× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούζο Λίνου: Αρώματα Αιγαίου και γεύση που δεν ξεχνάς ποτέ!

Η οικογενειακή επιχείρηση του Μικρασιάτη πρωτομάστορα Ιωάννη Λίνου, εξελίσσεται σε μια σύγχρονη ποτοποιία καθώς συμπληρώνει 60 χρόνια συνεχούς λειτουργίας

Δημοσίευση 11/6/2023

Ούζο Λίνου: Αρώματα Αιγαίου και γεύση που δεν ξεχνάς ποτέ!
' χρόνος ανάγνωσης

Η οικογένεια Λίνου με πρωτομάστορα τον Μικρασιάτη ποτοποιό Ιωάννη Λίνο όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει τη μάχη της παράδοσης στο νησί της Λέσβου με πρωταρχικό σκοπό την ποιότητα των προϊόντων της. Συνώνυμο της επιχείρησης, η οικογενειακή παράδοση, το μεράκι και άρωμα απ’ το Αιγαίο.

Το 1981, στην επιχείρηση, μπαίνει ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας Απόστολος Λίνος, που έχει μάθει από μικρός όλα τα μυστικά της παραγωγής. Το 2010, με σεβασμό στην παράδοση την ποιότητα και την ιστορία του ούζου είναι εκείνος που τροποποιεί την συνταγή του πατέρα του και παράγει το πρώτο ούζο ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ και γλυκαντικές ουσίες. Παράλληλα εξελίσσει τις παραδοσιακές συνταγές παραγωγής του σπιτικού τσέρυ, του deluxe (μπράντυ) και των λικέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, η τρίτη πλέον γενιά της Οικογένειας Λίνου αναλαμβάνει με πρωτεργάτη τον Απόστολο Λίνο να συνεχίσει την παραγωγή του εκλεκτού Μυτιληνιού ούζου με την επωνυμία «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ».

Με αφετηρία την παραδοσιακή συνταγή του Ιωάννη Λίνου και τα αρώματα της Λεσβιακής γης, η οικογένεια συμπληρώνει 60 χρόνια παραγωγής αλκοολούχων ποτών με το μεράκι και την υπογραφή της, και πλέον είναι μια σύγχρονη και υπεύθυνη ποτοποιία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Λέσβο έχουμε την τύχη η εμπειρία των παλαιότερων να μεταβιβάζεται στις νεότερες γενιές ώστε να ακολουθείται πιστά η παράδοση. Μια παράδοση που θέλει το Μυτιληνιό ούζο γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το Ούζο Λίνου σήμερα:
• Παράγεται σε παραδοσιακό άμβυκα, με ελληνικό οινόπνευμα και σε διάστημα 12 ωρών.
• Αρωματίζεται με Λεσβιακό γλυκάνισο κι άλλα βότανα της Λεσβιακής γης, που δίνουν στο απόσταγμα μια φινετσάτη γεύση.
• Ωριμάζει 30 – 40 ημέρες πριν από την εμφιάλωση για να αποδώσει το άρωμα του.
• Εμφιαλώνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.
• Κυκλοφορεί σε δύο ξεχωριστά αποστάγματα χωρίς ζάχαρη:
Το Ούζο Λίνου 40% vol. (μπλε) και το Ούζο Λίνου 42% vol. (κόκκινο) από απόσταξη 100%.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Την Παρασκευή 29 Αυγούστου κλείνει το ΟΣΔΕ

Περίπου 100.000 αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης δεν έχουν οριστικοποιηθεί σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παιχνίδια τις Κομισιόν τους αρωματικούς υδρογονάνθρακες

Νέα παρέμβαση της Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας να μην ληφθούν αποφάσεις για το ελαιόλαδο και το πυρηνέλαιο χωρίς πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση για την αναγέννηση των Ιαματικών Λουτρών Θερμής

Σε εξέλιξη οι εργασίες εκσυγχρονισμού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ – Στόχος να υποδεχθούν ξανά επισκέπτες το καλοκαίρι του 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση επανεξετάζει τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής

Γιατί οι πολίτες προτιμούν ακόμη τα μετρητά παρά τις εκπτώσεις φόρου στις ψηφιακές συναλλαγές
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 29 Αυγούστου

Θα καταβληθούν 2,44 δισεκατομμύρια ευρώ σε 4.322.897 δικαιούχους
ΕΛΛΑΔΑ

Ζώα στα χαρτιά, επιδοτήσεις στην τσέπη

Οι «μεγαλοκτηνοτρόφοι» επικαλούνται μέχρι και τους λύκους για να δικαιολογήσουν τις απάτες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ούριος άνεμος στην αγορά του ελαιολάδου

Συνεχίστηκε η μικρή βελτίωση των τιμών και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Θερίζει.. αιγοπρόβατα η ευλογιά στη Δυτική Ελλάδα

Επιβεβαιώθηκαν 13 εστίες της ζωονόσου και αναμένονται αποτελέσματα για άλλα 12 ύποπτα κρούσματα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο ρόλος των αναβαθμίδων στην προστασία του εδάφους

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση από την Γεωτεχνική Αιγαίου στο προγράμματος GOV4ALL
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αλλαγές στις προδιαγραφές παραγωγής για το Λαδοτύρι Μυτιλήνης

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενέκρινε το αίτημα Συλλόγου Τυροπαραγωγών Λέσβου
ΕΛΛΑΔΑ

Μόνιμη η επιστροφή ενός ενοικίου – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία, τα ποσά και τα όρια εισοδήματος