× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η επιλογή υποψηφίου Δημάρχου Μυτιλήνης στα χέρια του Μητσοτάκη

Αδιέξοδο στη συνάντηση της οδού Πειραιώς για το Δήμο Μυτιλήνης, ομόφωνο «ναι» και από τους τρεις βουλευτές του βορείου Αιγαίου στην υποψηφιότητα Στεφανή

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 18/7/2023

Η επιλογή υποψηφίου Δημάρχου Μυτιλήνης στα χέρια του Μητσοτάκη

Σε σκληρό μπρα ντε φερ εξελίσσεται η υπόθεση της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και Πανάγου Κουφέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνάντηση σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου στην Αθήνα, συζητήθηκαν τα ζητήματα που προκύπτουν από τις διαφορετικές απόψεις που έχουν εκφραστεί σε σχέση με την υποψηφιότητα Κύτελη και τις πιθανολογούμενες διαφορετικές απόψεις σε σχέση με την υποψηφιότητα Στεφανή.

Όσον αφορά την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια και οι τρεις παρόντες βουλευτές του βορείου Αιγαίου δήλωσαν την αμέριστη υποστήριξη τους στον κ. Στεφανή. Μάλιστα λίγο μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης διέρρευσε η υποψηφιότητα του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Νότη Μηταράκη, Φιλόδωρου Βιτέλλα, γεγονός που επιβεβαιώνει εμπράκτως τη στήριξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο πρόσωπο του «γαλάζιου» υποψηφίου.Ας σημειωθεί ότι την Πέμπτη το πρωί ο κ. Στεφανής θα ταξιδέψει στη Μυτιλήνη ξεκινώντας και τυπικά την προεκλογική του εκστρατεία.

Κι ενώ τα πράγματα δείχνουν απλά – εσωκομματικά τουλάχιστον – σε σχέση με την υποψηφιότητα Στεφανή η υποψηφιότητα Κύτελη με την υποστήριξη του κόμματος συναντά έντονες αντιδράσεις από το Βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπο Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Αθανασίου χαρακτήρισε «ακατάλληλο» το Στρατή Κύτελη και επέμεινε με αποφασιστικότητα στην στήριξη Κουφέλου.

Όπως διέρρευσε, στη σύσκεψη ειπώθηκε πως αύριο Τετάρτη 19 Ιουλίου με παρέμβαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη στον Πρωθυπουργό, θα ζητηθεί να ανακοινωθεί η στήριξη του υποψηφίου Δημάρχου που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει.

Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, το σύνολο των υπερκείμενων της Λέσβου κομματικών παραγόντων και των άλλων πλην του Χαράλαμπου Αθανασίου βουλευτών υποστήριξε ότι η στήριξη Κύτελη «είναι χρέος τιμής του κόμματος έναντι του αφού ‘έβαλε πλάτη’ στις κυβερνητικές επιλογές σε κρίσιμα θέματα όπως η διαχείριση του μεταναστευτικού και που από τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα δικαιώθηκε».

Τις επόμενες ώρες, το πολύ την Πέμπτη το πρωί θα έχει ανακοινωθεί η επιλογή Μητσοτάκη για τον «γαλάζιο» υποψήφιο στο Δήμο Μυτιλήνης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ