× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούζο Λίνου: Αρώματα Αιγαίου και γεύση που δεν ξεχνάς ποτέ!

Η οικογενειακή επιχείρηση του Μικρασιάτη πρωτομάστορα Ιωάννη Λίνου, εξελίσσεται σε μια σύγχρονη ποτοποιία καθώς συμπληρώνει 60 χρόνια συνεχούς λειτουργίας

Δημοσίευση 11/6/2023

Ούζο Λίνου: Αρώματα Αιγαίου και γεύση που δεν ξεχνάς ποτέ!
' χρόνος ανάγνωσης

Η οικογένεια Λίνου με πρωτομάστορα τον Μικρασιάτη ποτοποιό Ιωάννη Λίνο όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει τη μάχη της παράδοσης στο νησί της Λέσβου με πρωταρχικό σκοπό την ποιότητα των προϊόντων της. Συνώνυμο της επιχείρησης, η οικογενειακή παράδοση, το μεράκι και άρωμα απ’ το Αιγαίο.

Το 1981, στην επιχείρηση, μπαίνει ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας Απόστολος Λίνος, που έχει μάθει από μικρός όλα τα μυστικά της παραγωγής. Το 2010, με σεβασμό στην παράδοση την ποιότητα και την ιστορία του ούζου είναι εκείνος που τροποποιεί την συνταγή του πατέρα του και παράγει το πρώτο ούζο ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ και γλυκαντικές ουσίες. Παράλληλα εξελίσσει τις παραδοσιακές συνταγές παραγωγής του σπιτικού τσέρυ, του deluxe (μπράντυ) και των λικέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, η τρίτη πλέον γενιά της Οικογένειας Λίνου αναλαμβάνει με πρωτεργάτη τον Απόστολο Λίνο να συνεχίσει την παραγωγή του εκλεκτού Μυτιληνιού ούζου με την επωνυμία «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ».

Με αφετηρία την παραδοσιακή συνταγή του Ιωάννη Λίνου και τα αρώματα της Λεσβιακής γης, η οικογένεια συμπληρώνει 60 χρόνια παραγωγής αλκοολούχων ποτών με το μεράκι και την υπογραφή της, και πλέον είναι μια σύγχρονη και υπεύθυνη ποτοποιία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Λέσβο έχουμε την τύχη η εμπειρία των παλαιότερων να μεταβιβάζεται στις νεότερες γενιές ώστε να ακολουθείται πιστά η παράδοση. Μια παράδοση που θέλει το Μυτιληνιό ούζο γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το Ούζο Λίνου σήμερα:
• Παράγεται σε παραδοσιακό άμβυκα, με ελληνικό οινόπνευμα και σε διάστημα 12 ωρών.
• Αρωματίζεται με Λεσβιακό γλυκάνισο κι άλλα βότανα της Λεσβιακής γης, που δίνουν στο απόσταγμα μια φινετσάτη γεύση.
• Ωριμάζει 30 – 40 ημέρες πριν από την εμφιάλωση για να αποδώσει το άρωμα του.
• Εμφιαλώνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.
• Κυκλοφορεί σε δύο ξεχωριστά αποστάγματα χωρίς ζάχαρη:
Το Ούζο Λίνου 40% vol. (μπλε) και το Ούζο Λίνου 42% vol. (κόκκινο) από απόσταξη 100%.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αλλάζει επίπεδο η κτηνοτροφία στη Λέσβο

Νέες δυναμικές επενδύσεις στον τομέα της επεξεργασίας του κρέατος και του γάλακτος στο νησί
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΕΛΛΑΔΑ

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι
ΕΛΛΑΔΑ

«Ένα ενοίκιο» επιστρέφεται τον Νοέμβριο

8+1 μέτρα στέγασης ύψους 450 εκατ. ευρώ: τι αλλάζει για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

O καφές έγινε πολυτέλεια στο ελληνικό νοικοικυριό

Ανατιμήσεις έως και 50% μέσα σε πέντε χρόνια – Ο «δείκτης καπουτσίνο» δείχνει τη μείωση της αγοραστικής δύναμης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γενική Συνέλευση και εκλογές στον ΕΟΣ Σάμου

Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Οκτωβρίοου
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 17 Οκτωβρίου

Θα μοιραστούν 66,7 εκατ. ευρώ σε 51.499 δικαιούχους
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέες πωλήσεις ελαιολάδου στα 7,85 ευρώ ανά κιλό

Ο Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων Λακωνίας δίνει τον τόνο στην ελληνική χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Παλιά» με τιμή και… αξία

Τα ανακαινισμένα διαμερίσματα των δεκαετιών του ’70 και του ’80 γίνονται το νέο hot trend στην αγορά κατοικίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βουτά έκανε η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην Τουρκία

Έστω και πρόσκαιρα το λαμπάντε εμφανίζεται να έχει μεγαλύτερη τιμή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος και Σάμος «σήκωσαν» το βάρος της απασχόλησης στο Βόρειο Αιγαίο

7 στις 10 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στα δύο νησιά. Εποχικού χαρακτήρα και με κατεύθυνση των τουρισμό η πλειοψηφία των νέων θέσεων που δημιουργήθηκαν το πρώτο οκτάμηνο του 2025
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων φέρνει η απεργία

Δείτε πως διαμορφώνονται οι ώρες αναχώρησης και άφιξης στα πλοία με προορισμό την Λέσβο στις 14 Οκτωβρίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ