× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αριστες επιδόσεις και πρωτιές από τα Λύκεια της περιφέρειας

Οι υποψήφιοι των χωριών της Λέσβου παρά τις αντιξοότητες, τις αποστάσεις και τα ατέλειωτα χιλιόμετρα στο δρόμο κατάφεραν για άλλη μια χρονιά να διαπρέψουν και να αποδείξουν την αξία της προσπάθειας

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 29/6/2023

Αριστες επιδόσεις και πρωτιές από τα Λύκεια της περιφέρειας

Ξεχωριστές πρωτιές και πολύ καλές επιδόσεις εξασφάλισαν φέτος τα σχολεία της περιφέρειας στη Λέσβο αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στα χωριά του νησιού μας τα παιδιά και οι νέοι προσπαθούν και αγωνίζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα παιδιά της περιφέρειας μετακινούνται καθημερινά για το σχολείο τους το οποίο είναι σε άλλη περιοχή από τον τόπο κατοικίας τους ενώ αρκετοί από αυτούς δήλωσαν ότι περνούσαν πάνω από 12 ώρες εκτός σπιτιού προκειμένου να πάνε στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα μαθήματα που είναι σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι τους. 

Καταφέραμε να μιλήσουμε με όλα τα σχολεία της περιφέρειας πλην του Λυκείου Γέρας που δεν απάντησε το τηλέφωνό του. Ζητάμε την κατανόησή σας σε περίπτωση που μιας διέφυγε κάποιος υποψήφιος και φυσικά μη διστάστε να επικοινωνήστε στο 2251028000 ή στο mail [email protected] για οποιαδήποτε προσθήκη υποψηφίου. 

Λύκειο Πέτρας 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεχωριστές επιδόσεις καθώς και τον χρυσό αριστούχο τον Στρατή Παπουτσάνη είχε φέτος το Γενικό Λύκειο της Πέτρας το οποίο όπως κάθε χρόνο είναι μέσα στη λίστα των επιτυχιών στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών ξεχωρίζει ο Βασίλης Βουργουτζής που συγκέντρωσε 18.230 μόρια τα οποία ελπίζει ότι θα τον στείλουν είτε σε σχολή Νομικής είτε σε σχολή Ψυχολογίας που είναι οι μεγάλες του αγάπες. Οι καλύτερες βαθμολογίες του Βασίλη ήταν στα Λατινικά 19,7 και στα Αρχαίο 18,6

Ο ίδιος δηλώνει ότι η χρονιά φέτος ήταν πού πιεστική και δύσκολη ωστόσο προσθέτει ότι με συστηματικό διάβασμα και προσπάθεια όλα πήγαν καλά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν είχα πολύ ελεύθερο χρόνο, όμως προσπαθούσα τα Σαββατοκύριακα να πηγαίνω τρέξιμο και ποδήλατομ, να βγαίνω με φίλους και γενικά να παίρνω ανάσες από το διάβασμα και την πίεση της εβδομάδας»

Με πολύ καλή βαθμολογία ξεχωρίζει από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Λύκειο της Πέτρας και η Θεοφανία Κανελοπούλου η οποία μιλά για μια αγχωτική και ψυχοφθόρα χρονιά η οποία όμως στο τέλος δίνει μια καλή ανταμοιβή. Οι καλύτερες επιδόσεις για την Θεοφανία ήταν στα Λατινικά 19,8 και στην Ιστορία 17,9. Συνολικά συγκέντρωσε 17.725 μόρια.

«Προσπαθούσα να ξεκουράζομαι όσο ήταν δυνατόν και να βγαίνω λίγο με φίλους. Σημαντικό ήταν  για μένα ήταν το περπάτημα που με βοηθούσε να καθαρίσει το μυαλό μου και να ηρεμήσω». Η Θεοφανία με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε βάζει πλώρη για Νομικές σχολές. 

Με αρκετό άγχος και διάβασμα κύλησε η χρονιά και για την Στέλλα Βέλου από την κατεύθυνση θετικών σπουδών, η οποία όπως ομολογεί δυσκολεύτηκε και είχε λίγο περισσότερο άγχος για τις επιδόσεις της στην Χημεία. Η Στέλλα συγκέντρωσε 18.005 μόρια με καλύτερες επιδόσεις σε Φυσική 19,1 και Μαθηματικά 18,6. 

«Η μόνη ευχαρίστηση τη χρονιά που πέρασε ήταν τα Σαββατόβραδα που έβγαινα λίγο με φίλους. Αυτό με βοηθούσε πολύ να ηρεμώ και να ξεκουράζομαι. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και τώρα θα μπορέσω να ξεκουραστώ». 

Η Στέλλα με τη βαθολογία που συγκέντρωσε βάζει πλώρη για το Πολυτεχνείο και τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. 

Η συγκέντρωση στο στόχο και το μεθοδικό διάβασμα, φαίνεται ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας για το Φώτη Γεωργέλλη ο οποίος από την κατεύθυνση των Επαγγελμάτων Υγείας συγκέντρωσε 17.560 μόρια. Ο ίδιος δηλώνει χαρούμενος για την επίδοσή του, αν και όπως λέει θα μπορούσε να πάει και καλύτερα αν τον βοηθούσε λίγο η έκθεση σε κάθε περίπτωση ο Φώτης έγραψε 18 στη Φυσική, 19 στη Χημεία και 18,4 στη Βιολογία.

«Επικεντρώθηκα στο στόχο και προσπαθούσα να χαλαρώνω όσο ήταν δυνατόν με τους φίλους μου και αγαπημένες ταινίες. Υπήρχε άγχος αλλά η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη» Ο Φώτης βάζει πλώρη για σχολές ιατρικής και φαρμακευτικής και ελπίζει ότι όλα θα πάνε καλά. 

Δύσκολη και πιεστική χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά και η Θεοφανία Βάλλιακα η οποία από την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής συγκέντρωσε 18.000 μόρια.

Η ίδια δηλώνει πολύ χαρούμενη για την επιτυχία της και σημειώνει ότι δίχως φίλους και οικογένεια η χρονιά δεν έβγαινε με τίποτα και την υποστήριξη φυσικά των καθηγητών. «Οι βόλτες και η μουσική με κράτησαν σε μια καλή ισορροπία δηλώνει, για να καταφέρω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της χρονιάς». Η Θεοφανία στοχεύει σε σχολές Πληροφορικής και Λογιστικής. 

Γενικό Λύκειο Άντισσας 

Πολύ καλές βαθμολογίες συναντά κανείς και στο ακριτικό Λύκειο Άντισσας όπου τα παιδιά καθημερινά έπρεπε να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για σχολείο και φροντιστήριο. 

Η Δήμητρα Κουδουνά που κατάγεται από τα Χίδυρα, χαρακτηρίζει τη χρονιά δύσκολη και απαιτητική. Παρά τις δυσκολίες όμως κατάφερε να συγκεντρώσει από την κατεύθυνση επαγγελμάτων υγείας 16.880 μόρια με 19άρι στη Φυσική και βάζει πλώρη για σχολές ιατρικής, οδοντιατρικής, κτηνιατρικής ή φαρμακευτικής ανάλογα με τις βάσεις. 

«Χρειάζεται πρόγραμμα και σύστημα. Γενικά η ύλη με καλό διάβασμα και υποστήριξη βγαίνει αλλά χρειάζεται να έχεις ανθρώπους να είναι δίπλα σου και να σε στηρίζουν ψυχολογικά. Τον ελεύθερο χρόνο, μου άρεσε να ακούω μουσική, αυτό με βοηθούσε να χαλαρώνω και να νιώθω καλύτερα». 

Την καθημερινή Οδύσσεια του περιγράφει στο «Ν» ο Ιωάννης Κωνσταντέλλης από τη Βατούσα ο οποίος χαρακτηρίζει πολύ ψυχοφθόρα τη φετινή χρονιά αφού πολλές ώρες τις ημέρας τις περνούσε στο δρόμο για το φροντιστήριο που είναι στην Καλλονή. «Ήταν μία ώρα να πας και μία να γυρίσεις. Γενικά όλο αυτό ήταν δύσκολο αλλά ευτυχώς τελείωσε και όλα πήγαν καλά. Το ελεύθερο χρόνο μου πήγαινα με φίλους στο καφενείο του χωριού. Τι άλλο να κάναμε;» Ο Γιάννης κατάφερε να συγκεντρώσει 15.900 μόρια στην κατεύθυνση θετικών σπουδών με 18 στα μαθηματικά. Ο ίδιος προς το παρόν βοηθά τον αδελφό του που είναι κτηνοτρόφος και δουλεύει λίγες ώρες και σε καφετέρια της περιοχής. Από τον Οκτώβρη ωστόσο βάζει πλώρη για Πολυτεχνείο και Σχολές Μηχανολόγων Μηχανικών. 

Πιεστική και απαιτητική χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά και η Ειρήνη Νικορέζου από τα Χίδυρα η οποία από την κατεύθυνση Επαγγελμάτων Υγείας κατέφερε να συγκεντρώσει 15.900 μόρια. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, που βγαίνει μόνο καλό πρόγραμμα, ξεκούραση όσο είναι δυνατό, καλό ύπνο και φαγητό. Δεν έβγαινα ιδιαίτερα παρά μόνο τις γιορτές όμως με βοηθούσε το περπάτημα και ο καθαρός αέρας». Η Ειρήνη βάζει πλώρη για σχολές Βιολογίας και Χημείας κατά προτίμηση στην Αθήνα. 

Δες τις προσφορές στο Κατάστημα Lidl Μυτιλήνης εδώ!

Λύκειο Πολιχνίτου

Κοριτσίστικο άρωμα έχουν οι πρωτιές στο Γενικό Λύκειο Πολιχνίτου όπου δύο κορίτσια από την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής κατάφεραν να διαπρέψουν. 

Η Μυρσίνη Σεβαστέλλη μιλώντας στο «Ν» κάνει λόγο για μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά με πολύ ψυχολογική πίεση ειδικά τον τελευταίο μήνα. Όπως αναφέρει το μόνο που έκανε για να ηρεμεί και να ξεκουράζεται ήταν να βγαίνει έξω με φίλους. Η Μυρσίνη συγκέντρωσε συνολικά 16.600 μόρια και όπως λέει επιθυμεί να περάσει στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής αν τα καταφέρει διαφορετικά θα δηλώσει σχολές Οικονομίας. 

Δύσκολη η χρονιά και για την Νεφέλη Μέρμυγκα η οποία η οποία σημειώνει ότι πλέον μετά το τέλος των εξετάσεων έχει αφήσει πίσω όλες τις δύσκολες στιγμές και προσπαθεί να ξαναβρεί τους φίλους και τις παρέες της που είχε χάσει στη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς. Η Νεφέλη 15.630 μόρια από την κατεύθυνση Οικονομίας και πληροφορικής και βάζει πλώρη για σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. 

Λύκειο Αγιάσου

Σημαντικές επιδόσεις και πολύ καλές βαθμολογίες εξασφάλισαν και οι υποψήφιοι του Λυκείου Αγιάσου οι οποίοι παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες κατάφεραν να διαπρέψουν και να βάλουν πλώρη για τις σχολές και τα πανεπιστήμια της επιλογής τους.

Πρώτος σε βαθμολογία από όλο το σχολείο είναι ο Παναγιώτης Τζανής από τη Θετική κατεύθυνση ο οποίος συγκέντρωσε 18.530 μόρια και βάζει πλώρη είτε για τη σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής που είναι και ο μεγάλος του στόχος είτε για Σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών σε Πολυτεχνείο. 

«Το μυστικό της επιτυχίας για μένα είναι νομίζω το μεθοδικό διάβασμα σε συγκεκριμένες ώρες. Γενικά έβγαινα κυρίως τα Σαββατοκύριακα με τους φίλους και την παρέα μου. Ευτυχώς η χρονιά πέρασε, τελείωσε και τώρα παίρνουμε ανάσες και ξεκουραζόμαστε».

Στο Λύκειο της Αγιάσου και στην κατεύθυνση θετικών σπουδών συναντάμε και την Αθανασία Αλεντά η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 16.850 μόρια. 

Όπως αναφέρει η ίδια κατάφερε να κρατήσει ισορροπίες όσο γινόταν μεταξύ διαβάσματος και ξεκούρασης και φρόντιζε πάντα να γεμίζει τις μπαταρίες της με ασχολίες που την ευχαριστούσαν. 

Η Αθανασία βάζει πλώρη για το Πολυτεχνείο είτε για τη σχολή Χημικών Μηχανικών είτε για τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. 

Ιδιαίτερα πιεστική χρονιά χαρακτηρίζει τη φετινή η Ελισάβετ Τσολάκη η οποία από την κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών σπουδών συγκέντρωσε 17.980 μόρια με καλύτερο βαθμό στα Λατινικά 19,5. 

«Πολλά φροντιστήρια, πολύ διάβασμα και αρκετή πίεση. Κάποιες φορές κατέβαινα και στη Μυτιλήνη για μαθήματα όμως δεν παραπονιέμαι γιατί το αποτέλεσμα με δικαίωσε». Η Ελισάβετ βάζει πλώρη για τις σχολές Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος οι οποίες όπως αναφέρει είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες».

Στο Λύκειο της Αγιάσου και στην κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών συναντάμε και τη Μαρία Βασλά η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 17.000 μόρια. 

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά, που με ταλαιπώρησε ψυχολογικά και σωματικά. Απαιτητικό διάβασμα, ελάχιστος ελεύθερος χρόνος και γενικά μεγάλη προσπάθεια. Πιστεύω ότι όλοι κάναμε το καλύτερο δυνατό». Η Μαρία βάζει πλώρη για σχολές Νομικής και Ψυχολογίας και όπως λέει η ίδια σε όποια και αν περάσει θα είναι απόλυτα ικανοποιημένη γιατί ταιριάζουν στους στόχους και στα ενδιαφέροντά της. 

Λύκειο Ιππείου 

Άριστες βαθμολογίες και πολύ καλές επιδόσεις συναντάμε και στο Γενικό Λύκειο Ιππείους όπου φέτος ξεχώρισαν τρία παιδιά από τις κατευθύνσεις Ανθρωπιστικών Σπουδών, Υγείας και Οικονομίας - Πληροφορικής. 

Πρώτη σε βαθμολογία στο Λύκειο Ιππείου είναι η Αργυρώ Χατζηπαναγιώτη η οποία από την κατεύθυνση Υγείας συγκέντρωσε 18.720 μόρια. Η Αργυρώ έδωσε εξετάσεις για δεύτερη φορά αφού πέρυσι δεν είχε καταφέρει να πιάσει τη σχολή της επιλογής της. Όπως είπε η χρονιά ήταν εξίσου δύσκολη και απαιτητική με την περσινή το μόνο ελαφρυντικό ήταν ότι δεν είχε να πάει στο σχολείο. «Αρκετή κούραση, πίεση και άγχος. Θεωρώ ότι από τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι η καλή χημεία μεταξύ καθηγητή και μαθητή να υπάρχει στήριξη και κατανόηση. 

«Δεν έβγαινα πολύ μόνο κάποιες βόλτες με τους γονείς μου τις γιορτές. Μου άρεσε πολύ στον ελεύθερο χρόνο μου να κάνω ποδήλατο και να περπατώ. Αυτό γενικά με βοήθησε πολύ να είμαι ήρεμη και να κρατώ ισορροπίες». Η Αργυρώ με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε βάζει πλώρη για ιατρική  οδοντιατρική και φαρμακευτική. 

Από την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής συναντάμε τον Τάσο Κοπτερό από τους Λάμπου Μύλους. Όπως λέει χαριτολογώντας. «ε...στους Λάμπου Μύλους τι να κάνει κανείς; Το διάβασμα είναι μια καλή διέξοδος. Η ζωή μου αυτή τη χρονιά είχε πολύ απαιτητικό διάβασμα και πολλά φροντιστήρια. Βόλτες βγαίναμε λίγο με φίλους στο Ίππειος και λίγο πιο σπάνια στη Μυτιλήνη. Το σημαντικό είναι ότι βγήκαμε αλώβητοι από αυτή την ιστορία. Ο Τάσος με τα 17.275 μόρια που συγκέντρωσε βάζει πλώρη για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. 

Από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών στο σχολείου του Ιππείου συναντάμε την Κρυσταλλία Πολύμου από το Κάτω Τρίτος η οποία συγκέντρωσε 15.950 μόρια. Η Κρυσταλλία αναφέρει ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά με άγχος και πολύ κούραση ενώ όπως είπε η καλύτερη βαθμολογία της ήταν τα Λατινικά 19,5. 

Το κορίτσι βάζει πλώρη για σχολές Ψυχολογίας σε Θεσσαλονίκη, Φλώρινα ή Κρήτη ενώ φλερτάρει και με τα παιδαγωγικά τα οποία θεωρεί πολύ ενδιαφέρουσες σχολές. 

Λύκειο Μανταμάδου 

Την Μυρσίνη Τσίκνα συναντάμε στο Λύκειο Μανταμάδου η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 16.000 μόρια με καλύτερη επίδοση στην ιστορία 17,8. 

Η Μυρσίνη χαρακτηρίζει τη χρονιά ψυχοφθόρα, ωστόσο αναφέρει κατάφερε να βάζει όρια και να σταματά όποτε ένιωθε πιεσμένη και κουρασμένη. 

«Σταματούσα όταν καταλάβαινα ότι περνούσα τα όρια μου. Άφηνα χρόνο για βόλτες και ξεκούραση τα Σαββατοκύριακα. Τώρα όλα αυτά τελείωσαν και ετοιμάζομαι να πάω στη Σαντορίν η στο σπίτι μιας καλής φίλης μου για διακοπές». Η Μυρσίνη στοχεύει σε σχολές ψυχολογίας ή κοινωνικής εργασίας ανάλογα με το που θα κινηθούν οι βάσεις. 

Λύκειο Καλλονής 

Πολύ καλές επιδόσεις και βαθμολογίες εξασφάλισαν και οι υποψήφιοι του Λυκείου της Καλλονής. Αν και δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε όλους όσοι μας έδωσε η διεύθυνση του σχολείου οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα παιδιά έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες.

Πρώτη σε βαθμολογία είναι η Μανώλογλου Ιωάννα από την Αγία Παρασκευή η οποία από την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής συγκέντρωσε 17.400 μόρια. Η Ιωάννα περιγράφει τις συνθήκες της καθημερινότητάς της, τη χρονιά που μας πέρασε και αναφέρει ότι πολλές φορές έμενε εκτός σπιτιού από τις 7.30 το πρωί έως τις 7.30 το βράδυ σε σχολείο και φροντιστήριο στην Καλλονή. «Ήταν όμως μια όμορφη χρονιά, μας λέει παρά τα δύσκολα και την πίεση. Είχε καλές στιγμές με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα κι όλα αυτά με κράτησαν γερά και δεν έπεσε η ψυχολογία μου». Η Ιωάννα ετοιμάζεται τώρα για διακοπές στην Κρήτη ενώ στόχος της είναι οι Ναυτιλιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. 

Στην Καλλονή συναντάμε και τη Μαρία Κιουλάφα η οποία από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών κατάφερε να συγκεντρώσει 16.800 μόρια.

Η Μαρία χαρακτηρίζει αρκετά δύσκολη και απαιτητητική τη χρονιά που πέρασε με μόνη διασκέδαση όπως λέει η ίδια το περπάτημα που έκανε για να ηρεμεί και να βρίσκει τις ισορροπίες της. Όλα τελείωσαν καλά παρολ' αυτά αναφέρει και πλέον βάζει πλώρη για τη Νομική από τον Οκτώβρη για να πραγματοποιήσει το μεγάλο της όνειρο. 

Λύκειο Πλωμαρίου

Σημαντικές επιδόσεις και βαθμολογίες καταγράφει και το Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου με τρεις υποψηφίους να ξεχωρίζουν. 

Πρώτος σε βαθμολογία είναι ο Νίκος Πρώιος από την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής ο οποίος συγκέντρωσε 16.580 μόρια. 

Ο Νίκος χαρακτηρίζει τη χρονιά που πέρασε δύσκολη, με πίεση, διάβασμα, φροντιστήρια και πολύ προσπάθεια. «Έβγαινα όσο μπορούσα, περίπου δύο φορές την εβδομάδα και τελευταία ξεκίνησα το τρέξιμο το οποίο με βοηθούσε πάρα πολύ να ηρεμήσω και να συγκεντρωθώ. Πήγαν όλα καλά ευτυχώς και τώρα ετοιμάζομαι για διακοπές σε Πάρο και μετά Αθήνα». Ο Νίκος βάζει πλώρη για σχολές Πληροφορικής σε κάποιο από τα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης. 

Στο Λύκειο Πλωμαρίου συναντάμε και την Ειρήνη Μιχαλέλλη η οποία και αυτή στην κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής συγκέντρωσε 16.350 μόρια. Όπως αναφέρει η Ειρήνη ήταν μια χρονιά με πολλές απαιτήσεις και προβλήματα όμως το πάλεψε και βγήκε νικήτρια από όλο αυτό με πολύ καλή βαθμολογία. «Περιόρισα πολύ τις εξόδους μου και τους τελευταίου μήνες και τις αθλητικές μου δραστηριότητες, το βόλεϊ που έπαιζα στην ομάδα της περιοχής». Η Ειρήνη τώρα όπως λέει θα ξεκουραστεί θα γεμίσει μπαταρίες και βάζει πλώρη για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ή τμήματα Πληροφορικής ανάλογα με το που θα κυμανθούν οι βάσεις. 

Στο Πλωμάρι συναντάμε τον Γιάννη Βουσβουκή ο οποίος από την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής βάζει πλώρη με 15.430 μόρια για Σώματα Ασφαλείας ή Στρατιωτικές σχολές ανάλογα με το που θα κινηθούν οι βάσεις.

«Ήταν μια πιεστική χρονιά μας, λέει, αλλά προσωπικά στάθηκα πολύ καλά χωρίς ιδιαίτερο άγχος και χωρίς σοβαρά προβλήματα. Κράτησα δυνάμεις και ισορροπίες όλη τη χρονιά και αυτό με βοήθησε σημαντικά». 

Λύκειο Παμφίλων 

Αξιόλογες επιδόσεις εξασφάλισαν και οι απόφοιτοι του Λυκείου Παμφίλων όπου ξεχωρίζουν τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις. 

Καταφέραμε να εντοπίσουμε δύο από τους τρεις υποψηφίους που μας έδωσε το σχολείο και τους παρουσιάζουμε.

Πρώτη σε βαθμολογία από τα Πάμφιλα είναι η Ειρήνη Τσουκαλά από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών. Η Ειρήνη συγκέντρωσε 17.416 μόρια με 19άρι στα Λατινικά και είναι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί όπως λέει θα πραγματοποιήσει το όνειρό της που είναι να περάσει στη Σχολή Ψυχολογίας στη Θεσσαλονίκη. «Ήταν μια δύσκολη και βαρετή χρονιά σημειώνει. Έβγαινα λίγο ίσα ίσα για να αντέχω να συνεχίζω. Από δραστηριότητες δεν έκανα πολλά πράγματα και περιόρισα κάπως και τα χόμπι μου που είναι το βιολί και η λογοτεχνία. Τώρα πιστεύω ότι θα συνεχίσω τη δραστηριότητά μου 

Στο Λύκειο Παμφίλων εντιπίσαμε και τη Χαρά Τουρβαλή η οποία στην κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής συγκέντρωσε 16.170 μόρια. 

Η Χαρά με 19,4 στις αρχές Οικονομικής Θεωρίας μιλά για μια χρονιά με πίεση και κούραση μεν, χωρίς όμως απρόοπτα και δυσάρεστα γεγονότα που θα την αποσπούσαν από το διάβασμά της. «Είχα κόψει σχεδόν τις εξόδους γιατί το πρόγραμμά μου και λόγω των αθλημάτων που έδινα ήταν πολύ πιεστικό». 

Η Χαρά με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε θέλει να περάσει είτε Διοίκηση Επιστήμης και Τεχνολογίας, είτε Πληροφορική, Μάρκετινγκ ή και Σώματα Ασφαλείας ανάλογα με το που θα κινηθούν οι βάσεις. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη