× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ένας «Κουρσάρος» μας ξεναγεί στα μυστικά και στα μονοπάτια της μαγικής Ανάξου!

Γεύσεις πειρατικές και πειραγμένες, κοκτέιλ που ξεμυαλίζουν και τοπίο που σαγηνεύει. Το σνακ μπαρ Κουρσάρος σας καλεί στην παραλία της Ανάξου για μπάνιο, φαγητό πότό από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ

Δημοσίευση 14/7/2023

Ένας «Κουρσάρος» μας ξεναγεί στα μυστικά και στα μονοπάτια της μαγικής Ανάξου!

Πάμε Άναξο για μπάνιο και φαγητό; Η ιδέα μέσα στην κάψα του καλοκαιριού ακούγεται ευεργετικά δροσερή στα αυτιά μας, σαν μελωδία από κύμα ανάκατο με γέλια και ξενοιασιά κάτω από τον καθαρό ήλιο της Βόρειας Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραλία της Ανάξου είναι από τις πιο όμορφες αμμουδερές  παραλίες του νησιού  και αγαπημένος τουριστικός προορισμός Ελλήνων και ξένων επισκεπτών κάθε χρόνο οι οποίοι έχουν λατρέψει την όμορφη ακτή της, τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας και τα γραφικά ταβερνάκια. 

Πόσες ανάσες δροσιάς και ελευθερίας μπορεί να πάρει κανείς σε έναν τόπο; Στην Άναξο μπορείς απλά να αφήσεις την ψυχή σου να σε οδηγήσει σε μαγικά μονοπάτια και καταπράσινα βουνά που οδηγούν σε οχυρά που αν τα βρεις θα αγναντέψεις από το ακρωτήριο Κόρακας μέχρι την Μήθυμνα, μικρούς κρυμμένους καταρράκτες που ξεπηδούν με ορμή και χάρη μέσα από το τοπίο της ηφαιστειακής πέτρας. Θα βρεις και έρημα  ξωκλήσια χτισμένα σε πανάρχαιους τόπους παλιών θεών από άλλες εποχές  και αρχαίους  τάφους κοντά σε μεσαιωνικές πολιτείες που λύγισαν στο πέρασμα του χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όταν τελειώσεις όλο αυτό το ταξίδι, θέλεις μια στάλα δροσιά να ξεδιψάσεις, μια ιστορία να ακούσεις, να μιλήσεις με ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο αυτό συντροφιά με νόστιμους μεζέδες και καλό φαγητό.

Μέσα σε όλη αυτή την μαγική περιήγηση στην παραλία της Ανάξου συναντούμε τον «Κουρσάρο» και τον ιδιοκτήτή του Ιγνάτη Χαλκιώτη. Μας υποδέχθηκε με χαμόγελο και δέχθηκε με χαρά να μιλήσει για την προσπάθεια που κάνει από πέρυσι στην επιχείρηση Snack bar που λειτουργεί στην περιοχή, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ιγνάτης όμως δεν θέλει να μιλήσει για εκείνον και τον Κουρσάρο του μόνο. Θέλει να μας πει για την Άναξο, για τον τόπο αυτόν τον μαγικό ο οποίος αξίζει να αναπτυχθεί και να αναδειχθεί τουριστικά ακόμη περισσότερο, να γίνει γνωστός στα πέρατα της γης, τόση ομορφιά άλλωστε που αλλού θα βρεις , μας λέει. Μόνο εδώ στη Λέσβο.

Πες μας για το μαγαζί σου, του λέμε. «Ναι θα σας μιλήσω γι αυτό,  αλλά πριν από αυτό θέλω να πω ότι τούτη εδώ η όμορφη γωνιά του νησιού μας, φιλοξενεί ποιοτικές  προσεγμένες επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία διαχειρίζονται άνθρωποι του τόπου μας και όχι μεγαλοεπιχειρηματίες και καρτέλ ξενοδοχείων. Τα διαχειρίζονται με αγάπη, σεβασμό στο περιβάλλον και στο τοπίο, χωρίς αυθαιρεσίες και φαραωνικές κατασκευές. Αυτό πρέπει να διαδοθεί, να προβληθεί να το μάθει όλος ο κόσμος και να έρθει κοντά μας για να εκτιμήσει την προσπάθεια που κάνουμε με κόπο, αγώνα και πολύ μεράκι.

Ο «Κουρσάρος» ξεκίνησε να λειτουργεί από πέρυσι και είναι ένα στέκι για ανθρώπους που εκτιμούν την καλή κουζίνα, το νόστιμο, ποιοτικό και υγιεινό φαγητό το οποίο όμως δεν στερείται σε γεύση και νοστιμιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ένα σνακ μπαρ που τα έχει όλα.  Ξεκινάς από νωρίς το πρωί με γευστικό πρωινό καφέ και μπάνιο στην παραλία. Συνεχίζεις το μεσημεράκι με νόστιμα σνακ τα οποία είναι φτιαγμένα με μεράκι, φαντασία και αγνά ντόπια προϊόντα τα οποία ο Ιγνάτης έχει ξεχωρίσει και αξιοποιεί  στο κατάστημά του μέσα από ευφάνταστες δημιουργίες. Συνεχίζεις το βραδάκι με καλή μουσική στη σωστή ένταση για να χαλαρώσεις, να μιλήσεις και να απολαύσεις τη θέα και την θαλασσινή αύρα της Ανάξου, δροσερά κοκτέιλ και υπέροχα πειραγμένα ελληνικά και όχι μόνο πιάτα.

«Το μαγείρεμα είναι τέχνη, λατρεία, δημιουργία, μας λέει ο Ιγνάτης. Αν έχεις μάλιστα αγνά υλικά με αρώματα όπως αυτά των λεσβιακών προϊόντων τότε η λαχτάρα της δημιουργίας είναι ακόμη μεγαλύτερη. Η αγάπη και η έμπνευση της στιγμής μας οδηγεί σε μαγικές δημιουργίες. Είναι αλήθεια μαγεία να παίρνεις δυο τρία υλικά απλά και ταπεινά και να φτιάχνεις αριστουργήματα». 

Στις σπεσιαλιτέ του καταστήματος είναι το  μιλφέιγ ντομάτας με πέστο και ψημένο τυρί, οι μπρουσκέτες σε φανταστικές γεύσεις, σαλάτα με πλιγούρι και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας γίνεται σπεσιαλιτέ με έμπευση και φαντασία 

Στον κατάλογο του κουρσάρου βρίσκει κανείς  απίθανες  γεύσεις σε μεγάλη ποικιλία καθώς και ζουμερά μπέργκερ με χειροποίητο μπιφτέκι, κλαμπ σάντουιτς και ποικιλίες που συνοδεύουν ιδανικά τη μπύρα, το ούζο και τα ποτά σας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα μουσικά event του «κουρσάρου» που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα ακούσματα και ντύνουν τις νύχτες με πειρατικές νότες και ξενοιασιά.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Ήρθε η ώρα για τις νέες αιτήσεις του επιδόματος παιδιού

Δείτε εδώ πως θα κάνουν ηλεκτρονικά την αίτηση οι δικαιούχοι
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται η αυτόματη είσπραξη του ΦΠΑ

Νέο σχεδιασμό προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Έτοιμο το βιολογικό πετιμέζι Ανεμώτιας της νέας χρονιάς

Ένα προϊόν της Λέσβου χωρίς συντηρητικά, χρωστικές ουσίες ή ζάχαρη! Έχει βελούδινη υφή και είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, σιδήρου, ασβεστίου, βιταμινών Α, Β, C και αντιοξειδωτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Τί δείχνουν οι γαλάζιες αντιδράσεις για το μπάχαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η επιστροφή αγροτικών επιδοτήσεων που ζητά ο Οργανισμός προκαλεί τριγμούς στην Ν.Δ. καθώς βουλευτές και στελέχη του κόμματος φοβούνται τσουνάμι αντιδράσεων από τους αγρότες αν δεν πληρωθεί η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μποναμάς για τους ακτοπλόους μέσω νησιωτικής πολιτικής...

Αποκαλυπτική η ομιλία του υπουργού Ναυτιλίας στο 15ο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 11 Οκτωβρίου

Θα καταβληθούν 71,7 εκατ. ευρώ σε 69.835 δικαιούχους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

26.500 ευρώ απευθείας ανάθεση από την Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου για χάρτες!

Στην τουρκική αλλά και... εβραϊκή γλώσσα! –Διαγωνισμό και όχι απευθείας ανάθεση ζήτησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Σταμάτης Κάρμαντζης στη συνεδρίαση του οργάνου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΚΟΣΜΟΣ

Επιζωοτία καταρροϊκού πυρετού στην Ανδαλουσία

Η τοπική κυβέρνηση προμηθεύτηκε 970.000 εμβόλια για τον εμβολιασμό προβάτων και βοοειδών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ισπανία: Χαμηλώνει το «ταβάνι» για την παραγωγή ελαιολάδου

Κάτω από τους 1,3 εκατ. τόνους ο όγκος παραγωγής σύμφωνα με την εκτίμηση που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Γεωργίας της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Αγκομαχώντας προχωρά ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές

Η νέα δρομολογιακή περίοδος στην ακτοπλοΐα ξεκινά την 1η Νοεμβρίου και το ΣΑΣ ενέκρινε τους όρους του διαγωνισμού στις 26 Σεπτεμβρίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Χαμηλή πτήση για την παραγωγή κρασιού στην Ελλάδα

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα διαμορφώνεται και την τρέχουσα χρονιά ο όγκος παραγωγής σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή ανεβάζει τις τιμές του αργού πετρελαίου

Αύξηση 4,34% για πετρέλαιο τύπου μπρεντ σε μία μόλις ημέρα