× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ένας «Κουρσάρος» μας ξεναγεί στα μυστικά και στα μονοπάτια της μαγικής Ανάξου!

Γεύσεις πειρατικές και πειραγμένες, κοκτέιλ που ξεμυαλίζουν και τοπίο που σαγηνεύει. Το σνακ μπαρ Κουρσάρος σας καλεί στην παραλία της Ανάξου για μπάνιο, φαγητό πότό από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ

Δημοσίευση 14/7/2023

Ένας «Κουρσάρος» μας ξεναγεί στα μυστικά και στα μονοπάτια της μαγικής Ανάξου!
' χρόνος ανάγνωσης

Πάμε Άναξο για μπάνιο και φαγητό; Η ιδέα μέσα στην κάψα του καλοκαιριού ακούγεται ευεργετικά δροσερή στα αυτιά μας, σαν μελωδία από κύμα ανάκατο με γέλια και ξενοιασιά κάτω από τον καθαρό ήλιο της Βόρειας Λέσβου.

Η παραλία της Ανάξου είναι από τις πιο όμορφες αμμουδερές  παραλίες του νησιού  και αγαπημένος τουριστικός προορισμός Ελλήνων και ξένων επισκεπτών κάθε χρόνο οι οποίοι έχουν λατρέψει την όμορφη ακτή της, τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας και τα γραφικά ταβερνάκια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσες ανάσες δροσιάς και ελευθερίας μπορεί να πάρει κανείς σε έναν τόπο; Στην Άναξο μπορείς απλά να αφήσεις την ψυχή σου να σε οδηγήσει σε μαγικά μονοπάτια και καταπράσινα βουνά που οδηγούν σε οχυρά που αν τα βρεις θα αγναντέψεις από το ακρωτήριο Κόρακας μέχρι την Μήθυμνα, μικρούς κρυμμένους καταρράκτες που ξεπηδούν με ορμή και χάρη μέσα από το τοπίο της ηφαιστειακής πέτρας. Θα βρεις και έρημα  ξωκλήσια χτισμένα σε πανάρχαιους τόπους παλιών θεών από άλλες εποχές  και αρχαίους  τάφους κοντά σε μεσαιωνικές πολιτείες που λύγισαν στο πέρασμα του χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όταν τελειώσεις όλο αυτό το ταξίδι, θέλεις μια στάλα δροσιά να ξεδιψάσεις, μια ιστορία να ακούσεις, να μιλήσεις με ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο αυτό συντροφιά με νόστιμους μεζέδες και καλό φαγητό.

Μέσα σε όλη αυτή την μαγική περιήγηση στην παραλία της Ανάξου συναντούμε τον «Κουρσάρο» και τον ιδιοκτήτή του Ιγνάτη Χαλκιώτη. Μας υποδέχθηκε με χαμόγελο και δέχθηκε με χαρά να μιλήσει για την προσπάθεια που κάνει από πέρυσι στην επιχείρηση Snack bar που λειτουργεί στην περιοχή, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ιγνάτης όμως δεν θέλει να μιλήσει για εκείνον και τον Κουρσάρο του μόνο. Θέλει να μας πει για την Άναξο, για τον τόπο αυτόν τον μαγικό ο οποίος αξίζει να αναπτυχθεί και να αναδειχθεί τουριστικά ακόμη περισσότερο, να γίνει γνωστός στα πέρατα της γης, τόση ομορφιά άλλωστε που αλλού θα βρεις , μας λέει. Μόνο εδώ στη Λέσβο.

Πες μας για το μαγαζί σου, του λέμε. «Ναι θα σας μιλήσω γι αυτό,  αλλά πριν από αυτό θέλω να πω ότι τούτη εδώ η όμορφη γωνιά του νησιού μας, φιλοξενεί ποιοτικές  προσεγμένες επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία διαχειρίζονται άνθρωποι του τόπου μας και όχι μεγαλοεπιχειρηματίες και καρτέλ ξενοδοχείων. Τα διαχειρίζονται με αγάπη, σεβασμό στο περιβάλλον και στο τοπίο, χωρίς αυθαιρεσίες και φαραωνικές κατασκευές. Αυτό πρέπει να διαδοθεί, να προβληθεί να το μάθει όλος ο κόσμος και να έρθει κοντά μας για να εκτιμήσει την προσπάθεια που κάνουμε με κόπο, αγώνα και πολύ μεράκι.

Ο «Κουρσάρος» ξεκίνησε να λειτουργεί από πέρυσι και είναι ένα στέκι για ανθρώπους που εκτιμούν την καλή κουζίνα, το νόστιμο, ποιοτικό και υγιεινό φαγητό το οποίο όμως δεν στερείται σε γεύση και νοστιμιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ένα σνακ μπαρ που τα έχει όλα.  Ξεκινάς από νωρίς το πρωί με γευστικό πρωινό καφέ και μπάνιο στην παραλία. Συνεχίζεις το μεσημεράκι με νόστιμα σνακ τα οποία είναι φτιαγμένα με μεράκι, φαντασία και αγνά ντόπια προϊόντα τα οποία ο Ιγνάτης έχει ξεχωρίσει και αξιοποιεί  στο κατάστημά του μέσα από ευφάνταστες δημιουργίες. Συνεχίζεις το βραδάκι με καλή μουσική στη σωστή ένταση για να χαλαρώσεις, να μιλήσεις και να απολαύσεις τη θέα και την θαλασσινή αύρα της Ανάξου, δροσερά κοκτέιλ και υπέροχα πειραγμένα ελληνικά και όχι μόνο πιάτα.

«Το μαγείρεμα είναι τέχνη, λατρεία, δημιουργία, μας λέει ο Ιγνάτης. Αν έχεις μάλιστα αγνά υλικά με αρώματα όπως αυτά των λεσβιακών προϊόντων τότε η λαχτάρα της δημιουργίας είναι ακόμη μεγαλύτερη. Η αγάπη και η έμπνευση της στιγμής μας οδηγεί σε μαγικές δημιουργίες. Είναι αλήθεια μαγεία να παίρνεις δυο τρία υλικά απλά και ταπεινά και να φτιάχνεις αριστουργήματα». 

Στις σπεσιαλιτέ του καταστήματος είναι το  μιλφέιγ ντομάτας με πέστο και ψημένο τυρί, οι μπρουσκέτες σε φανταστικές γεύσεις, σαλάτα με πλιγούρι και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας γίνεται σπεσιαλιτέ με έμπευση και φαντασία 

Στον κατάλογο του κουρσάρου βρίσκει κανείς  απίθανες  γεύσεις σε μεγάλη ποικιλία καθώς και ζουμερά μπέργκερ με χειροποίητο μπιφτέκι, κλαμπ σάντουιτς και ποικιλίες που συνοδεύουν ιδανικά τη μπύρα, το ούζο και τα ποτά σας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα μουσικά event του «κουρσάρου» που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα ακούσματα και ντύνουν τις νύχτες με πειρατικές νότες και ξενοιασιά.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις οδοντιάτρων και ψυχολόγων από το Λιμενικό Σώμα

Δείτε αναλυτικά τις λεπτομέρειες της προκήρυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκινά η τελευταία διαβροχή για τον δάκο της ελιάς στη Λέσβο

Από τις 13 Οκτωβρίου η νέα φάση ψεκασμών — Επικεντρώνεται στις περιοχές με καρποφορία και αυξημένες συλλήψεις δάκου. Οδηγίες προς παραγωγούς, βιοκαλλιεργητές και συνεταιρισμούς από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μεγάλο φιάσκο στη βιολογική γεωργία καταγγέλλει η ΠΟΓΕΔΥ

«Η κυβέρνηση θυσιάζει τους έντιμους βιοκαλλιεργητές για τα λαμόγια» υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεχειλίζει η οργή των αγροτών σε όλη την Ελλάδα

«Κλέφτες, πού είναι τα λεφτά μας;», φώναζαν οι αγροκτηνοτρόφοι της Βοιωτίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αύξηση της παραγωγής κρασοστάφυλων στη Λήμνο

Την ικανοποίηση του από αυτή την εξέλιξη εκφράζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός του νησιού
ΕΛΛΑΔΑ

H Ελλάδα πρώτη στην Ε.Ε. στις υπερωρίες

Αποκαλυπτικά στοιχεία έδωσε στην δημοσιότητα η Eurostat
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο βροχερός Οκτώβρης της Λέσβου σε αριθμούς

Κρίσιμο ζήτημα είναι να υπάρξει καλή κατανομή του νερού που δέχεται το νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Δείτε εδώ το ύψος της βροχόπτωσης στην πόλη και τα χωριά του νησιού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΙΒΛΙΟ

Δημιουργικά Σάββατα με βιβλιοδεσία στο εργαστήριο tortuguita

Σάββατο 11/10: Ραφή αλυσίδας (Chain Stitch) – Σάββατο 25/10: Single Section Booklets
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Με την πλάτη στον τοίχο οι αγρότες της Αγιάσου

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Αγιάσου, Προκόπης Δουλαδέλλης, μίλησε το «Ν» για την τρέχουσα κατάσταση του Συνεταιρισμού, τους στόχους της νέας διοίκησης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Η κυβέρνηση απουσιάζει από τον πρωτογενή τομέα των νησιών μας»

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλλη μιλά για τη δακοκτονία, τις αποζημιώσεις, τα ευρωπαϊκά προγράμματα και την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται οι εμπορικές συναλλαγές με IRIS

Υποχρεωτική η αποδοχή των πληρωμών με το σύστημα άμεσων συναλλαγών από την 1η Νοεμβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στα 7,85 ευρώ το φρέσκο λάδι της Αθηνολιάς

Ισχυρό ξεκίνημα για τη σεζόν 2025 – 2026 από τον Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων Λακωνίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ