× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μοναδικές και Προσκοπικές

Ολοκληρώθηκαν οι φετινές καλοκαιρινές κατασκηνώσεις στην Εφταλού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/7/2023

Μοναδικές και Προσκοπικές

Όμορφες αλλιώτικες καλοκαιρινές μέρες γεμάτες παιχνίδι στη φύση, φιλίες και γνώσεις έζησαν και φέτος τα παιδιά της Λέσβου. Τα Λυκόπουλα (παιδιά ηλικίας έξη έως 11 ετών), κι οι Πρόσκοποι (παιδιά ηλικίας 12 με 15 ετών) μέλη όλα των Αγελών Λυκοπούλων και των Προσκοπικών Ομάδων του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης, του 3ουΣυστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης και του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας κατασκήνωσαν και φέτος στο Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Κέντρο της Εφταλούς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο παλιό δημοτικό κάμπινγκ του Μολύβου, που αξιοποιείται από την Προσκοπική Κίνηση σε όφελος και της τοπικής κοινωνίας. Στον ίδιο χώρο, αναμένεται να κατασκηνώσουν πάντα στα πλαίσια προσκοπικών εκπαιδευτικών διαδικασιών Πρόσκοποι από τη Χίο και Ανιχνευτές από πολλά μέρη της Ελλάδας. Ενώ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα φιλοξενηθεί και η πανελλήνια δράση των ομάδων Μεγάλων Οδηγών / Ναυτοδηγών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Ας σημειωθεί ότι στις αρχές Αυγούστου οι καλοκαιρινές δράσεις των Προσκόπων της Λέσβου θα ολοκληρωθούν με τη μεγάλη θερινή δράση υπαίθρου της 2ης και της 3ης Κοινότητας Ανιχνευτών Μυτιλήνης στους νομούς Καβάλας και Δράμας.

 

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου με την ευκαιρία των θερινών εκπαιδευτικών κατασκηνωτικών δραστηριοτήτων της, θα ήθελε και δημόσια να ευχαριστήσει τα ενήλικα στελέχη των Προσκοπικών Συστημάτων της Λέσβου για το επίπεδο της εθελοντικής τους προσφοράς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στην Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, στον περιφερειάρχη και παλιό Πρόσκοπο Κώστα Μουτζούρη και στην Αντιπεριφερειάρχη Αναστασία Αντωνέλλη,  για τη χορηγία των αναμνηστικών t-shirts για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις δράσεις. Αλλά και στο Δήμο Δυτικής Λέσβου για την πολύτιμη του βοήθεια στη χωρίς προβλήματα λειτουργία του παλιού δημοτικού κάμπινγκ σε όφελος της νεολαίας του τόπου μας. Ευχαριστίες οφείλονται στο Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο, στους / στις Αντιδημάρχους Ανδρέα Αξή, Ασανούλα Γιαννή – Κοκινέλη, Ζαχαρώ Ιωακείμ και Αφροδίτη Βατή, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου Στρατή Γελαγώτη, στον Πρόεδρο της Κοινότητας Μήθυμνας Θανάση Ανδριώτη και σε όλους τους / τις συνεργάτες τους. 

Στην υλοποίηση της κατασκήνωσης συνέτειναν τα μέγιστα ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Γρηγόρης Μπουντλιάκης, συνεργάτες του και στελέχη του Λόχου Διοικήσεως του Σχηματισμού.

Πολύ σημαντική ήταν η στήριξη των κατασκηνώσεων με χορηγίες των εταιρειών ΕΛΑΪΤΗΣ  και Α.Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και του καταστήματος κατασκηνωτικού υλικού «Άλμπατρος». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσωπικές ευχαριστίες οφείλονται τέλος στους παλιούς Προσκόπους Σταύρο Μυρογιάννη και Μανόλη Τζαννέτο για τη σημαντική τους βοήθεια.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Aνοιξε το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ