Ούζο Λίνου: Αρώματα Αιγαίου και γεύση που δεν ξεχνάς ποτέ!
Η οικογενειακή επιχείρηση του Μικρασιάτη πρωτομάστορα Ιωάννη Λίνου, εξελίσσεται σε μια σύγχρονη ποτοποιία καθώς συμπληρώνει 60 χρόνια συνεχούς λειτουργίας
Δημοσίευση 11/6/2023
Η οικογένεια Λίνου με πρωτομάστορα τον Μικρασιάτη ποτοποιό Ιωάννη Λίνο όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει τη μάχη της παράδοσης στο νησί της Λέσβου με πρωταρχικό σκοπό την ποιότητα των προϊόντων της. Συνώνυμο της επιχείρησης, η οικογενειακή παράδοση, το μεράκι και άρωμα απ’ το Αιγαίο.
Το 1981, στην επιχείρηση, μπαίνει ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας Απόστολος Λίνος, που έχει μάθει από μικρός όλα τα μυστικά της παραγωγής. Το 2010, με σεβασμό στην παράδοση την ποιότητα και την ιστορία του ούζου είναι εκείνος που τροποποιεί την συνταγή του πατέρα του και παράγει το πρώτο ούζο ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ και γλυκαντικές ουσίες. Παράλληλα εξελίσσει τις παραδοσιακές συνταγές παραγωγής του σπιτικού τσέρυ, του deluxe (μπράντυ) και των λικέρ.
Σήμερα, η τρίτη πλέον γενιά της Οικογένειας Λίνου αναλαμβάνει με πρωτεργάτη τον Απόστολο Λίνο να συνεχίσει την παραγωγή του εκλεκτού Μυτιληνιού ούζου με την επωνυμία «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ».
Με αφετηρία την παραδοσιακή συνταγή του Ιωάννη Λίνου και τα αρώματα της Λεσβιακής γης, η οικογένεια συμπληρώνει 60 χρόνια παραγωγής αλκοολούχων ποτών με το μεράκι και την υπογραφή της, και πλέον είναι μια σύγχρονη και υπεύθυνη ποτοποιία.
Στη Λέσβο έχουμε την τύχη η εμπειρία των παλαιότερων να μεταβιβάζεται στις νεότερες γενιές ώστε να ακολουθείται πιστά η παράδοση. Μια παράδοση που θέλει το Μυτιληνιό ούζο γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το Ούζο Λίνου σήμερα:
• Παράγεται σε παραδοσιακό άμβυκα, με ελληνικό οινόπνευμα και σε διάστημα 12 ωρών.
• Αρωματίζεται με Λεσβιακό γλυκάνισο κι άλλα βότανα της Λεσβιακής γης, που δίνουν στο απόσταγμα μια φινετσάτη γεύση.
• Ωριμάζει 30 – 40 ημέρες πριν από την εμφιάλωση για να αποδώσει το άρωμα του.
• Εμφιαλώνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.
• Κυκλοφορεί σε δύο ξεχωριστά αποστάγματα χωρίς ζάχαρη:
Το Ούζο Λίνου 40% vol. (μπλε) και το Ούζο Λίνου 42% vol. (κόκκινο) από απόσταξη 100%.