× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εμπευσμένο από τη Λήμνο «Το μπλε ζαφείρι», το νέο βιβλίο της Ρένας Ρώσση Ζαΐρη

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η ίδια η συγγραφέας σε δύο εκδηλώσεις με το βιβλιοπωλείο Φωτίου, σε Μυτιλήνη και Γέρα στις 21 και 22 Ιουνίου. Ακούστε τι είπε για την παρουσίαση και το νέο της δημιούργημα στο ΝΗΣΙ 99 fm

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/6/2023

Εμπευσμένο από τη Λήμνο «Το μπλε ζαφείρι», το νέο βιβλίο της Ρένας Ρώσση Ζαΐρη

 Μετά το βιβλίο «Αλμύρα-η ευτυχία αλλιώς» το οποίο είχε σημαντικά στοιχεία εμπνευσμένα από τη Λέσβο, η γνωστή ελληνίδα συγγραφέας Ρένα Ρώσση Ζαΐρη επιστρέφει στο Βόρειο Αιγαίο και μας συστήνει το νέο της βιβλίο η ηρωίδα του οποίου συνδέεται και σχετίζεται με το δεύτερο νησί του νομού μας, την όμορφη και μυστηριώδη Λήμνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το μπλε ζαφείρι», όπως είναι ο τίτλος του βιβλίου περιγράφει μεταξύ άλλων την ταραχώδη ζωή της Μελλάνθης μιας γυναίκας  με καταγωγή Ρομά που βίωσε από νεαρή ηλικία τον κοινωνικό ρατσισμό και τη μοναξιά. Ο Μάρκος και ο Άλκης είναι δύο ακόμη ήρωες οι ιστορίες των οποίων ξετυλίγονται μέσα από μια καταιγιστική και συναρπαστική αφήγηση.

Ο θάνατος του Μάρκου ήταν άραγε τραγικό δυστύχημα ή ανθρωποκτονία από πρόθεση;
Ο Άλκης είναι σίγουρος πως η Μελάνθη κάτι του κρύβει. Κι ως αστυνομικός είναι αποφασισμένος να μάθει την αλήθεια.
Εκείνη ξέρει πως δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω του. Αν του αποκαλύψει πως δε σταμάτησε ποτέ να τον αγαπάει, θα αναγκαστεί να μοιραστεί μαζί του το ανείπωτο μυστικό της. Και τότε η ζωή της θα γίνει χίλια κομμάτια.
Μπερδεμένη, φοβισμένη και μόνη, προσπαθεί να ξεφύγει από τον ιστό που υφαίνεται γύρω της. Αλλιώς κινδυνεύει να χάσει ακόμα και τη ζωή της.
Ένα μπλε ζαφείρι, ένας σκορπιός, ένα γεράκι-κυνηγός κι η Λήμνος, ένα νησί πλημμυρισμένο μυστήριο, μπλέκονται με τους ήρωες, με το αγγελικό και συνάμα διαβολικό πρόσωπό τους, με τα ανείπωτα μυστικά τους, με τρεις δολοφονίες.
Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα όταν πιεστεί πολύ; Τα πάντα.

Η συγγραφέας Ρένα Ρώσση Ζαΐρη μιλά στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» για το νέο της βιβλίο το οποίο όπως αναφέρει περιέχει σημαντικά μηνύματα που αφορούν όλες τις γυναίκες του κόσμου, που μπορεί να είναι θύματα κακοποίησης, βίας  και άσχημων συμπεριφορών. Όπως αναφέρει η ηρωίδα του βιβλίου είναι μια γυναίκα, η οποία προσπαθεί να ξεπεράσει τα τραύματα της ζωής της μέσα από δύναμη που αντλεί από την ελεύθερη ψυχή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «μπλε ζαφείρι» θα παρουσιάσει στη Λέσβο σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις η ίδια η συγγραφέας  την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Ιουνίου σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία Φωτίου.

 Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ η παρουσίαση θα γίνει στο χώρο του βιβλιοπωλείου στην Αεροπόρου Γιανναρέλλη και την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα  στο Ελαιοτριβείο-Μουσείο Βρανά. Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν η Ταξιαρχούλα Κουκούλη, διευθύντρια του 6ου δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης και η Αναστασία Σκούρτσου, πρόεδρος συλλόγου ΣΥΝ-εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά, η Αννίτα Ματζουράνη (κιθάρα) και η Μαρία Μακρή (τραγούδι).

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Ακούστε τι είπε στο «Ν» 99 fm για το νέο της βιβλίο

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Μαύρη κωμωδία του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Το 50% των εσόδων θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ