× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο... «ναύσταθμος» του Λιμενικού Σώματος υπονομεύει τον τουρισμό

Η άρνηση του Λιμενικού Σώματος να προχωρήσει σε μια άλλη διευθέτηση χρήσεων στο επιβατικό λιμάνι, δημιουργεί προβλήματα

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 17/7/2023

Ο... «ναύσταθμος» του Λιμενικού Σώματος υπονομεύει τον τουρισμό
' χρόνος ανάγνωσης

Την περασμένη Παρασκευή 14 Ιουλίου, το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Sirena έφτασε και έδεσε στο «προβληματικό» λιμάνι της Χίου προερχόμενο από τη Σμύρνη της Τουρκίας με 660 επιβάτες και 387 άτομα μέλη πληρώματος.

Το σύνολο σχεδόν των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου, αποβιβάστηκαν στη Χιώτικη προκυμαία και έμειναν στην πόλη ή επισκέφτηκαν τουριστικούς προορισμούς με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία. Το απόγευμα της ίδιας μέρας το πλοίο αναχώρησε για την Καβάλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αύριο Τρίτη 18 Ιουλίου το ίδιο κρουαζιερόπλοιο έρχεται στη Μυτιλήνη. Μόνο που δεν θα δέσει στο μεγαλύτερο και πολύ καλύτερο της Χίου επιβατικό λιμάνι, αφού μια τέτοια προοπτική είναι αδύνατη μια και αυτό είναι κατειλημμένο. Από τα πλοία της γραμμής που δεν μπορούν να μετακινηθούν μια και... δεν μπορούν να μετακινηθούν τα πλοιάρια από την Τουρκία.

Κι αυτό γιατί ο εναλλακτικός χώρος που μπορούν αυτά να σταθμεύσουν είναι κατειλημμένος από τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Το οποίο με τη σειρά του έχει μετατρέψει μεγάλο μέρος τόσο του επιβατικού λιμανιού όσο και της προβλήτας του εσωτερικού λιμανιού σε ναύσταθμο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης κατάλοιπο της προσφυγικής κρίσης που το λιμάνι προσαρμόστηκε στις ανάγκες αντιμετώπισης της είναι το επιβατικό λιμάνι να μην είναι επιβατικό λιμάνι. Ούτε καν το τμήμα του - πύλη Σένγκεν να λειτουργεί σαν τέτοιο αφού έχει μετατραπεί σε αποθήκη, παρκινγκ και κάθε τι άλλο που κάθε άλλο παρά με λιμάνι πύλη εισόδου επισκεπτών και επιβατών μπορεί να θεωρηθεί.

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Τροχαίας του Λιμενικού Σώματος που.... εδρεύει σε κοντέινερ μέσα στο χώρο. Έτσι επειδή... έτυχε οπότε ας την αφήσουμε εκεί. Όλοι «βολεύονται» με αυτό! Σιγά μην ενοικιαστεί ένας χώρος από τους τόσους άδειους στο λιμάνι και να μεταστεγαστεί εκεί η Τροχαία. Αν μη τι άλλο να βλέπουν και το χαμό στην Κουντουριώτη και όχι να αγναντεύουν τη θάλασσα.


Κι όλα αυτά με μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα με μπαλκόνια που βλέπουν σε ετούτο το τριτοκοσμικό αλαλούμ από το οποίο διώκονται λειτουργίες σε όφελος της τοπικής κοινωνίας και αντικαθίστανται με δραστηριότητες έτσι απλά για να μην ξεβολευτούν κάποιοι.

Γιατί κάποιοι βολεύονται απλά με το να αρνούνται να διευθετήσουν τις χρήσεις στο επιβατικό λιμάνι, στέλνοντας τα σκάφη του Λιμενικού στο απέναντι εμπορικό λιμάνι. Επιτρέποντας την πόλη να ανασάνει και το κάθε Sirena να δέσει στο λιμάνι αποβιβάζοντας τους επιβαίνοντες σε αυτό στην πόλη και τα μαγαζιά της, στους ανθρώπους της.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΟΡΑ

Σταθερές οι τιμές, αλλά ρευστή η αγορά καυσίμων

Ο πρόεδρος των πρατηριούχων Λέσβου Γιώργος Μαλλής μιλά για το πετρέλαιο θέρμανσης, τη ζήτηση και τις διακυμάνσεις στις τιμές
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΑΓΡΟΤΕΣ

Απογραφή κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων έως 31 Δεκεμβρίου

Πρόστιμο 200 ευρώ θα πληρώσουν όσοι προχωρήσουν στην απογραφή μετά το τέλος του χρόνου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ψηλαφίζοντας την κτηνοτροφία του μέλλοντος

Η Ένωση Κτηνοτρόφων Προβάτου Φυλής Λέσβου δείχνει στην πράξη την κατεύθυνση που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει η πρωτογενή παραγωγή του νησιού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Χωρίς συνενώσεις οι συνεταιρισμοί της Λέσβου δεν έχουν μέλλον»

Το μέλος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού ΚΑΠΗΣ Αχιλλέας Κιαχαγιάς μίλησε το ραδιοφωνικό σταθμό 99 fm ΣΤΟ ΝΗΣΙ και την εκπομπή «Μιλάμε Οικονομικά»
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε νευρική κρίση... οι τιμές του ελαιολάδου

Αστάθεια στις τιμές, πτώση της ποιότητας και μειωμένη ζήτηση στις μεσογειακές αγορές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κεντρικός ο ρόλος του λογιστή από τα Γιαννιτσά

Συνεχίστηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο «χάρτης» πληρωμών από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Το ποσό των 2,42 δις ευρώ θα πληρωθούν σε 4,29 εκατομμύρια δικαιούχους ως τις 31 Οκτωβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πρώτος σε ψήφους ο Ιγνάτης Μανάβης στο Συνεταιρισμό Στύψης

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου