Έζησαν  μια ολιστική προσέγγιση θεραπείας μέσα στον ελαιώνα με διαλογισμό στους ήχους των δονήσεων της ελιάς με την καθοδήγηση του Κώστα Γιαούπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υιοθέτησαν από μια ελιά ο καθένας και έδεσαν την εμπειρία τους με τις ρίζες του ελαιοδέντρου και της γης.

Τυποποίησαν το ελαιόλαδό τους, με τον τίτλο της ομάδας "Olive you".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακολούθησαν  με ζωηρό ενδιαφέρον και θαυμασμό την προβολή ενος μοναδικού φωτογραφικού οδοιπορικού στο νησί μας απο τον καταξιωμένο φωτογράφο Δημήτρη Ταλιάνη.

Μέσω της γευσιγνωσίας ελαιόλαδου έζησαν ένα συναρπαστικό ταξίδι της γευστικής και αρωματικής παλέτας των ελαιολάδων: Φρεσκοκομμένο γρασίδι, αγκινάρα, άγουρη μπανάνα, ντομάτα και πολλά ακόμη αναδύθηκαν οσφρητικά.

Δοκίμασαν αυθεντικές γεύσεις με ενα ειδικά μελετημένο γεύμα που επιμελήθηκε η Γιάννα Μπαλαφούτη και μαγείρεψε η Σέφ Βιβή Σούλιου με φρέσκα προϊόντα που παράγονται μόνο στη Λέσβο, αναδεικνύοντας τις γεύσεις τους με το ελαιόλαδό τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 21 Νοεμβρίου

Θα καταβληθούν 68,3 εκατ. ευρώ σε 77.451 δικαιούχους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα δύο πρόσωπα του τουρισμού της Λέσβου

Η κρυφή αλήθεια των αριθμών για την τουριστική κίνηση του 2025
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αύξηση στις πτωχεύσεις κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ

Πρωτιά στις πτωχεύσεις κερδίζουν οι κλάδοι του τουρισμού επισιτισμού
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται η επιστροφή ενοικίου

Οι διασταυρώσεις που πραγματοποιεί η ΑΑΔΕ βασίζονται στα στοιχεία των φετινών φορολογικών δηλώσεων και των δηλώσεων μίσθωσης ακινήτων.
ΑΓΟΡΑ

Η Lidl Ελλάς στηρίζει το έργο της Τράπεζας Τροφίμων

Kαι συμμετέχει στο 5ο Συνέδριο Τραπεζών Τροφίμων Ελλάδας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Σε οριακό σημείο η βιωσιμότητα των κτηνοτρόφων της Λήμνου»

Οι κτηνοτρόφοι της Λήμνου ζητούν άμεση στήριξη μέσα από αναφορά του ΚΚΕ στη Βουλή με πρωτοβουλία της Μαρίας Κομνηνάκα και άλλων βουλευτών του κόμματος
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ενισχύονται τα μέτρα προστασίας για τον καταρροϊκό πυρετό

Η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη προειδοποιεί για τη ραγδαία εξάπλωση και υπενθυμίζει τα μέτρα πρόληψης σε όλες τις εκμεταλλεύσεις
ΕΡΓΑΣΙΑ

20 νέες προσλήψεις στη ΔΕΥΑΛ

Διαβάστε αναλυτικά τις ειδικότητες που ζητούνται
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αβέβαιο το 2026 για τον τουρισμό της Λέσβου, με χαμένες πτήσεις και νέες αγορές

Μπορεί το νησί το 2025 να έσπασε ρεκόρ με 82.725 τουρίστες, όμως το κομμάτι της τουριστικής πίτας που πήρε πανελλαδικά είναι πολύ λιγότερο του 0,5%
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πιο κοντά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λέσβου και Χίου με τον Βόλο

Θετική ανταπόκριση από τον Κικίλια στην πρόταση των Περιφερειών Βορείου Αιγαίου και Θεσσαλίας. Δείτε εδώ το σχέδιο που εξετάζουν το υπουργείο και οι περιφέρειες
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκινούν οι δηλώσεις ζημίας από τους πλημμυροπαθείς αγρότες

Δείτε εδώ τις ημερομηνίες υποβολής για όλα τα χωριά της Δυτικής Λέσβου
ΑΓΟΡΑ

Η Lidl Ελλάς «HR Team of the Year» στα HR Awards 2025, γιατί αξίζει.

17 συνολικά βραβεύσεις για δράσεις σχεδιασμένες για τους ανθρώπους της.