× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ένας «Κουρσάρος» μας ξεναγεί στα μυστικά και στα μονοπάτια της μαγικής Ανάξου!

Γεύσεις πειρατικές και πειραγμένες, κοκτέιλ που ξεμυαλίζουν και τοπίο που σαγηνεύει. Το σνακ μπαρ Κουρσάρος σας καλεί στην παραλία της Ανάξου για μπάνιο, φαγητό πότό από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ

Δημοσίευση 14/7/2023

Ένας «Κουρσάρος» μας ξεναγεί στα μυστικά και στα μονοπάτια της μαγικής Ανάξου!

Πάμε Άναξο για μπάνιο και φαγητό; Η ιδέα μέσα στην κάψα του καλοκαιριού ακούγεται ευεργετικά δροσερή στα αυτιά μας, σαν μελωδία από κύμα ανάκατο με γέλια και ξενοιασιά κάτω από τον καθαρό ήλιο της Βόρειας Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραλία της Ανάξου είναι από τις πιο όμορφες αμμουδερές  παραλίες του νησιού  και αγαπημένος τουριστικός προορισμός Ελλήνων και ξένων επισκεπτών κάθε χρόνο οι οποίοι έχουν λατρέψει την όμορφη ακτή της, τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας και τα γραφικά ταβερνάκια. 

Πόσες ανάσες δροσιάς και ελευθερίας μπορεί να πάρει κανείς σε έναν τόπο; Στην Άναξο μπορείς απλά να αφήσεις την ψυχή σου να σε οδηγήσει σε μαγικά μονοπάτια και καταπράσινα βουνά που οδηγούν σε οχυρά που αν τα βρεις θα αγναντέψεις από το ακρωτήριο Κόρακας μέχρι την Μήθυμνα, μικρούς κρυμμένους καταρράκτες που ξεπηδούν με ορμή και χάρη μέσα από το τοπίο της ηφαιστειακής πέτρας. Θα βρεις και έρημα  ξωκλήσια χτισμένα σε πανάρχαιους τόπους παλιών θεών από άλλες εποχές  και αρχαίους  τάφους κοντά σε μεσαιωνικές πολιτείες που λύγισαν στο πέρασμα του χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όταν τελειώσεις όλο αυτό το ταξίδι, θέλεις μια στάλα δροσιά να ξεδιψάσεις, μια ιστορία να ακούσεις, να μιλήσεις με ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο αυτό συντροφιά με νόστιμους μεζέδες και καλό φαγητό.

Μέσα σε όλη αυτή την μαγική περιήγηση στην παραλία της Ανάξου συναντούμε τον «Κουρσάρο» και τον ιδιοκτήτή του Ιγνάτη Χαλκιώτη. Μας υποδέχθηκε με χαμόγελο και δέχθηκε με χαρά να μιλήσει για την προσπάθεια που κάνει από πέρυσι στην επιχείρηση Snack bar που λειτουργεί στην περιοχή, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ιγνάτης όμως δεν θέλει να μιλήσει για εκείνον και τον Κουρσάρο του μόνο. Θέλει να μας πει για την Άναξο, για τον τόπο αυτόν τον μαγικό ο οποίος αξίζει να αναπτυχθεί και να αναδειχθεί τουριστικά ακόμη περισσότερο, να γίνει γνωστός στα πέρατα της γης, τόση ομορφιά άλλωστε που αλλού θα βρεις , μας λέει. Μόνο εδώ στη Λέσβο.

Πες μας για το μαγαζί σου, του λέμε. «Ναι θα σας μιλήσω γι αυτό,  αλλά πριν από αυτό θέλω να πω ότι τούτη εδώ η όμορφη γωνιά του νησιού μας, φιλοξενεί ποιοτικές  προσεγμένες επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία διαχειρίζονται άνθρωποι του τόπου μας και όχι μεγαλοεπιχειρηματίες και καρτέλ ξενοδοχείων. Τα διαχειρίζονται με αγάπη, σεβασμό στο περιβάλλον και στο τοπίο, χωρίς αυθαιρεσίες και φαραωνικές κατασκευές. Αυτό πρέπει να διαδοθεί, να προβληθεί να το μάθει όλος ο κόσμος και να έρθει κοντά μας για να εκτιμήσει την προσπάθεια που κάνουμε με κόπο, αγώνα και πολύ μεράκι.

Ο «Κουρσάρος» ξεκίνησε να λειτουργεί από πέρυσι και είναι ένα στέκι για ανθρώπους που εκτιμούν την καλή κουζίνα, το νόστιμο, ποιοτικό και υγιεινό φαγητό το οποίο όμως δεν στερείται σε γεύση και νοστιμιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ένα σνακ μπαρ που τα έχει όλα.  Ξεκινάς από νωρίς το πρωί με γευστικό πρωινό καφέ και μπάνιο στην παραλία. Συνεχίζεις το μεσημεράκι με νόστιμα σνακ τα οποία είναι φτιαγμένα με μεράκι, φαντασία και αγνά ντόπια προϊόντα τα οποία ο Ιγνάτης έχει ξεχωρίσει και αξιοποιεί  στο κατάστημά του μέσα από ευφάνταστες δημιουργίες. Συνεχίζεις το βραδάκι με καλή μουσική στη σωστή ένταση για να χαλαρώσεις, να μιλήσεις και να απολαύσεις τη θέα και την θαλασσινή αύρα της Ανάξου, δροσερά κοκτέιλ και υπέροχα πειραγμένα ελληνικά και όχι μόνο πιάτα.

«Το μαγείρεμα είναι τέχνη, λατρεία, δημιουργία, μας λέει ο Ιγνάτης. Αν έχεις μάλιστα αγνά υλικά με αρώματα όπως αυτά των λεσβιακών προϊόντων τότε η λαχτάρα της δημιουργίας είναι ακόμη μεγαλύτερη. Η αγάπη και η έμπνευση της στιγμής μας οδηγεί σε μαγικές δημιουργίες. Είναι αλήθεια μαγεία να παίρνεις δυο τρία υλικά απλά και ταπεινά και να φτιάχνεις αριστουργήματα». 

Στις σπεσιαλιτέ του καταστήματος είναι το  μιλφέιγ ντομάτας με πέστο και ψημένο τυρί, οι μπρουσκέτες σε φανταστικές γεύσεις, σαλάτα με πλιγούρι και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας γίνεται σπεσιαλιτέ με έμπευση και φαντασία 

Στον κατάλογο του κουρσάρου βρίσκει κανείς  απίθανες  γεύσεις σε μεγάλη ποικιλία καθώς και ζουμερά μπέργκερ με χειροποίητο μπιφτέκι, κλαμπ σάντουιτς και ποικιλίες που συνοδεύουν ιδανικά τη μπύρα, το ούζο και τα ποτά σας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα μουσικά event του «κουρσάρου» που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα ακούσματα και ντύνουν τις νύχτες με πειρατικές νότες και ξενοιασιά.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μυτιλήνη: 16.563 οι αφίξεις τουριστών με τσάρτερ τον Αύγουστο

Σχεδόν οι μισοί τουρίστες της Λέσβου ήταν από Αγγλία και Ολλανδία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

«Μας απέκλεισαν από τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου»

Η παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Μυτιλήνης», εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταγγέλει τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου για τακτικές αποκλεισμού και άρνησης εγγραφής στα μητρώα του
ΑΓΡΟΤΕΣ

Την τελευταία στιγμή ανακοινώθηκε η παράταση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Δείτε εδώ μέχρι πότε μπορούν να κατατεθούν οι ενιαίες αιτήσεις ενίσχυσης των αγροτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Ενέργειες που ανακόπτουν το τουριστικό κύμα από Τουρκία είναι επιζήμιες»

Δήλωση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για την αναστάτωση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες με το χαράτσι των πέντε ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολούμενων

Διαβάστε εδώ τί αλλάζει από 1 Ιανουαρίου του 2025
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μεγάλες ζημιές για τους μαστιχοπαραγωγούς της Χίου

Η λιγοστή βροχή έκανε πολύ μεγάλη ζημιά
ΕΛΛΑΔΑ

Ζημιές ανακοίνωσε η Group Attica για το πρώτο εξάμηνο του 2024

Αιτία των ζημιών αποτελεί η επίδραση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΑΝΕΚ στο συνολικό οικονομικό αποτέλεσμα του ομίλου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Απαιτούνται περισσότεροι ναυαγοσώστες για το καλοκαίρι του 2025 στη Λέσβο

Πονοκέφαλος η πρόσληψή τους, αλλά και αναγκαιότητα στις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού
ΓΕΥΣΗ

Ολοκληρώθηκε ο τρύγος στους βιολογικούς αμπελώνες του Οινοφόρου

«Παρά τις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες η ποιότητα των σταφυλιών ήταν εξαιρετική»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τρελά κέρδη για τους εμπόρους ελαιολάδου

Αλλά οι χονδρικές τιμές τον Αύγουστο του 2024 έχουν υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα του Αυγούστου του 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου η τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους