× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χόρεψαν, τραγούδησαν με την Cantaλαλούν και ανηφόρισαν για Βόρεια Ελλάδα

Καλοκαιρινές δράσεις από τον Χορευτικό Όμιλο Μυτιλήνης «Αιολείς»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/7/2023

Χόρεψαν, τραγούδησαν με την Cantaλαλούν και ανηφόρισαν για Βόρεια Ελλάδα

Ο Χορευτικός Όμιλος Μυτιλήνης ‘οι Αιολείς’ και η Διαπολιτισμική χορωδία Cantaλαλούν πραγματοποίησαν με επιτυχία την Τετάρτη 28 Ιουνίου,  στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, την μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Τίνος να πω τον πόνο μου.. Χορεύοντας και τραγουδώντας  τη ζωή που γίνεται μνήμη.». Τις επόμενες ημέρες ανηφόρισαν στη Βόρεια Ελλάδα σε τετραήμερη εκδρομή όπου και εκεί δεν έλειπε ο χορός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κοινός τόπος στην πρώτη εκδήλωση σε αυτό το ταξίδι στο χορό και το τραγούδι, έγινε ο ανθρώπινος πόνος, η απώλεια και η μνήμη, που συν-κινούν και κάνουν την κραυγή τραγούδι. «Έτσι, παρουσιάσαμε χορούς από την Ήπειρο, τη Λέσβο και τα Δωδεκάνησα, αλλά και πολλά όμορφα τραγούδια, παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, μέσα από τα οποία προσπαθήσαμε να ξορκίσουμε τον πόνο της αγάπης, της απώλειας, της ξενιτιάς, της προσφυγιάς, της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο. Ήταν μια παράσταση που αγκαλιάστηκε από το κοινό και μας γέμισε χαρά και αισιοδοξία για μελλοντικές παραστάσεις και συνεργασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα θέλαμε, αρχικά, να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς για τη διοργάνωση και τη φιλοξενία που μας παρείχαν στο χώρο του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή. Ακόμη, το Δήμο Δυτικής Λέσβου για τη συνδρομή του στη διοργάνωση αυτή.

Επιπλέον, να ευχαριστήσουμε τους εμπνευστές και δασκάλους των ομάδων που συμμετείχαν, Αργύρη Χατζημαλλή, Μαρία Σεϊτανίδου και Μαρίζα Βαμβουκλή, για τη διδασκαλία και την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης προσπάθειας. Θερμές ευχαριστίες στους μουσικούς, χορευτές, χορωδούς, τα μέλη και των δυο συλλόγων, στους ανθρώπους που επιμελήθηκαν τον ήχο, το φωτισμό, τις φωτογραφίες και το βίντεο, σε όλους όσους κοπίασαν για την πραγματοποίηση της παράστασης αυτής. Για τον κόπο, την προσπάθεια, την υπομονή και τον πολύ από το χρόνο τους που διέθεσαν για τις πρόβες και την παράσταση.  

Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους εσάς που παρευρεθήκατε στην εκδήλωση μας και μας στηρίξατε με την παρουσία και το χειροκρότημά σας. Αυτή η ανταπόκριση σας, για ακόμη μια φορά, μας δίνει δύναμη για να προσπαθήσουμε για ακόμη ομορφότερα πράγματα στο μέλλον!»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, ο Χορευτικός Όμιλος Μυτιλήνης «οι Αιολείς», ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φάρος» Νέων Μουδανιών, συμμετείχε στην μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο ‘Το τελευταίο μπάρκο’, που πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό αμφιθέατρο των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, το Σάββατο 8 Ιουλίου. Με αφορμή αυτό το γεγονός, διοργάνωσε μια τετραήμερη εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα (6-9/7/2023). Πιο συγκεκριμένα, βρεθήκαν στην περιοχή της Ξάνθης, όπου αρχικά ξεναγηθήκαν στην Παλιά πόλη, ένα όμορφο και ‘ζωντανό’ παραδοσιακό οικισμό, και στο Λαογραφικό Μουσείο της Φιλοτεχνικής Ένωσης Ξάνθης (ΦΕΞ). Μέσα από αυτή την ξενάγηση ένιωσαν την πολυπολιτισμικότητα αυτής της πόλης, όπου άνθρωποι με διαφορετικές θρησκείες και γλώσσες, ζουν αρμονικά και ειρηνικά συνθέτοντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αστικό τοπίο. Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν την ορεινή περιοχή της Ροδόπης, ένα τόπο με πλούσια βιοποικιλότητα και φυσική ομορφιά, όπου ήρθαν σε επαφή με τον μειονοτικό πληθυσμό των Πομάκων, οι οποίοι τους παρουσίασαν την μουσική τους παράδοση και τέθηκαν οι βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες μαζί τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγωνιστική υποδοχή του Αδωνι Γεωργιάδη από συνταξιούχους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων του Δημοσίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου