× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι πεζόδρομοι θα είναι πεζόδρομοι»!

Το «Κιρκινέτσι» ζητά συνάντηση με επιχειρηματίες και αντιδημάρχους μέσω Κοινότητας Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/12/2019

«Οι πεζόδρομοι θα είναι πεζόδρομοι»!
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Σύλλογος κατοίκων Συνοικιών Κουλμπάρα και  Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι» πήρε την πρωτοβουλία και ζητά αμέσως μετά τις γιορτές,  τον Ιανουάριο κιόλας η Κοινότητα Μυτιλήνης να καλέσει σε συνάντηση το Σύλλογο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες Καθαριότητας, ποιότητας ζωής και  τεχνικών υπηρεσιών, και εκπροσώπους της Τροχαίας, του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής ώστε να συμφωνηθούν όροι σύμφωνα με τους οποίους θα υπάρξει προσωρινή ρύθμιση κυκλοφορίας στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Η οποία θα εγκριθεί με νόμιμο τρόπο (αποφάσεις αρμοδίων οργάνων και δημοσίευση σε ΦΕΚ) ούτως ώστε από το Μάιο κιόλας να υπάρξουν προσωρινοί όροι χρήσης του ιστορικού κέντρου της πόλης ως δίκτυο πεζοδρόμων.

«Η εποχή που θα μπορούσε ο καθένας να κάνει ότι θέλει ας γίνει κατανοητό ότι ανήκει στο παρελθόν. Οι πεζόδρομοι θα είναι πεζόδρομοι, θα λειτουργούν με όρους νομιμότητας σε όφελος πεζών και επιχειρηματιών και όχι ως εξωτερικοί χώροι καταστημάτων με μόνιμες μάλιστα αυθαίρετες κατασκευές σε αυτούς. Και φυσικά θα μείνουν ανοικτές δίοδοι ώστε να υπάρξει ασφαλής μετακίνηση μόνιμων κατοίκων επισκεπτών και αυτοκινήτων του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

«Με πρωτοβουλία μας η κυκλοφοριακή μελέτη στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με πρόταση των αιρετών μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας Μυτιλήνης Στρατή Μπαλάσκα και της Μίνας Αδαλή (Προέδρου και μέλους του Συλλόγου μας αντίστοιχα) προτάθηκε στο Δήμο Μυτιλήνης και ήδη εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 με προϋπολογισμό 20.000 ευρώ, η εκπόνηση μελέτης για τη βελτίωση της κυκλοφορίας και την οργάνωση της στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο και το παραλιακό μέτωπο της πόλης. 

 

«Τέρμα στην συκοφαντία των γνωστών καλοθελητών» 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, με αφορμή τη φημολογία των τελευταίων ημερών για το ότι η παρέμβαση του Συλλόγου στην Αστυνομία είχε σαν αποτέλεσμα τους ελέγχους καταστημάτων και την επιβολή προστίμων ύψους 200 ευρώ για παράνομες καταλήψεις δημοσίων χώρων ο Σύλλογος αναφέρει:

«Η συνάντηση μας με την Αστυνομία  την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στο γραφείο του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με τον Ταξίαρχο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή κ. Λευτέρη Ντουρουντού με παρόντες αξιωματικούς της ΕΛΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης είχε να κάνει με την ασφάλεια στην περιοχή καθώς και τις λειτουργίες που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων. Ιδιαίτερα μάλιστα τονίσθηκε το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στο πάρκο Χατζηδήμου και στην πλατεία του Αϊ Γιάννη του Αρμένη γεγονός που δημιουργεί σοβαρό ζήτημα ασφάλειας των περιοίκων.

Οι έλεγχοι την επόμενη μέρα (την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου) παρά τα όσα ψευδή και συκοφαντικά διαδίδουν γνωστοί καλοθελητές, πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Αστυνομίας και φυσικά προκάλεσαν αντιδράσεις αφού «τσουβαλιάστηκαν» τραπεζάκια σε υπαίθριους χώρους και μόνιμες αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο Σύλλογος μας επαναλαμβάνει κάτι που από την ίδρυση του είχε τονίσει.

Επιχειρήσεις και επιχειρηματίες και μόνιμοι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου μπορούμε να συμβιώσουμε σεβόμενοι ο ένας τον άλλον. Τα σπίτια μας όμως δεν είναι οι πίσω αυλές ούτε οι αποθήκες των καταστημάτων, ούτε οι χώροι στάθμευσης των πελατών των καταστημάτων Οι αγώνες μας είχαν αποτέλεσμα να απομακρυνθούν οι κάδοι απορριμμάτων των καταστημάτων μέσα από τα σπίτια, η τήρηση κανόνων καθαριότητας, η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Όλων όσων μένουν ή απλά κινούνται στο ιστορικό κέντρο.

Κάποιοι είναι λογικό να μην αρέσκονται σε λειτουργίες σε καθεστώς νομιμότητας. Τους λόγους τους ξέρουν αυτοί κι εμείς απλά τους υποπτευόμαστε. Αλλά μέχρι εδώ. Ας το ξέρουν.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: «Όχι» στη συγκάλυψη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Μαρία Κομνηνάκα χαρακτήρισε πλυντήριο την πρόταση της κυβέρνησης για την συγκρότηση εξεταστική
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αναφορά στη Βουλή για τη στέγαση αγροτικών ιατρών στη Λήμνο κατέθεσε η Κομνηνάκα

Το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και βουλευτές του κόμματος ζητούν από την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της 2ης ΥΠΕ και να επαναφέρει το επίδομα στέγασης και σίτισης για την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στο νησί.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πάμε βόλτα με τα νέα ηλεκτρικά ποδήλατα της Μυτιλήνης

Εφτά σταθμοί φόρτισης στην πόλη. Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποδηλάτων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εργασίες ανακαίνισης σε 3ο Γυμνάσιο ‑ 4ο Λύκειο Μυτιλήνης

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης επισκέφθηκε το κτίριο των δύο σχολείων μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, τον πρόεδρο της κοινότητας Μυτιλήνης και τον Πρροϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τεχνητή νοημοσύνη και ιατρική μπορούν να συμβαδίσουν;

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διοργάνωσε θερινό σχολείο για τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ιατρική με συμμετοχή 40 επιστημόνων από όλη την Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποκατάσταση προβλήματος έκδοσης Αδειών στη Διεύθυνση Μεταφορών

Η έκδοση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων και αδειών οδήγησης είναι πλέον εφικτή.
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Συκαμνιά πλημμύρισε με τραγούδια, χορούς και μνήμες

Mια παραδοσιακή πατινάδα από το Σύλλογο Γυναικών του χωριού ξεχύθηκε στα καλντερίμια, ταξιδεύοντας κατοίκους και επισκέπτες σε παλιές εποχές και ζωντανεύοντας την αυθεντική παράδοση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

80% επιτυχία στις πανελλαδικές για το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Πολλοί μαθητές κατάφεραν να εισαχθούν στην πρώτη ή δεύτερη επιλογή τους, σε σχολές όπως Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Κοινωνιολογία κ.α.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Καλοκαιρινό καλλιτεχνικό εργαστήρι από την Poliana

Την Πέμπτη 31 Ιουλίου στις 6:30 μ.μ περάστε ένα δημιουργικό απόγευμα. Δηλώστε συμμετοχή !
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Στέφανος πίσω από το νοσοκομείο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή και το Σάββατο 1 και 2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν εσπερινός και Θεία Λειτουργία
ΘΕΑΤΡΟ

Μεγάλη απώλεια για τα θεατρικά σωματεία της Λέσβου

Η ανακοίνωση της ΘΕΣΙΣ για τον θάνατο της Νίκας Γεωργή
ΧΩΡΙΑ

Στην αφθονία υποσχέσεων, στη δίψα ο Πολιχνίτος

Καφέ νερό, άδειοι πυροσβεστικοί κρουνοί και το χωριό στα όρια της επιβίωσης, ενώ οι υποσχέσεις του Δήμου Δυτικής Λέσβου για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετατίθενται «μετά τον Δεκαπενταύγουστο» -Συνέντευξη με τον Αργύρη Τσιτσάνο