× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Σπυρί που έσπασε» τα δάκρυα του Αγίου Εφραίμ;

Σοβαρές καταγγελίες με αφορμή το «θαύμα» των εικόνων που δάκρυζαν από τέσσερα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου που παραιτήθηκαν και προσέφυγαν εγγράφως στη Μητρόπολη Μυτιλήνης

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 10/6/2023

«Σπυρί που έσπασε» τα δάκρυα του Αγίου Εφραίμ;

Τα «δάκρυα» των εικόνων στην εκκλησία του Αγίου Εφραίμ στην οδό Ηλία Βενέζη και στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην οδό Ε. Βοστάνη που έκαναν το γύρο της Ελλάδας, φαίνεται έξι μέρες μετά την εμφάνιση τους την περασμένη Κυριακή 4 Ιουνίου στη διάρκεια της πρωινής Θείας Λειτουργίας, ότι οφείλονται σε μια κακοφορμισμένη κατάσταση που πλέον η τοπική Εκκλησία καλείται να αντιμετωπίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή τη δημοσιότητα που δόθηκε στο φαινόμενο των εικόνων των οποίων όμως έκλαιγαν... τα τζάμια με τα οποία ήταν καλυμμένες και όχι οι εικόνες αυτές καθαυτές, έγινε γνωστό ότι τα τέσσερα τακτικά μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, δυο γυναίκες και δυο άνδρες, παραιτήθηκαν από τη θέση τους είτε κατά τη διάρκεια της «προετοιμασίας» του «θαύματος» είτε μετά από αυτό.

Η πρώτη παραιτήθηκε λίγες μέρες πριν το «θαύμα» του κλαίοντος τζαμιού της εικόνας της Αγίας Παρασκευής στο μικρό παρεκκλήσι της στην οδό Βοστάνη. Αφορμή το ότι δεν της παραδόθηκαν αυθαίρετα και ανεξήγητα τα κλειδιά του παρεκκλησίου αλλά και του παγκαριού του παρεκκλησιού.

Όπως η ίδια εγγράφως καταγγέλλει, παραδόθηκαν σε άτομο που δεν είναι επίτροπος και η οποία λίγες μέρες μετά διαπίστωσε το θαύμα στην εικόνα του παρεκκλησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποδεικτικό το ότι κανένα μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου δεν παρέλαβε τα κλειδιά του παρεκκλησίου και του παγκαριού της Αγίας Παρασκευής είναι ότι τα υπόλοιπα τρία μέλη του Συμβουλίου (μια γυναίκα και δυο άνδρες) που όπως υποστηρίζουν είχαν ήδη αποστασιοποιηθεί από τη διαχείριση του Ναού και ιδιαίτερα του παγκαριού του, παραιτήθηκαν μετά το «θαύμα» στο Ναό του Αγίου Εφραίμ.

Ο ένας από αυτά τα τρία μέλη παραιτήθηκε μέσα στην εβδομάδα. Ενώ δυο παραιτήθηκαν χθες Παρασκευή 16 Ιουνίου, καταθέτοντας εγγράφως τις παραιτήσεις τους στη Μητρόπολη Μυτιλήνης.

Συνομιλώντας με ένα από τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου που παραιτήθηκαν χθες αναφέρθηκε σε «μια ομάδα που λυμαίνεται τον Ιερό Ναό και κάλεσε τη Μητρόπολη να εξετάσει τα καταγγελλόμενα και να απομακρύνει όσους εμπλέκονται. Αυτός ο ναός, τόνισε χτίστηκε με τόσο κόπο από τα θεμέλια από τον προηγούμενο ιερέα και τους πιστούς της ενορίας. Δεν επιτρέπονται όλα όσα λέγονται, ακούγονται και δυστυχώς γίνονται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το διοριστήριο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αφού και τα τέσσερα διορισμένα μέλη έχουν παραιτηθεί και νέο διοριστήριο δεν έχει υπάρξει.

Στο μεταξύ η εικόνα της Αγίας Παρασκευής έχει επιστρέψει στο παρεκκλήσι από το ναό όπου είχε αρχικά μεταφερθεί. Η άλλη εικόνα της οποίας έκλαιγε εξωτερικά το τζάμι, η εικόνα του Αγίου Εφραίμ έχει κλειστεί μέσα στο ιερό ενώ από προχθές Πέμπτη έχει κλειδωθεί και ο κυρίως Ναός ο οποίος θα ανοίξει σήμερα Σαββάτο το απόγευμα για τον απογευματινό εσπερινό και αύριο για τη Θεία Λειτουργία.

Ο ιερέας του Ναού με τον οποίο επικοινώνησε το «Ν» αρνήθηκε να πει το παραμικρό για τα όσα συμβαίνουν την τελευταία εβδομάδα στην Ενορία του και αρκέσθηκε να πει μόνο ότι οι εικόνες θα εξετασθούν μετά από εντολή της Μητρόπολης από πραγματογνώμονα. Δε σχολίασε βέβαια στο παραμικρό τα όσα καταγγέλλονται και ιδιαίτερα το ότι όταν η νεωκόρος του ανέφερε το «θαύμα» την περασμένη Κυριακή το οποίο η ίδια είχε διαπιστώσει, κάλεσε τους παρόντες να το διαδώσουν σε όλο το νησί!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ